Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
tak jak koukam, nejhorsi srazka je s blbcem a ne s lidmi, kteri nepisi perfektne a jen cesky
Pani zakladatelka tehle diskuze sama nevi, co pise, natoz aby mela svuj nazor. Takhle si protirecit…
Myslim, ze tahle diskuze ma stejny smysl jako resit obsah pouziteho papiru
Krasny vikend preju ![]()
@Veruš1 píše:
A proč sama poučíváš Njn a bo?
Používám to proto,že je to zktatka vytvořená z českáho výrazu a bo,protože jak jsem už napsala,mluvím a píšu,jak mi zobák narostl.
@Jarka Seligmann píše:
tak jak koukam, nejhorsi srazka je s blbcem a ne s lidmi, kteri nepisi perfektne a jen ceskyPani zakladatelka tehle diskuze sama nevi, co pise, natoz aby mela svuj nazor. Takhle si protirecit…
Myslim, ze tahle diskuze ma stejny smysl jako resit obsah pouziteho papiru
Krasny vikend preju
No každej nemůže být inteligent jako ty.Kde si protiřečím?
Jako Mambo me take prijde divne, ze kritizujes cestinu jinych a sama nepises zrovna bez chyb (nemyslim nespisovne vyrazy, myslim chyby). Chapu takovou diskuzi od milovnika bechybne cestiny, ale jinak mi proste prijde divna. A jeste jsi mi nevysvetlila, proc ti vadi mmj, kdyz njn pouzivas
?
Ja se nerada opakuju, prectete si tu diskuzi jeste jednou a hooodne pomalu, kdyz ani to nepochopite, jdete o kousek dal, mozna Vam nekdo stoji na vedeni. Bud jste tak nestastna a snazite si zvysit sebevedomi nesmyslnymi hadkami nebo proste zavidite mladym a davate to najevo takhle trapnym zpusobem. Jdete na prochazku, ta Vam pomuze. Vam ty bunky spis zakrnely, jak koukam ![]()
@bamba píše:
To jako mám psát spisouvnou češtinou?Nemluví tak ani v médiích,promiň,ale to bych byla ještě za většího blbce.
Jinak radio,to je něco podobného,jako email.Prostě se to převzalo z původního názvu.Taky se tomu říkal rozhlas.
A nechápu,proč bych ze sebe měla dělat někoho jiného než su,nebo so(hanécké výraz)
Když mám špatný zrak,je jedno,jestli čtu knihu,nebo na počítači,vidím stejný prd tam i tam.
Nedělám ze sebe stařenu,ale něco už pamatuju a když nebudeš dlouhou dobu používat psané a čtené,zapoměneš.Buňky odumírají,mozek si dělá místo na jiné znalosti.To je realita.Když budeš 40 let makat rukama,tak se ti toho taky spoustu vykouří z hlavy.
Spisovnou nemusíš,ale psát bez hrubek bys měla.. A nemyslím to špatně,ale tady čteš docela dobře..
post scriptum: A odpovíš mi tedy,kolik ti je let?
Asi tak, knihy číst nemůžeš, protože nevidíš - a na monitor vidíš? Myslím, že ta kniha je pro oči příjemnější ![]()
@Jarka Seligmann píše:
Ja se nerada opakuju, prectete si tu diskuzi jeste jednou a hooodne pomalu, kdyz ani to nepochopite, jdete o kousek dal, mozna Vam nekdo stoji na vedeni. Bud jste tak nestastna a snazite si zvysit sebevedomi nesmyslnymi hadkami nebo proste zavidite mladym a davate to najevo takhle trapnym zpusobem. Jdete na prochazku, ta Vam pomuze. Vam ty bunky spis zakrnely, jak koukam
@Alidan píše:
Spisovnou nemusíš,ale psát bez hrubek bys měla.. A nemyslím to špatně,ale tady čteš docela dobře..post scriptum: A odpovíš mi tedy,kolik ti je let?
Je mi 57 u monitoru nesedím hodiny.Prostě hrubka se vloudí,píšu rychle a nečtu to po sobě,tak se upísnu,české zkratky používám všechny.
Ještě pro ty,co ze mě dělají debila,nemyslím,že se dá zapoměnou ,že v češtině se X nepoužívá,jen v cizích slovech.
Ale to je jedno,vy si myslíte,že si píšete s debilem,já si myslím to samé.O tom,kdo je zakomplexovaný by se dalo diskutovat.Nechápu,proč teda stále reagujete.Že byste si tímto dokazovaly,jak jste dokonalé?ASI.
@bamba píše:
Používám to proto,že je to zktatka vytvořená z českáho výrazu a bo,protože jak jsem už napsala,mluvím a píšu,jak mi zobák narostl.
Ale pak třeba i jj může být zkaratka a tak podobně. A třeba ten, kdo podle tebe ničí češtinu, tak třeba taky mluví a píše tak, jak mu zobák narostl
Já nějak nechápu smysl diskuze, když v úvodním příspěvku haníš tyto zkratky a vzápětí je sama použiješ. To je takový problém napsat o to písmenko víc? ![]()
@bamba píše:
To jako mám psát spisouvnou češtinou?Nemluví tak ani v médiích,promiň,ale to bych byla ještě za většího blbce.
Používám při mluvení i v písmu spisovnou češtinu, vždycky a všude, neumím to jinak. Byla jsem tak vychovaná a protože jsem se prací s jazykem léta živila, zůstala mi „spisovná deformace“… Ale nikdy v životě jsem neměla pocit, že bych proto byla za blbce… ![]()
Vztah člověka k jazyku, k rodné řeči, ke svému národu, to se fakt nepozná z toho, jestli občas do svého projevu hodí anglický výraz. To, co tady předvádíš, jsou nesmyslné úvahy, víceméně bohužel jen povrchní moralizování. ![]()
X se nepouziva?
V tom pripade, co dela v CESKE abecede? ![]()
Ne, ja si to nemyslim, ale uz jsem o tom presvedcena, ze Vy *** jste, kdyz zakladate diskuzi, ktere sama nerozumite ![]()
@BohunkaP píše:bohuzel, tahle pani to za cely den nepochopila
Používám při mluvení i v písmu spisovnou češtinu, vždycky a všude, neumím to jinak. Byla jsem tak vychovaná a protože jsem se prací s jazykem léta živila, zůstala mi „spisovná deformace“… Ale nikdy v životě jsem neměla pocit, že bych proto byla za blbce…Vztah člověka k jazyku, k rodné řeči, ke svému národu, to se fakt nepozná z toho, jestli občas do svého projevu hodí anglický výraz. To, co tady předvádíš, jsou nesmyslné úvahy, víceméně bohužel jen povrchní moralizování.
@Jarka Seligmann píše:
X se nepouziva?V tom pripade, co dela v CESKE abecede?
Ne, ja si to nemyslim, ale uz jsem o tom presvedcena, ze Vy *** jste, kdyz zakladate diskuzi, ktere sama nerozumite
Tak tohle snad nebylo nutné, ne? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
)
Jinak radio,to je něco podobného,jako email.Prostě se to převzalo z původního názvu.Taky se tomu říkal rozhlas.
A nechápu,proč bych ze sebe měla dělat někoho jiného než su,nebo so(hanécké výraz
Když mám špatný zrak,je jedno,jestli čtu knihu,nebo na počítači,vidím stejný prd tam i tam.
Nedělám ze sebe stařenu,ale něco už pamatuju a když nebudeš dlouhou dobu používat psané a čtené,zapoměneš.Buňky odumírají,mozek si dělá místo na jiné znalosti.To je realita.Když budeš 40 let makat rukama,tak se ti toho taky spoustu vykouří z hlavy.