Anglicismy v českém jazyce

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
bamba
24.3.12 12:39
@Alidan píše:
Bambo, odpusť, kolik ti je? Říkáš,že školu jsi ukončila před hodně dávnou dobou… no a? To není argument, měla bys umět psát i mluvit česky celý život (pominu stáří jako takové), proto je to základní vzdělání. A že dlouho nečteš kvůli špatnému zraku? Já být tebou,tak si najdu chvilku,knihy se dají číst i přes pc.. Mně nevadí tvoje ba ani bysme, to ještě lze tolerovat v rámci hovorové češtiny, mně vadí spíše skratka, pořát, američani, češi apod. A stran tvého dotazu..vůbec bych ty zkratky neřešila, mně vadí spíše vulgarita mládeže, než že si zkracují slova (myslím,že to souvisí s psaním sms,mailů apod.). Raději budu, když mne sousedovo dítě btw nepozdraví,než když mne jen tak mimochodem pošle do prdele.. :mrgreen:

To jako mám psát spisouvnou češtinou?Nemluví tak ani v médiích,promiň,ale to bych byla ještě za většího blbce.
Jinak radio,to je něco podobného,jako email.Prostě se to převzalo z původního názvu.Taky se tomu říkal rozhlas.
A nechápu,proč bych ze sebe měla dělat někoho jiného než su,nebo so(hanécké výraz :lol:)
Když mám špatný zrak,je jedno,jestli čtu knihu,nebo na počítači,vidím stejný prd tam i tam.
Nedělám ze sebe stařenu,ale něco už pamatuju a když nebudeš dlouhou dobu používat psané a čtené,zapoměneš.Buňky odumírají,mozek si dělá místo na jiné znalosti.To je realita.Když budeš 40 let makat rukama,tak se ti toho taky spoustu vykouří z hlavy.

• Upravit
Jarka Seligmann
24.3.12 12:41

tak jak koukam, nejhorsi srazka je s blbcem a ne s lidmi, kteri nepisi perfektne a jen cesky :zed: Pani zakladatelka tehle diskuze sama nevi, co pise, natoz aby mela svuj nazor. Takhle si protirecit… 8o Myslim, ze tahle diskuze ma stejny smysl jako resit obsah pouziteho papiru ;) Krasny vikend preju :mrgreen:

• Upravit
bamba
24.3.12 12:43
@Veruš1 píše:
A proč sama poučíváš Njn a bo? :think:

Používám to proto,že je to zktatka vytvořená z českáho výrazu a bo,protože jak jsem už napsala,mluvím a píšu,jak mi zobák narostl.

• Upravit
bamba
24.3.12 12:44
@Jarka Seligmann píše:
tak jak koukam, nejhorsi srazka je s blbcem a ne s lidmi, kteri nepisi perfektne a jen cesky :zed: Pani zakladatelka tehle diskuze sama nevi, co pise, natoz aby mela svuj nazor. Takhle si protirecit… 8o Myslim, ze tahle diskuze ma stejny smysl jako resit obsah pouziteho papiru ;) Krasny vikend preju :mrgreen:

No každej nemůže být inteligent jako ty.Kde si protiřečím?

• Upravit
6263
24.3.12 12:48

Jako Mambo me take prijde divne, ze kritizujes cestinu jinych a sama nepises zrovna bez chyb (nemyslim nespisovne vyrazy, myslim chyby). Chapu takovou diskuzi od milovnika bechybne cestiny, ale jinak mi proste prijde divna. A jeste jsi mi nevysvetlila, proc ti vadi mmj, kdyz njn pouzivas :mrgreen: ?

• načítám...
Jarka Seligmann
24.3.12 12:50

Ja se nerada opakuju, prectete si tu diskuzi jeste jednou a hooodne pomalu, kdyz ani to nepochopite, jdete o kousek dal, mozna Vam nekdo stoji na vedeni. Bud jste tak nestastna a snazite si zvysit sebevedomi nesmyslnymi hadkami nebo proste zavidite mladym a davate to najevo takhle trapnym zpusobem. Jdete na prochazku, ta Vam pomuze. Vam ty bunky spis zakrnely, jak koukam ;)

• Upravit
11952
24.3.12 12:54
@bamba píše:
To jako mám psát spisouvnou češtinou?Nemluví tak ani v médiích,promiň,ale to bych byla ještě za většího blbce.
Jinak radio,to je něco podobného,jako email.Prostě se to převzalo z původního názvu.Taky se tomu říkal rozhlas.
A nechápu,proč bych ze sebe měla dělat někoho jiného než su,nebo so(hanécké výraz :lol:)
Když mám špatný zrak,je jedno,jestli čtu knihu,nebo na počítači,vidím stejný prd tam i tam.
Nedělám ze sebe stařenu,ale něco už pamatuju a když nebudeš dlouhou dobu používat psané a čtené,zapoměneš.Buňky odumírají,mozek si dělá místo na jiné znalosti.To je realita.Když budeš 40 let makat rukama,tak se ti toho taky spoustu vykouří z hlavy.

Spisovnou nemusíš,ale psát bez hrubek bys měla.. A nemyslím to špatně,ale tady čteš docela dobře.. :nevim: post scriptum: A odpovíš mi tedy,kolik ti je let?

• načítám...
20296
24.3.12 13:00

Asi tak, knihy číst nemůžeš, protože nevidíš - a na monitor vidíš? Myslím, že ta kniha je pro oči příjemnější :-)

• načítám...
bamba
24.3.12 13:05
@Jarka Seligmann píše:
Ja se nerada opakuju, prectete si tu diskuzi jeste jednou a hooodne pomalu, kdyz ani to nepochopite, jdete o kousek dal, mozna Vam nekdo stoji na vedeni. Bud jste tak nestastna a snazite si zvysit sebevedomi nesmyslnymi hadkami nebo proste zavidite mladym a davate to najevo takhle trapnym zpusobem. Jdete na prochazku, ta Vam pomuze. Vam ty bunky spis zakrnely, jak koukam ;)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :pankac: :pankac: :pankac:
  • Upravit
bamba
24.3.12 13:11
@Alidan píše:
Spisovnou nemusíš,ale psát bez hrubek bys měla.. A nemyslím to špatně,ale tady čteš docela dobře.. :nevim: post scriptum: A odpovíš mi tedy,kolik ti je let?

Je mi 57 u monitoru nesedím hodiny.Prostě hrubka se vloudí,píšu rychle a nečtu to po sobě,tak se upísnu,české zkratky používám všechny.
Ještě pro ty,co ze mě dělají debila,nemyslím,že se dá zapoměnou ,že v češtině se X nepoužívá,jen v cizích slovech.
Ale to je jedno,vy si myslíte,že si píšete s debilem,já si myslím to samé.O tom,kdo je zakomplexovaný by se dalo diskutovat.Nechápu,proč teda stále reagujete.Že byste si tímto dokazovaly,jak jste dokonalé?ASI.

• Upravit
13415
24.3.12 13:13
@bamba píše:
Používám to proto,že je to zktatka vytvořená z českáho výrazu a bo,protože jak jsem už napsala,mluvím a píšu,jak mi zobák narostl.

Ale pak třeba i jj může být zkaratka a tak podobně. A třeba ten, kdo podle tebe ničí češtinu, tak třeba taky mluví a píše tak, jak mu zobák narostl ;) Já nějak nechápu smysl diskuze, když v úvodním příspěvku haníš tyto zkratky a vzápětí je sama použiješ. To je takový problém napsat o to písmenko víc? :lol:

• načítám...
22013
24.3.12 13:14
@bamba píše:

Používám při mluvení i v písmu spisovnou češtinu, vždycky a všude, neumím to jinak. Byla jsem tak vychovaná a protože jsem se prací s jazykem léta živila, zůstala mi „spisovná deformace“… Ale nikdy v životě jsem neměla pocit, že bych proto byla za blbce… :nevim:

Vztah člověka k jazyku, k rodné řeči, ke svému národu, to se fakt nepozná z toho, jestli občas do svého projevu hodí anglický výraz. To, co tady předvádíš, jsou nesmyslné úvahy, víceméně bohužel jen povrchní moralizování. :nevim:

• načítám...
Jarka Seligmann
24.3.12 13:23

X se nepouziva? :mrgreen: V tom pripade, co dela v CESKE abecede? :zed:
Ne, ja si to nemyslim, ale uz jsem o tom presvedcena, ze Vy *** jste, kdyz zakladate diskuzi, ktere sama nerozumite :pocitac:

• Upravit
Jarka Seligmann
24.3.12 13:25
@BohunkaP píše:
Používám při mluvení i v písmu spisovnou češtinu, vždycky a všude, neumím to jinak. Byla jsem tak vychovaná a protože jsem se prací s jazykem léta živila, zůstala mi „spisovná deformace“… Ale nikdy v životě jsem neměla pocit, že bych proto byla za blbce… :nevim:Vztah člověka k jazyku, k rodné řeči, ke svému národu, to se fakt nepozná z toho, jestli občas do svého projevu hodí anglický výraz. To, co tady předvádíš, jsou nesmyslné úvahy, víceméně bohužel jen povrchní moralizování. :nevim:
bohuzel, tahle pani to za cely den nepochopila :lol:
  • Upravit
1212
24.3.12 13:33
@Jarka Seligmann píše:
X se nepouziva? :mrgreen: V tom pripade, co dela v CESKE abecede? :zed:
Ne, ja si to nemyslim, ale uz jsem o tom presvedcena, ze Vy *** jste, kdyz zakladate diskuzi, ktere sama nerozumite :pocitac:

Tak tohle snad nebylo nutné, ne? 8o

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová