Jsme povinní byt vymalovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3624
23.7.18 21:34

@Saarka_O před třemi lety ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
23.7.18 21:35

@novakova.t my právě ty fotky nemáme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
23.7.18 22:06

No, pronajímám domek po rodičích, byl cca 5 let neobydlený, malba byla starší, v jedné místnosti mírná vlhkost. Paní s dcerou v nouzi, strašně se jim domek líbil, resp, byl jejich jediná záchrana. Ve smlouvě mám, že dům vrátí v původním stavu. Rozhodně budu požadovat výmalbu, protože tu jejich růžovou barvičku tam opravdu nechci. Nic neopravily, jen přemalovaly. Dům byl ve stavu jakém byl, rozuměj né špatném, jen ta výmalba nebyla nová, celkově všemu odpovídá i výše pronájmu, a i přesto všechno tu výmalbu budu požadovat. Pokud to máte ve smlouvě, je to vaše povinnost. Pokud ne, tak asi ne, řekla bych, že je to dost jednoduchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101930
23.7.18 22:49

@Anik Tak je celem logicke, ze z ruzove budou muset udelat bilou, ale pokud by vymalovali bile hned, tak puvodni stav bude i ta osuntela bila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
23.7.18 23:16

Je škoda, že nemáte foto. Nicméně majitel by vám měl prokázat, že byt byl tehdy vymalovaný a sám by měl předvést foto, které také nemá ;) osobně bych mu nic nemalovala, už jednou jste cizí byt vymalovali. Pokud je majitel velký blb a vy fakt nemáte v ruce nic, můžete koupit to nejlevnější a vymalovat, ale takový si asi beztak najde jiný důvod, jak vám srazit deposit. Jinak to je po třech letech tak moc vidět rozdíl?

• Citovat
  • Upravit
3624
24.7.18 06:20

@Lalelale právě,nechce se mi investovat další peníze,my mu teď vymalujeme,on byt předá novým nájemníkům čerstvě vymalovany a v tom případě ho od nich zase vymalovany dostane zpět :cert: Nehledě na to,že nás vytopil soused nad námi,což není naše vina a na stropě to jde vidět a před půl rokem měnil majitel okna a kolem oken je zničená naše malba,jak se zdi kolem oken zapravovaly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65444
24.7.18 07:24
@Katuskka píše:
@Lalelale právě,nechce se mi investovat další peníze,my mu teď vymalujeme,on byt předá novým nájemníkům čerstvě vymalovany a v tom případě ho od nich zase vymalovany dostane zpět :cert: Nehledě na to,že nás vytopil soused nad námi,což není naše vina a na stropě to jde vidět a před půl rokem měnil majitel okna a kolem oken je zničená naše malba,jak se zdi kolem oken zapravovaly :roll:

Pokud vas vytopil soused, meli jste chtit po nem vymalovat nebo penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65444
24.7.18 07:26

My si delali sami omitky a malovali a stejne bychom museli vratit byt vymalovany, i s omitkama :). Povazuju to za normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.7.18 09:24
@Katuskka píše:
@Lalelale právě,nechce se mi investovat další peníze,my mu teď vymalujeme,on byt předá novým nájemníkům čerstvě vymalovany a v tom případě ho od nich zase vymalovany dostane zpět :cert: Nehledě na to,že nás vytopil soused nad námi,což není naše vina a na stropě to jde vidět a před půl rokem měnil majitel okna a kolem oken je zničená naše malba,jak se zdi kolem oken zapravovaly :roll:

Aha, to jste si meli stěžovat. Nás také vyplavil soused, tak jsem si stěžovala majiteli bytu. Ten zařídil opravu a jestli si pak vyjednal odškodnění, to není moje starost. Ale my měli přímo ve smlouvě, že opravy obstará majitel.

• Citovat
  • Upravit
3624
24.7.18 10:40

@Lalelale majitel o tom vi,ale nic s tím neudělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
24.7.18 11:00

@Katuskka a máš pro to nějaký email nebo tak? Co o těchto opravách říká smlouva? Podle mě to je zodpovědnost majitele

• Citovat
  • Upravit
101930
24.7.18 11:13
@Lalelale píše:
@Katuskka a máš pro to nějaký email nebo tak? Co o těchto opravách říká smlouva? Podle mě to je zodpovědnost majitele

No, v případě běžného vytopení si nejsem jistá, pokud je to takové to lehké, kdy stačí vymalovat, tak to bude spíš spadat do těch drobných, co řeší nájemník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný