Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nepřišlo tchýní třeba,, drzé ", že si syn pro pití sám šel a chtěl si nalít, než aby ji poprosil. Vím, že je to babička, ale přeci jen, je tam na návštěvě. Já se u té svojí samoobsluhovala až v té době, kdy už na tom nebyla zdravotně dobře a špatně se pohybovala. Do té doby jsem si nedovolila jí vlézt do špajzky ![]()
Mně by na tom teda mrzel hlavně ten absolutní nerespekt k dítěti. Vzít mu něco z ruky, nalít ostatním a jeho ignorovat, když si šel nalít pro sebe? Udělala by tohle dospělému členovi rodiny? Asi ne, že? A kdyby ano, ten dospělý by asi dost zíral a líbit by si to nenechal. Bylo to od tchyně dost neslušné. Proč by se to u dítěte mělo přejít jako že nic? K dětem se můžeme chovat neslušně?
@Aduš8 drze určitě ne, oni si pití nalivaji sami když je na lince. To nikdy nebyl problém. Naopak jim sama říká bez si nalit.
Tyo tak já mám teprve šestiletou ale už dávno jsem ji naučila, že se musí umět ozvat a nenechat si kakat na hlavu. Takže ta by se velice nahlas ozvala sama 😂 měla bys to syna taky naučit.
Za mě ji něco vadí - těžko říct co. to je jasné výchovné gesto, tak bych to asi brala. ale pokud nemáte dobré vztahy, nedozvíš se. možná časem, pokud se jí opravdu něco nelíbí a štve jí jak se třeba tvůj syn chová, takových situací bude víc a dojde ti to.
@Anonymní píše:
@Serpentini to asi ne, protože se dívala do té láhve a dívala se komu ještě nalit. Prostě mi to přišlo od ní na truc.
Ber to u té lepší stránky: tvůj syn doslal pití nové, nezvětralé ![]()
Tyjo, mně to přijde jako prkotina.
možná bych mu rekla, ze teda holt počkáme na další, kdyz to nesl a nezbylo, nebo nevim. Tohle mi nepřijde nijak dramatický…
Verim, ze ho to muselo mrzet, uplne si tam umim predstavit moje holky. Naucit se ozvat nez to v sobe drzet, jak vy tak dite.
Mně to přijde jako prkotina. Tchýně to chtěla vzít jedním vrzem a nalít všem. Protože jak známo, když chce jeden, budou chtít postupně i ostatní. Dolila lahev a otevřela další. Nalila všem. Podle mě ji vůbec nenapadlo, že se bude řešit komu nalila první a komu poslední.
@Serpentini to asi ne, protože se dívala do té láhve a dívala se komu ještě nalit. Prostě mi to přišlo od ní na truc.