Jsem ta špatná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
263
5.5.26 12:27

Hystericka jsi teda dost. Chapu, ze te to stve, ale mela bys uprednostnit co je dobre pro dceru, nad vlastnim egem. Co se tyce zajmu babicky si vytvorit vztah, rekla bych ze je lepsi pozde nez nikdy. Nemusite byt spolu s tchyni nejlepsi kamosky, ale partner ma pravdu v tom, ze bys mohla byt trochu vic nad veci a divat se dopredu, nez v sobe zivit krivdy z minulosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
5.5.26 13:36

A když z toho vynecháte sebe a svou uraženost, že tchýně není taková, jakou byste ji chtěla mít? Když budete počítat jen dceru… Co myslíte, že je pro dceru lepší varianta? Nikdy nemít babičku, protože se babička na začátku nesnažila? Anebo mít babičku, která se zajímá až teď ale třeba se bude zajímat už do konce svého života? Co když dceru kvůli své uraženosti připravíte o vztah, o který přijít nemusela? Nelitovala byste toho? Třeba tchýně skutečně nemá ráda vás. A proto se třeba nechtěla moc angažovat, když na vás dítě potřebovalo být pořád nalepené. Teď už nemusí, tak by s vnučkou ráda strávila nějaký čas. Nešlo by přijmout, že vy dvě se nikdy asi rády mít nebudete, ale holčička by mohla mít pěkný vztah jak s vámi, tak se svou babičkou?

A kromě toho si myslím, že vaše tchýně nemá žádnou povinnost naplňovat vaši představu toho, jak se k vám měla po porodu a když byla dcerka malá, chovat. Měla jste očekávání a ona je nenaplnila. To z ní nedělá špatného člověka… Já bych upřímně očekávala spíš pomoc od mé matky, když bych porodila. Od matky manžela ne. Její dcera přece nejsem…

Co se týče budování vztahu s malými dětmi, tak se přiznám, že já jsem typ, který aby budoval vztah, tak potřebuje mít naproti aspoň trochu adekvátního společníka. Potřebuji vidět nějakou osobnost, nějak utvořeného člověka. Pokud se zatím někdo dokáže projevovat jenom jezením, vylučováním, spaním a pláčem, tak tam o nějakém vztahu nemůže být řeč. Ale s dítětem, které už zvládne projevovat osobnost, názory, má už třeba oblíbené činnosti a dá se s ním vést aspoň jednoduchá konverzace, tak tam se chytám. Ale mimina jsou pro mě zaměnitelná (ano, i mimina mých příbuzných). Ne že bych je neměla ráda, ale chybí mi potřeba s nimi trávit čas. Jsem v tomhle spíš chlap. Možná je tchýně taky taková…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
5.5.26 13:43
@andiedvorakova píše: Více

Co se tyce posledniho odstavce, myslim, ze to tak ma hodne lidi, jsem taky jedna z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
5.5.26 13:43
@pisisvori píše: Více

Tento argument nějak nechápu, že ji holka nezná. Copak se stýkáme jenom s lidmi, co známe od narození? Samozřejmě je asi logické, že k nim nepůjde hned sama bez rodičů, ale to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
5.5.26 13:51

Jak staré je dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
5.5.26 14:01

Co ma dcera spolecnyho s tím, ze ti tchyne nepomohla??
Já treba nemusim svoji mamu, nestykala jsem se s ni leta, ale ze bych dětem upirala babičku by me teda ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
5.5.26 14:12

Zase další fňukna, co si pořídí dítě, ale nejraděj by, aby se o něj starali ostatní nebo co? Kde by tchyně byla? Kde by měla bejt? Buď ráda, že jste měli klid. Dítě je tvoje a manžela, vy se máte starat, a když jsi vyřízená v šestinedělí, tak máš manžela, Tchýně může a nemusí pomoct.
Já jsem s dcerou sama, programově, babička sice byla, ale s miminem to neuměla, asi se i trošku bála, takže pomoc taky nebyla, ale já ji ani nevyžadovala. Taky ji dcera začala víc zajímat až kolem roku, až začala pomalu chodit, žvatlat. Už se ji nebála chytit a bylo to celý zajímavější.
Nečetla jsem diskusi, ale nevěřím, že budu jediná, co ti to napíše. Uprav si pohled na věc, dceru s babičkou seznam :), a fandi jejich vztahu. Možná budeš ráda, že se dcera s babičkou skamarádí a bude si ji babička brát, až budeš vyřízená zase třeba v příštím šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
5.5.26 14:21
@Anonymní píše: Více

Text ti psala AI a ty uz jsi tady taky nedavno zakladala tema o tom, jak nesnasis tchyni, protoze ti nepomahala po porodu a ted „dolejza“ za dcerou a neuklizi ve spolecnem domove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
5.5.26 15:44
@asddsa píše: Více

Ze neco nechapes neznamena, ze je to spatne. Proste babicka si muze za to, ze ji vnucka nezna a proto k ji nebude chtit… a navazat ten vztah bude tezsi a jse o to komu to takova tvhyne bude predhazovat, jestli ma sebereflexi nebo je jen narcis a vse musi byt podle ni a vztahy opet jen zhorsi..Tady je zvykem okamzite shazovat zakladatelku, urazet. Ona ale nikde nepsala, ze je povinnost tchyne se starat, ale ze se vůbec nezajimala a to je obrovsky rozdil. Jak jsem psala, vztahu bych dala sanci…ale dokazu si predstavit babicky semetriky, co jen kritizuji, ukoluji, vse chteji ridit…vetsinou o ne nestoji ani ty deti…A tahle na takovou prijde…Ale jen můj dojem.

Příspěvek upraven 05.05.26 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.5.26 15:55
@Gerbera001 píše: Více

Přesně! Taky mě to hned trklo. A nakonec se přeci sama přiznala, že je troll a jak se údajně dobře pobavila. Zřejmě bude poněkud mdlého ducha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
5.5.26 16:15

A to píše kdo? Radši jsi anonym že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8477
5.5.26 16:16
@arinecka píše: Více

To jsou přece ti největší frajeři 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
5.5.26 16:17
@Gerbera001 píše: Více

To nebude ona, kdyby jo, tak by jistě nezapomněla na ty dva miliony :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
5.5.26 16:19
@izabe píše: Více

Myslej si to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
5.5.26 16:37

Jo minimálně jsi na stejné úrovni, možná hůř.
Celý to stavíš tak, že tchyně je ta špatná, ale reálně děláš úplně to samý. Ona neměla zájem, ty jí to teď vracíš přes dítě,.mstíš se jí. :nevim:

Tvůj problém s tchyní je mezi tebou a jí. Ale ty do toho taháš dítě, který za to nemůže :nevim:
Ty teď aktivně bráníš tomu, aby se ten vztah vůbec mohl vytvořit. Takže kdo tady reálně ubližuje tomu dítěti víc? Chováš se sama sobecky. :roll:

Teď je dítě větší, tak se v ní logicky probudil zájem, což je normální lidský chování, ne každý je nadšenej z novorozenců.
Tvoje dítě přichází o vztah s babičkou, protože ty si léčíš svoje ubohé ego. :roll:

A jo… příště to zkus napsat sama, anebo to aspoň uprav, celé to je okopírované z ChatGPT. :roll:

(Mimochodem, nezaložila jsi už o víkendu vlákno o tom, kromě informace, že jste ji půjčili dvě mega, by to sedělo. Odpovídalo by to tomu, tak nový pokus, předchozí vlákno nedávalo smysl, tak teď jsi to raději projela AI, že? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová