Jsem nemehlo na pečení:(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14047
8.9.10 22:07

jo a vsechny suroviny maji mit stejnou teplotu, nejlepe pokojovou, jako vytahovat vajce a tuk primo z lednice , nneee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.9.10 06:27

Podle me nedopeceno, pokud je soucasne recep jakstaks dobre (tzn. neni v tom treba 2× tolik vody) - tak to muze byt jedine tim, ze se to peklo kratce, pripadne na vysokou teplotu, takze se upekl jen kraj. To se stane cas od casu kazdymu.

ostatni saskarny, jako stejna teplota surovin, forma v lednicce, vazeni na lekarnickejch vahach - fakt potreba nejsou a obvykle neni ani treba dobre dodrzet postup - u receptu s praskem temer vzdy uplne postaci jednoduse vsechno smichat dohromady. (Samozrejme vajiícka do piskotu je treba naslehat, nemluve o teste odpalovanem, tazenem zavinu atd.....ale to uz je jinej level)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
9.9.10 08:36
Pipet píše:
Kamca78 píše:
ahojky..kynuté nepeču jelikož neumím drobenku :-(
Třeba - Půl másla, hrnek polohrubé mouky, hrnek moučkového cukru. To dělám normálně šlehačem :-D Tím do ruky, stejný jak bramborovou kaši nebo sníh bílkový.
Na jeden plech bych ale udělala asi poloviční dávku, hm, no nevím… přinejhorším můžeš zbytek dát do mrazáku a použít jindy.

moc děkuji za radu :-) mně se totiž vždy rozteče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka P.
24.9.10 16:45

Drobenka

Drobenka je jednoduchá: máslo (Hera) + cukr + mouka. Já ji kdysi vážila, dneska ji dělám od oka.

• Citovat
  • Upravit
225
11.5.11 14:18

Ahojda to se mi taky jednou stalo, že se drobenka uzasne rozpustila… :mrgreen: a je to tím že se dalo málo mouky, takže ja se mouky uz nebojím a klido ji dam i víc a pak je krasne krupava :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
13.5.11 11:57

já už raději nepeču, těsta mi nejdou, vyválet je už vůbec ne :cert:
dělám jen takové ty rychlé buchty, perník ze sáčku, nebo studené dezerty z kys.smetany atd.ty kde není těsto holt :-) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
30.5.11 23:42

Co takhle zkusit nepečené dorty? Určitě jimi potěšíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
5.7.11 17:57

Já si koupila nedávno teflonovou formu na bábovku od Tescomy a 2 pokusy o klasickou babču byly v tahu a letěly směr popelnica, kraje hotové, prostředek sražený a nedodělaný a to jsem pekla hodinu! Byla jsem už fakt zoufalá. Vyměnila jsem proto na zkoušku formu za skleněnou s tím, že pokud se to nepovede na potřetí, letí z okna frisbee :lol: a hle, bábovka luxusní. Takže zde byl asi zakopaný pes, jinak opravdu nevím. Takže nechcu už nikdy vidět vymoženosti jako je teflon či silikon, prostě to v nich neumím. Navíc ve skleněné krásně vidím, kdy babča je. Jinak ji peču na 160-170°C, první přikrytou alobalem a tak po 3/4 hodině alobal sundám a dopeču. Dělám ji klíďo aj víc jak hodinu. Jak je hotová, vypnu troubu, přiotevřu a nechám ji tam ještě odpočinout dokud neni vlažná a pak vytáhnu a za chvílu opatrně vyklopím. Bojím se toho, že se srazí, proto s ní zacházím jak v rukavičkách, nebouchám apod. Jinak třené těsto dělám tak, že na 1 vajco dám 60g polohr. mouky, 50g cukru a 30g tuku (používám Heru), do pěny cukr, Hera, žloutky, pak tak decku mléka -podle potřeby a mouku s půlkou prdopeč, nakonec sněh. Prostě klasika třené. Děláte to taky někdo podle norem jak já? Jinak formu mažu sádlem a vysypávám kokosem, je to výborné. Tak pečení zdar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
29.10.14 11:12

Ahojky jdu si pro radu cim to muze byt, vzdy mam srazenou babovku. Jinak vse ostatni v poradku, kynute, piskot, ruzne rezy v pohode.Jen ta babovka a jeste teda bublanina je trochu zdrcla.Jsou to maslove slehane testa, pri prilrave vse v poradku, testo vypada velice pekne, pri peceni take a vzdy jak se dopece tak uz ve forme spadne. Zkousela jsem mnoho způsobů po dopeceni nechat v troubě, vyndat hned, vyklopit hned nebo vyklopit po vychladnuti…uz nevim cim to je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
5.3.15 19:31

Je tu nějaká kuchtička pekařská, která by mi poradila? :mrgreen:

Dělala jsem tenhle recept a když jsem to pak ve finále vytáhla, tváříce se to hotové (sníh úplné hory doly), za pár minut byl sníh úplně na placku 8o navíc je jakýsi měkký, jak kdyby pod ním byl pudink.

Dala jsem na něj plátkované mandle, ne vlašské…

Holky dík :hug:

http://dobruchut.azet.sk/…chovy-kolac/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
5.3.15 19:41

@BlueFairy
dobře vyšlehat a následně upéct sníh, je celkem umění. Holt se někdy nepodaří :-( Měla jsi ho dost hustý po ušlehání - nezřídnul tím cukrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
5.3.15 19:44
@jajda32 píše:
@BlueFairy
dobře vyšlehat a následně upéct sníh, je celkem umění. Holt se někdy nepodaří :-( Měla jsi ho dost hustý po ušlehání - nezřídnul tím cukrem?

Když jsem ho otočila tak držel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.15 19:45

@BlueFairy No…10 minut na 220 mi přijde málo časově a hodně na teplotu…máš klasiku nebo horkovzduch??? Já bych to dala na 160 max a naopak prodloužila dobu na 15-20 minut…a hlídat, aby se sníh nahoře nespálil…evidentně jsi měla ten sníh uvnitř jen vlažný, ne „propečený“, resp. ztuhlý…
Když jsi ho šlehala, byl úplně tuhý???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
5.3.15 19:49
@SIMONA1234 píše:
@BlueFairy No…10 minut na 220 mi přijde málo časově a hodně na teplotu…máš klasiku nebo horkovzduch??? Já bych to dala na 160 max a naopak prodloužila dobu na 15-20 minut…a hlídat, aby se sníh nahoře nespálil…evidentně jsi měla ten sníh uvnitř jen vlažný, ne „propečený“, resp. ztuhlý…
Když jsi ho šlehala, byl úplně tuhý???

Horkovzduch. Tož tuhý… Když jsem zatřásla mísou tak se nehýbal :nevim: a přičmoudlý je, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
5.3.15 19:50
@BlueFairy píše:
Horkovzduch. Tož tuhý… Když jsem zatřásla mísou tak se nehýbal :nevim: a přičmoudlý je, no…

Hmm…tak sundej ten sníh…znovu vyšlehej novej s cukrem…a zapékej pomaleji na nižší teplotu. Nevyhodila jsi to, že ne??? :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí