Jsou to neštovice?

Anonymní
6.11.24 14:16

Jsou to neštovice??? Měsíční miminko

Ahoj,
Je to 14 dní co jsem prodělala neštovice. Mám měsíční miminko a před dvěma dny jsem objevila tři pupínky. Pupínky nepřibývají. Teplotu nemá. Dr. Říkal že je ode mně vůbec chytit nemusí. Já měla hned druhý den horečky a pupínky přibývaly hned. Říkala jsem si že by to mohli být potničky. Má dva na hlavě ale na té straně spí a vždycky má trošku spocenou hlavičku. A ten druhý pod plenkou, přímo kde je suchý zip. Co myslíte? Jsou to neštovice. S dr. Jsem už teď domluvená, že kdyby to proběhlo tak čím mazat a co dávat od teploty. Aby si někdo nemyslel, že jsem se neinformovala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2482
6.11.24 14:54

Mne se u té plenky zdá, že to neštovice jsou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11862
6.11.24 14:55

Můžou být a nemusí…kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
6.11.24 15:02

Já bych se přikláněla k tomu, že to neštovice jsou. Může mít jen mírný průběh, pár pupínků a to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.11.24 15:25

Také mi to přijde jako neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
6.11.24 15:43

Ano, řekla bych, že jsou, ten pupínek u plenky je „ukázkový“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
6.11.24 15:58

No říká se že jedny z prvních neštovic se udělají často na hlavě, také bych řekla že ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 16:50

Panebože, to jsem slyšet nechtěla. :,( Děkuji teď už si taky myslím že to neštovice jsou, začíná být nevrlí a objevila jsem ještě jeden pupínek na přirození a ten mi přijde v podstatě jasný, ale teplotu pořád nemá. Přece jen je malinkej mám o něj hrozný strach. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.24 16:50

@Vladusxx ano plně kojím

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.24 16:54

Kdyby se to nějak dramaticky vyvíjelo, dá se urychleně nakapat herpesin. My ho měli nachystaný v nemocnici na dětském, protože malá měla škaredý atopický ekzém po celém tělíčku a bratříček donesl neštovice. Bylo domluvené, že když bude zle, okamžitě přijedeme na tu kapačku. Tenkrát jí ten ekzém zázračně ze dne na den zmizel a po týdnu teprve chytla neštovice. :-)

• Citovat
  • Upravit
2519
6.11.24 17:06

Jj to jsou nestovice, ony maji i nejak tech 14 dni inkubacku. Pamatuju si, jak je mel bracha a presne 14 dni po jeho vysevu se objevily mne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11862
6.11.24 17:26

Tak to by mohl mít mírnější průběh protože od tebe získal protilátky přes mléko. Držím palce ať to tak je :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4133
6.11.24 18:59

Je mozne, ze kdyz kojis, tak aspon bude mit hladky prubeh (coz na druhou stranu bohuzel znamena, ze je pak muze dostat znovu). Jinak deti je meli ted taky devitimesicni se tedy brutalne osypal, ale vysoke horecky nemel ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
6.11.24 19:19

Já měla šílený neštovice když jsem čekala druhou dceru, horečky, kašel, šílené migrény, antivirotika a antibiotika :roll: mladší dcera je nechytla, za to je přinesla ze školky, když byla mladší dcera ještě maličká. Obě je měly hned po sobě. Úplně v pohodě průběh, sice pupínky všude, taky jsem kojila, myslím, že i bez nějakých teplot. Věřím, že to bude mít mírnější průběh a bude mít už napořád imunitu.
Držím palce ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.11.24 19:33

Nevím jestli to neštovice jsou, ale horečku dle mého vůbec mít nemusí. Měli jsme je všichni ( t. j. 5 osob ) a každý úplně jiný průběh. Drastické horečky neměl nikdo ( ani já jako dospělá).

Přeji hladký průběh. Jinak inkubační doba je tuším 14-21 dnů a už 2 dny před výsevem je infekční, pokud si to dobře pamatuji a do chvíle než ty lupínky zaschnou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA