Anglicismy v českém jazyce

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Hanka1
24.3.12 13:34
@kostickaa píše:
podle mě lepší nějaká zkratka než hrubka :nevim: :nevim: :nevim:

Tak nějak, mimochodem číst prispevky Bamby je taky gramaticky a pravopisne pastva pro oči, Haná neHaná…

• Upravit
22006
24.3.12 13:36
@Jarka Seligmann píše:
X se nepouziva? :mrgreen: V tom pripade, co dela v CESKE abecede? :zed:
Ne, ja si to nemyslim, ale uz jsem o tom presvedcena, ze Vy *** jste, kdyz zakladate diskuzi, ktere sama nerozumite :pocitac:

Příspěvek jsem nahlásila jako nevhodný - na zdejším serveru je zvykem diskutovat bez podobných nadávek.

• načítám...
17310
24.3.12 13:39
@Jarka Seligmann píše:
X se nepouziva? :mrgreen: V tom pripade, co dela v CESKE abecede? :zed:
Ne, ja si to nemyslim, ale uz jsem o tom presvedcena, ze Vy *** jste, kdyz zakladate diskuzi, ktere sama nerozumite :pocitac:

8o Proč hned takhle?

Bamba to asi dost nešťastně podala. :nevim: Nepíšu spisovně, nikdy jsem nepsala. Hrubku určitě taky občas udělám, ikdyž u toho přemýšlím :twisted: Ale nezakládala bych diskuzi o ČJ :mrgreen:

• načítám...
12978
24.3.12 13:53

Já myslím, že tu občas někdo o koze a druhý o voze.
Nicméně nevěřím tomu, že v jiných zemích se jejich rodný jazyk nekurví..řekla bych, že je to globální.
Jazyk se stále vyvíjí, na tom není nic špatného. Děti se stále učí spisovnou správnou češtinu.
Je ovšem na nich jak s ní naloží a jak se budou dobrovolně v dospělosti vyjadřovat.

• načítám...
12978
24.3.12 13:55

A hlavně mě baví Teredes, která vytrvale Bambu nazývá Mambou. :mrgreen:

• načítám...
22006
24.3.12 13:58
@Lizbeth píše:
A hlavně mě baví Teredes, která vytrvale Bambu nazývá Mambou. :mrgreen:

Jo, nad tím se tu taky flákám smíchy, to je nádherné přehlédnutí… :mrgreen:

• načítám...
1212
24.3.12 13:59

@verenika Přeně tak. Mně hodně vadí hrubky a vůbec některé písemné projevy tady, a i když jsem na to docela háklivá, už mi hrubka taky ulítla :zed:
Založení téhle diskuze Bambou mi přijde docela nešťastné…

Bambo, právě proto, že je čeština živý jazyk, tak se vyvíjí a mění. A svým způsobem je to dobře. Mně naopak vadí právě ty hrubky, kterých ty máš v příspěvcích docela dost. A jako argument (důvod) uvádět, že mluvíš, jak ti zobák narostl nebo že jsi stará a ze školy dlouho, mi přijde neadekvátní k tvému požadavku, aby se čeština zachovala krásná a čistá :nevim:

• načítám...
8642
24.3.12 14:01
@bamba píše:
Už docela dlouho se pohybuji na eMiminu a stále častěji kroutím hlavou.
Nebudu psát o pravopisu,ale o výrazech,které se tady čím dál víc objevují.
Nevím,jestli se dotyčné pisatelky snaží ukázat,jak moc jsou chytré.Český jazyk je bohatý a i tak se čím dál víc spousta lidí vyjadřuje většinou anglickými výrazy.Ptám se proč?
Nebo snad z pohodlnosti napíše místo jaksi,jaxí.Proboha co to je za výraz?To dá tolik práce napsat o jedno písmenko víc?
Stydíte se za to,že jste češi?Nebo se tímto způsobem chcete lišit od druhých.Podle mě je to hamba.Njn chcete být světový,ale nejste.Bo nikdo jiný,než češi nešrotují cizí jazyky,aby se domluvil se zaměstnavatelem.Ba v ostatních státech je tomu naopak.Chceš u nás pracovat?Nauč se náš jazyk.
Proč tak ochotně ze sebe děláte promiňte,hlupáky bez vlastní hrdosti.
Můžete se do mě pustit.Jsem holt už bába na odpis,podle někoho hloupá a vychovávaná za totáče.Pro mě je důležité ovládat svou rodnou řeč a jazyk i když pravopis mi už moc nejde.

Já teda četla jen úvod a dost mě pobavilo, že někdo, kdo založí takovou diskuzi, má sám v příspěvku docela dost chyb a v nadpisu napíše Češi s malým č. :mrgreen: :potlesk: To se opravdu povedlo :palec:

• načítám...
1212
24.3.12 14:05
@Lizbeth píše:
@BohunkaP píše:
Jo, nad tím se tu taky flákám smíchy, to je nádherné přehlédnutí… :mrgreen:

Já taky, ale přišlo mi blbý to napsat :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
12154
24.3.12 14:06
@Lizbeth píše:
@BohunkaP píše:
Jo, nad tím se tu taky flákám smíchy, to je nádherné přehlédnutí… :mrgreen:

:palec: jj :lol: . Hledala jsem, jakými vlastnostmi mamba černá vládne a jestli je tam s Bambou nějaká podoba. :lol: :lol: :lol:
Ale těžko říct, Bambu neznám osobně :P :P .

• načítám...
17310
24.3.12 14:10
@Lizbeth píše:
:lol: :potlesk:
  • načítám...
Jarka Seligmann
24.3.12 14:10

tem, ktere jsem urazila, se omlouvam ( i kdyz „***“ neni sproste slovo) :kytka: Ale pokuste se pochopit i to, ze tahle pani jen provokuje (dle myho), protoze neni mozny, abych ji tu psala ( A NEJEN JA) desetkrat stejnou vec a stejne to nepochopi a rozebira dal. I kdyz, myslim, ze nejsem jedina, kdo pouzil tohle slovo a jsou i horsi slova. A uprimne- vam to neuletelo, kdyz vam ujely nervy? Jak rikam, koho se to dotklo, PROMINTE :mrgreen:

• Upravit
12978
24.3.12 14:12
@Jarka Seligmann píše:
tem, ktere jsem urazila, se omlouvam ( i kdyz „***“ neni sproste slovo) :kytka: Ale pokuste se pochopit i to, ze tahle pani jen provokuje (dle myho), protoze neni mozny, abych ji tu psala ( A NEJEN JA) desetkrat stejnou vec a stejne to nepochopi a rozebira dal. I kdyz, myslim, ze nejsem jedina, kdo pouzil tohle slovo a jsou i horsi slova. A uprimne- vam to neuletelo, kdyz vam ujely nervy? Jak rikam, koho se to dotklo, PROMINTE :mrgreen:

Omluva se přijímá.
Ale já Bambu znám ( virtuálně), takže vím, že neprovokuje, ale že se za svým názorem stojí a nikdo jí ho nevyvrátí (to nemyslím ironicky, ale jako fakt a její právo).

• načítám...
1212
24.3.12 14:17

@Jarka Seligmann *** sice není sprosté slovo, ale v tvém příspěvku je to urážka. A i kdyby někdo stokrát provokoval, což si zrovna v tomto případě nemyslím, tak mi to nedává právo ho urážet. Takže ne, mně tu ještě takovéhle vyjádření neulétlo a to jsem kolikrát dost jiné diskutující nechápala a byla vytočená…

• načítám...
4880
24.3.12 14:18
@bamba píše:
Už docela dlouho se pohybuji na eMiminu a stále častěji kroutím hlavou.
Nebudu psát o pravopisu,ale o výrazech,které se tady čím dál víc objevují.
Nevím,jestli se dotyčné pisatelky snaží ukázat,jak moc jsou chytré.Český jazyk je bohatý a i tak se čím dál víc spousta lidí vyjadřuje většinou anglickými výrazy.Ptám se proč?
Nebo snad z pohodlnosti napíše místo jaksi,jaxí.Proboha co to je za výraz?To dá tolik práce napsat o jedno písmenko víc?
Stydíte se za to,že jste češi?Nebo se tímto způsobem chcete lišit od druhých.Podle mě je to hamba.Njn chcete být světový,ale nejste.Bo nikdo jiný,než češi nešrotují cizí jazyky,aby se domluvil se zaměstnavatelem.Ba v ostatních státech je tomu naopak.Chceš u nás pracovat?Nauč se náš jazyk.
Proč tak ochotně ze sebe děláte promiňte,hlupáky bez vlastní hrdosti.
Můžete se do mě pustit.Jsem holt už bába na odpis,podle někoho hloupá a vychovávaná za totáče.Pro mě je důležité ovládat svou rodnou řeč a jazyk i když pravopis mi už moc nejde.

Bambo na co mám být hrdá? Že jsme tak malinká země, kde třičtvrtě zeměkoule neví, kde ČR vůbec leží? :mrgreen:

Proč jsi se ve škole učila rusky? :think: Také jsi chtěla být světová? :D

Když chce Čech pracovat v mezinárodní firmě, tak se musí naučit anglicky, jinak to nejde. A když Čech jede pracovat do ciziny, tak se ten jazyk musí naučit také. NEdovedu si představit, kdybych jela do Anglie a řekla..Tak jsem tady..umím česky..A co jako? Na zadek si ze mě nespadnou. K čemu je čeština v cizí zemi? Na nic. Jsme tak malá země, že skoro nikdo o češtinu nemá zájem a možná většina lidí ani neví, kde Česká republika leží…Bambo, oopravdu si myslíš, že jsme tak světoví? :lol:
Když jede cizinec makat do ČR a ta firma spolupracuje s ČR, tak se musí naučit česky…oni to tak mají také…ale to není vždy.

Jinak, celý svět se šrotuje cizí jazyky..to nevíš?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová