Jsme finanční negramoti!
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nimie Strana 11, poslední příspěvek, tvoje citace. tam to máš. Přímo tu píšeš - na jedno jídlo máme ve dvou necelé kilo masa. Nebo nejenže si nepamatuješ, ty neumíš ani číst?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
A zde prosím tvoje reakce na radu, že luštěniny jsou taky dobrá alternativa. tak kdo tu co překrucuje? A zatlouká?
Kde tam píšu, že jist denně luštěniny nemůže nikomu chutnat?
Stojí tam, že je to dost nesmysl, protože to nesmysl prostě je, když se bavíme o zdravém vyváženém jídelníčku. S chutí to nemá vůbec nic společného. Tak se laskavě klidni. Koukala jsem, že jsi před chvílí psala, že boloňskou děláš z kuřecího, aha no… pak kdo tu si tu fantazíruje místo vaření. Že děláš jakousi směsku je tvé plné právo, chutná ti to, cenově ti to vychází, je to super, ale když píšu o boloňské, tak tím myslím boloňskou. Rybu, co stojí v ideálním případě 130 Kč/kg, ale většinou je tak za 200 Kc/kg nepovažuju za „levné“. Vzhledem k tomu, že patří k nejlevnějším, tak ryby jako takové za levné nepovažuju. Tobě to třeba připadá málo, fajn, ale mě to připadá hodně. Nic víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
@Nimie Strana 11, poslední příspěvek, tvoje citace. tam to máš. Přímo tu píšeš - na jedno jídlo máme ve dvou necelé kilo masa. Nebo nejenže si nepamatuješ, ty neumíš ani číst?
Cituj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš to tam ocitované, takže pokud neumíš číst, je mi líto. Celý tvůj příspěvek jsem tam natáhla, tak snad by ti to i mohlo stačit. Nechce se mi to dohledávat - taky bych mohla místo toho najít jenom hvězdičku a větičku, že příspěvek byl upraven. SDíky, ne. zajdi si na stranu 11 dolů, a tam je tvůj příspěvek takový, jaký jsi napsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale tak dobře třeba to umíš jenom takhle : Ryba je hodně dráha věc, roční ani 6ti letá toho zatím skutečně moc nesní, ale počítám to aktuálně třeba na dva dospělé. Na jedno jidlo máme třeba ve dvou necelé kg masa, čtvrt kila je i pro starší dítě vcelku normální porce. Když k tomu přičtu zeleninu, tak jednoduché jídlo - maso a salát vychází rozhodně dráž než když budu dělat třeba typické české maso - knedlíky - omáčka.
Je to tvůj inteligentní příspěvek ze strany 5. Stačí? nebo jsi to myslela jinak, že máš pro dva to necelé kilo masa a myslela jsi tím 40 deka? Inu někdo takhle může zaokrouhlovat.
Jo a když dám do té bolonské historicky správné vepřivé, tak mne vyjde stejně draho, jako kuřecí. Spokojená?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A že by byla ryba hodně drahá věc? jestliže sežereš, i když jen občas, s chlapem kilo hovězího stejku, pak nechápu, jak se ti může zdát pstruh ze sádky nebo losos drahý. Určitě tě dráž nevyjde. Ale pravda, neucpe tak břicho. To je fakt. Ale taky ne cévy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amys Nakonec musíš sama uznat, že je to zábavné. Trošku mi Nimie připomíná mého malého synovce, který strašně miloval a obdivoval velkou broušenou vázu naší maminky. A při každé příležitosti ji bral a nosil ven. Na zahrádku. měl to zakázáno, samozřejmě - a vždycky, když ho s ní nekdo načapal, tak vykulil oči a díval se v šoku na tu vázu ve svých tlapkách a - já nevím, kde se tu nabrala! něco jako Cituj!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam nemáš pravdu, stojí cca 17. Ale vlastně já beru semolinové, tak nevím. A bolonská bez hovězího? No to je patlámo patlímo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, nechci vám do toho zasahovat, ale pokud si dáte skutečnou bolngskou (fuj, neumím to napsat a nechce se mi gůglit), tak tam je základ kromě masa hrášek. Zkuste si dát tuhle omáčku v Itálii, odkud i dle názvu pochází a budete docela překvapeni, co vám přinesou. Té naší oranžové spatlanině by se asi docela divili. ALe jinak dobrý, já jsem takový pejsek a kočička, ráda si repty předělávám podle svýho. Teď se mi podařilo z květáku udělat houbovou smaženici
Fakt to má podobnou chuť (= já smaženici nejím, takže jsem to snědla, abych dala dítěti ten pravý příklad, ale vůbec mi to nechutnalo
) a houbu to vůbec nevidělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si at si dává každý co chce, ne? nakonec kdo z vás dělá třeba řízek z telecího, jak se má správný vínršnicl dělat? Mně vyhovuje kuřecí nebo vepřové, prrotože je hned - nemůžu ztrácet během dopoledne čas dlouhým tancem po kuchyni. A masa pro dva dávám skutečně maximálně to čtvrtkilo. Stačí nám. Asi jsme zvyklí - a co, v důchodu to nebude na škodu. Starý člověk spotřebuje mín. A nebude nám kručet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amys Jak jsi toho dosáhla? Ale rozumím ti - já taky ouby moc nemusím. Kromě s těstovinami a ještě s kouskem anglické - to je něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Chtěla jsem vymyslet specialitu… Uvařila jsem květák, uvařila jsem pohanku se stroužkem česneku, vzala pánev, hodila tam ten květák, po chvíli pohanku, přidala dvě vejce a osolila a přidala trošku kmínu a zřejmě tím, jak se smíchala chuť květáku a pohanky, tak vznikla chuť houbová. A i to „čudně“ vypadá. Jsem umělec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to by mne skutečně nenapadlo. Květák leda vařený a s máslem. Jako mozeček moc ne. Anebo zapečený se sýrovou krustou, to je mnam. A už vím co uvařím zítra! Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit