Jsem prý moc pasivní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jana525 píše:
Pro zacatek, kdyz mluvis, zkus se u toho usmivvat. I prestoze si myslis, ze to nema vyznam, protoze zakaznik te prece nevidi, neni to pravda, zmeni to ton hlasu. Schvalne si to vyzkousej.
Ano. Taky jsem dělal v call centru a říkali nám, že „úsměv je vidět“. No je, no.
@sluneckova Jinak bych taky byla ráda za milou osobu jako jsi Ty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova píše:
@Jana525 zkusím, díky za tip ☺️️
A protoze ten usmev je proste reflex, ktery vysila urcite signaly do mozku, tak se mozna diky tomu vic uvolnis, budes spokojenejsi a ta zmena v mluveni by pak mohla byt jeste vyraznejsi, protoze se to odrazi i na tvem sebevedomi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Idealni je tohle probrat s nekym ma zpetne vazbe. Pokud tu moznost nemas, tak se muzrs nahrat na mobil a poslechnout se, jak znis. Mozna je tvuj projev monotonni, mozna by to chtelo lepsi intonaci, pohrat si se silou a rychlosti hlasu… naucit to jde. Vyber si jednu vec a tu dalsi mesic trenuj. Za par mesicu to pujde samo. A damozrejme ten usmev, to je v hlade opravdu hodne poznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sluneckova měli by ti říct, kde přesně je ten problém.
A je na tobě jak se k tomu postavíš.
S kolegyni jsem na stejné pracovní pozici. Kolegyně se stále nudí a prudí.
Na lidi působí blbě, i když má třeba vyšší vzdělání než já.
Vůbec nemá sociální empatii.
Snažím se jí to vysvětlit, podle mě ví oč jde, ale v ní to prostě není.
Dokonce si myslím, že díky té špatné socializaci z práce odejde.
Bohužel nehledá chybu v sobě, ale v okolí, jakože všichni otravují, ale vůbec nechápe, že ona tam od toho je, tudíž jí nikdo neotravuje. Byť je chytrá s titulem Ing., tak chovat se mezi lidmi a s lidmi prostě neumí.
Více by mi k ní pasovala pracovní pozice, kde nemusí pracovat s lidmi a v týmu.
Existuje určitá firemní kultura, tu je potřeba nastudovat, nasát a sama musíš vědět, zda do té filozofie zapadaš. Říkat „já jsem taková, tak se s tím smiřte“, je krátkozraké, to se budeš trápit ty i tvůj zaměstnavatel.
A na call lince mluvit s „neaktivní“ obsluhou je za trest.
Mám ráda call obsluhu nejen, že problém vyřeší, jde cítit, že jí práce baví.
Obyčejně tam někde utrácím peníze, takže chci komplexní službu a mít dobrý pocit, že všichni v té firmě mají stejnou filozofii a to je spokojený klient.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ssmívat se v hovoru, pomáhá to, chtělo by si poslechnout hovory. Požádejte vedoucí o poslech kolegů kde je dle nich ten náboj v hlase v pořádku. A potom si poslechnete sebe.
Když se uslyšíte a bude porovnání hodně to pomůže. Když zníte unuděně jako leklá ryba i když pomůžete se vším také není dobře. potrénovat se to dá. Je třeba na to myslet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit