Recept: Rybízový cheesecake se želatinou

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 8 OSOB
  • Čas 70
Hodnotilo 0 lidí

Svěží letní koláč, který jde na dračku.

Postup

Sušenky rozdrtíme na jemno a spojíme s rozpuštěným máslem. Do formy vybavené pečicím papírem vložíme směs a umačkáme prsty nebo lžící do tenké vrstvy. „Těsto“ vložíme na 10 minut, ale ne déle do předehřáté trouby (180 °C).

Mezitím si ve větší míse připravíme krém. Smícháme mascarpone, tvaroh, cukr, žloutky a aroma tak, aby se ingredience spojily. Korpus vyndáme z trouby a necháme pár minut vychladnout. Poté na něj nalijeme krém z mascarpone a opět pečeme. Teď ale už jen na teplotu 120 °C a pečeme 40 minut.

Po vyndání necháme vychladnout, poklademe čerstvým nebo mraženým rybízem a připravíme želé dle návodu na obalu a dort jím zalijeme. Po ztuhnutí můžeme servírovat.

Autor: deMerteuil

Ingredience

Na náplň:

  • 400 g rybízu
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 50 g cukru
  • 2 žloutky
  • vanilka

Na korpus:

  • 170 g sušenek Lotus
  • 50 g másla

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rybízový cheesecake se želatinou

Váš příspěvek