Jsou to jen zuby moudrosti

2
1.11.16 14:29

Jsou to jen zuby moudrosti

Ahoj, mám takový problém… Asi tak před týdnem mě začala bolest pravá strana čelisti, v domnění, že jde o kaz na zubu, jsem se vydala na zubní pohotovost, kde mi bylo řečeno, že žádný zkažený zub nemám a že je bolest vyvolává zánět dásní, tak mi doporučili ústní vodu a poslali domů. Jelikož jsem ještě ten večer odjížděla do zahraničí, doufala jsem, že ta voda zabere, jenže ne. Po dalších několika dnech, kdy jsem skoro bolestí večer nespala, a měla i zvýšenou teplotu a bolest hlavy, odjela domů. Hned druhý den ráno jsem se vydala už i na ORL, s podezřením, že by za tím vším, mohl stát streptokok, kvůli kterému jsem poslední půl rok měla víc angín než za celý zbytek života a kvůli kterému jdu 24.11 na trhaní mandlí. Na ORL nic nezjistili a doktorka jen tak prohodila, že se mi klube osmička. Doma jsem zjistila, že je to pravda. Na levé straně je už celá proříznutá a právě ta na pravé straně je o mnohem méně proříznutá. Víkend jsem přežila s brekem, různymi mastičkami a hlavně ibalginem. Včera jsem šla za zubařkou, která mi osmičku jen vyčistila a dala tam dren. Bolesti byli pořád stejné, tak jsem šla dneska znovu, aby mi dáseň okolo osmičky řízla, jelikož už jsem si osmičkách něco málo četla, a většina psala, že říznutí je zbavilo té ohavné bolesti. Když jsem přišla domu, opět začaly ty neuvěřitelné bolesti. Bolí mě celá pravá horní i dolní dáseň, pochybuju, že je to od té osmičky, spíše věřím že je to nějaky zánět, protože se přidali i gynekologické problémy. Každopádně nevím co mám teď dělat, ani za kým jít… jestli se někomu stalo něco podobného tak děkuji za radu :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31291
1.11.16 14:38

Asi bych jela znovu za zubařem a udělala tam poprask, že to pořád bolí. Udělali ti rentgen? Tam by mělo být vidět, jeslti nemáš zánět někde pod zubem. :think:
Jinak ty osmičky umí být docela otravné :zed: Partnerovi, když rostly, tak vypadal, že umře, i přes drenování si zažil několik dní pekla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.11.16 14:40
@Mar__tanka1983 píše:
Asi bych jela znovu za zubařem a udělala tam poprask, že to pořád bolí. Udělali ti rentgen? Tam by mělo být vidět, jeslti nemáš zánět někde pod zubem. :think:

Právě že neudělala, prostě jen rozstřihla dáseň, a pak mi ještě při odchodu s ordinace řekla, že to je vše co pro mě mohla udělat, že se s tím musím poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
1.11.16 14:42

Tohle neni sranda…urcite nejakou zubni pohotovost…pokud jsi z Prahy, tak je to na Karlove namesti…muze to byt zanet kosti a to by mohl byt pekny pruser…chce to poradne vysetreni a leky! Ja to takto zanedbala PO trhani osmicek, dojela jsem tam s hubou nateklou jak tenisak a pristala na kapackach na mesic…fakt nedoporucuju cekat…zvlast ne, pokud se to zhorsuje.

Příspěvek upraven 01.11.16 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.11.16 14:42

Já měla takhle od zubu podrážděný trojklanný nerv a slabý zánět. Nakonec mě bolela celá pravá strana. Lékařka to poznala podle toho, že mě bolely všechny zuby na pravé straně od jedničky a pravou tvář jsem měla jinak citlivou než levou. Pokud máš podobné příznaky tak na neurologii. Bolest mi tlumila studená voda v puse.

• Citovat
  • Upravit
14895
1.11.16 14:45

No osmicky opravdu umi byt pekne otravne a kolikrat se stim opravdu neda nic delat.. me kdyz rostla osmicka nekolik let po castech tak me vzdy bolela cast celosti.. taky jsem behala za zubarem zda tam mam kaz a ze v pohode..
trpela jsem jak zvire mesic a ibalgin byl nejlepsim kamaradem..no a pak to preslo.. zkus si vyplachovat pusu corsodilem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
1.11.16 14:46

@Natty16
Osmičky umí pořádně potrápit. Kdo nezažil, nepochopí.
Rentgen je základ, aby se vůbec vědělo, jak se zařadí.. zda-li správně nebo ne :nevim: Taky jsem si užila své. 5 dní v týdnu u zubaře kvůli drénům apod. Pár let trápení. To byl děs :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
1.11.16 15:10
@Malike píše:
No osmicky opravdu umi byt pekne otravne a kolikrat se stim opravdu neda nic delat.. me kdyz rostla osmicka nekolik let po castech tak me vzdy bolela cast celosti.. taky jsem behala za zubarem zda tam mam kaz a ze v pohode..

Dá, zlikvidovat je včas :palec: jak začala osmička růst a při tom bolet, tak šla ven a s ní i všechny ostatní. A vůbec toho nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.11.16 15:14

@j.a.n.i1 jo to jo no jenze to je natiznout dasen.. klestema to podebrat a pak tahat.. :pocitac:
Ale asi lepsi nez toto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10426
1.11.16 15:25

@Natty16 máš super zubaře - nechápu, jak může něco soudit o osmičce bez rentgenu… Já mám teda všechny venku, ale pod jednou jsem měla zánět jak vrata, právě když se klubala, neskutečná bolest, lezla jsem celý víkend po zdi, protože jsem se bála na pohotovost. Po víkendu mi jí zubař vydlabal, ten zánět už byl takový, že nemělo smysl ATB před, prostě mi to celý rozřezal a opravdu na hulváta vysekal - samotný zákroku dost bolel, kvůli tomu zánětu asi fungují méně injekce…Za tu úlevu to stálo. Podle mě máš pod ní zánět a tomu rozhodně nepomůže nějaké říznutí ze shora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
1.11.16 18:52
@Malike píše:
@j.a.n.i1 jo to jo no jenze to je natiznout dasen.. klestema to podebrat a pak tahat.. :pocitac:
Ale asi lepsi nez toto..

To je, to souhlas + šití té dásně, ale za týden to bylo zahojené a od té doby klid. Mě totiž taky rostly takhle na etapy a pak se na RTG zjistilo, že ještě ne úplně správným směrem, tak nebylo na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.11.16 20:18

@j.a.n.i1 jo to jo no jednou jsem doufala ze by mi zubar nejka ulevil.. hnal me na rentgen a zub moudrosti tam byl a rostl dobre.. jenze pry se nekdy stava ze se musi celist roztahnout na zub moudrosti protoze za evoluci se nase lebka zmenila a defakto zuby moudrosti by jsme podle tvaru celisti ani nemeli mit..
Ted mam novou zubarku ( drahou jak pr..) tak doufam ze az me bude zas brat moudrak tak stim neco udela..
tuhle se mi malem vyklubal.. mela jsem uz dasen narusenou od moudraku a pak se zastavil a dasen zase srostla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.