Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@stevee prosím, vidím že o sedačkách asi víte hodně. Potřebuju teď sehnat nějakou sedačku k našim do auta, bude se používat opravdu jen občas, ale kdo ví. Dívala jsem se na Bazoš po maxi cosi priori, tobi nebo romer king plus…dají se sehnat za dobrou cenu, ale co když jsou bourané? to nikdy člověk neví. a pak mě zajímá to, že často vidím že je slepovaný polystyren a že nemá vliv na funkci, co si o tom myslíte? nějak se mi to nezdá. Další věc je, že brácha, který má stejně staré dítě, našim navrhuje koupit sedačku ferrari nebo fisher price, 9-36kg. Mám z toho osypky, ale nevím co je menší zlo, jestli bazarovka u které nevím původ, nebo nějaká shitka z tesca. díky
@Jannisek u obou variant máte riziko, že ta sedačka nebude dobrá, ta kvalitní v bazaru může být po bouračce, a ta neznačková zase nemusí být dobrá, vždyť to vidíme na výsledcích testů, takže ideální, pokud není sdostatek peněz je koupit starší kvalitní, ale od někoho koho známe, a kde víme že neboural
ale v každém případě jakákoliv sedačka je lepší než žádná sedačka.
a ty prasklé polystyreny se dají vyměnit, dají se koupit náhradní, a polystyren většinou nepraskne při nárazu, ale spíše špatnou manipulací když se třeba sundavá potah na praní, takže prasklý polystyren nemusí značit bouranou sedačku, bohužel bouranou sedačku bez testu většinou nepozná okem ani odborník