Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@SIMONA1234 píše:
Hmm…tak sundej ten sníh…znovu vyšlehej novej s cukrem…a zapékej pomaleji na nižší teplotu. Nevyhodila jsi to, že ne???![]()
Já už jsem to oškrabala a dala děckám se šlehačkou
tak příště pomaleji a na níž, děkuju, budu pamatovat
![]()
@BlueFairy píše:
Já už jsem to oškrabala a dala děckám se šlehačkoutak příště pomaleji a na níž, děkuju, budu pamatovat
![]()
@SIMONA1234 píše:No vidíš…tak co tu plašíš…
![]()
Tož jsem si myslela, jaká nejsu kuchta a ono hovnajs
tak hledám důvod, víš co ![]()
@BlueFairy píše:
Tož jsem si myslela, jaká nejsu kuchta a ono hovnajstak hledám důvod, víš co
Měla jsi to napsat do té mojí diskuze…tam by to zapadlo… ![]()
https://www.emimino.cz/…vihy-215108/
@SIMONA1234 bych tam byla pečená vařená
http://33.media.tumblr.com/…mpo1_400.gif
@SIMONA1234 píše:
Měla jsi to napsat do té mojí diskuze…tam by to zapadlo…
https://www.emimino.cz/…vihy-215108/
Super diskuse.
Jsem si teď trochu pročítala, tak jsem se fakt zasmála. ![]()
@BlueFairy píše:
@SIMONA1234 bych tam byla pečená vařenáhttp://33.media.tumblr.com/…mpo1_400.gif
sem se zamilovala…
![]()
Pokud máš horkovzdušnou troubu, tak zapni jen horký vzduch. Horní a spodní topení vůbec nezapínej. Všechno sladké, co peču, mám na 175-180 st.( buchty, vánočku, bábovku, vánoční cukroví, lité buchty, řezy atd). Taky se mi nedařilo do té doby, až jsem přestala zapínat horní a spodní pečení-prostě jen horký vzduch.
Pokud máte obavy, že se bábovka nevyklopí z formy a roztrhne se, je nejlepší formu na bábovku VŽDY vymazat vepřovým sádlem a vysypat strouhankou. Vyklopí se vždycky. Sádlo ani strouhanka v bábovce nejsou vůbec cítit- sádlo obsahuje tzv. „zbytkové tuky“, tak že se bábovka vždycky krásně vyklopí. Co se týká kvality mouky, tak některé jsou skutečně nekvalitní, obsahují málo lepku a hotový výsledek je na nic. Nejkvalitnější mouka na našem trhu je „Babiččina volba“. Jinak je samozřejmé, že buchtu, nebo cokoliv peču, se musí dát do vyhřáté trouby, čili až má požadovanou teplotu ( ale to asi všechny víte). Prášek do pečiva se má dávat do těsta těsně před pečením, ale samozřejmě je nejlepší ho promíchat napřed s moukou, pak vmíchat ostatní ingredience a hned s tím do předehřáté trouby. Tak že než vmíchám prášek do pečiva do mouky, tak je dobré mít už připravenou rozehřátou troubu a nachystané všechny ingredience, aby se nestalo, že mouka s práškem do pečiva je už smíchaná s tekutinou a pak teprve začnu hledat po kuchyni další přísady- pokud to trvá delší dobu tak prášek do pečiva vyšumí a pak těsto nenaskočí. Bábovku peču minimálně 40 minut a až potom zkouším špejlí, jestli je vevnitř syrová- tak dám dopéct. Zkoušet se to musí rychle, aby se nezchladila trouba. Pokud se bábovka srazí, tak ještě chtěla chviku déle být v troubě… Z vlastní zkušenosti můžu říct, že největší problémy mi dělala trouba- až mi někdo poradil vypnout horní i dolní topení, tak od té doby je to super- prostě jsem to měla připálené z vrchu nebo zespodu, ale teď je to akorát…
Ahoj
prosím poraďte mi, jak péct dobré vláčné buchty?
proč ty moje jsou suché?
máte nějakou radu?
@BabyBella píše:
Ahoj
prosím poraďte mi, jak péct dobré vláčné buchty?
proč ty moje jsou suché?
máte nějakou radu?
Myslíš klasické kynuté buchty? Jaký máš recept?
@Kotatko03 Např.kynuté buchty jsou druhý den suché a tvrdé, nebo bábovky - mám je suché, nebo málo sladké, nebo takové moukovaté… já nevím
![]()
@BabyBella píše:
@Kotatko03 Např.kynuté buchty jsou druhý den suché a tvrdé, nebo bábovky - mám je suché, nebo málo sladké, nebo takové moukovaté… já nevím![]()
Rozumím co myslíš, víš co, ono to chce zkoušet recepty, já mám třeba svoje, upravované přesně podle sebe a mám odzkoušeno že mi to sedí, ale leckdy, když peču podle nového receptu, už během přípravy leccos mění, už vidím že to nesedí. Jestli to máš suché, možná pečeš až moc dlouho…?
@Kotatko03 je to možné, je taky pravda, že mám recept, který třeba nedodržuji na gramy, trošku přesypu, nevím jestli to má vliv? A zajímalo by mě, zda je v ČEechách k sehnání pečící sprej? nevíš? děkuji
@BabyBella píše:
@Kotatko03 je to možné, je taky pravda, že mám recept, který třeba nedodržuji na gramy, trošku přesypu, nevím jestli to má vliv? A zajímalo by mě, zda je v ČEechách k sehnání pečící sprej? nevíš? děkuji
Hele řeknu ti to takto, třeba u piškotu maličko mouky víc a problém. Recepty dodržuj
opravdu. Pečící sprej? Myslím, jak sprej místo vymazání plechu? ![]()