Jsou tohle neštovice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
22.7.15 13:37

@RadkaCh U nás to tenkrát vypadalo tak, že jsem náhodně objevila jeden pupínek, druhý den večer druhý pupínek a až třetí den večer jich bylo asi pět a začalo se to vysypávat asi až pátý den. A vysypávaly se snad deset dní. Ale neštovice to byly! Jinak ten pupínek nejdřív vypadá jako červený flíček (štípnutí komárem) - hrbolek a pak se postupně začne nalívat, nejdřív je to čiré a pak to má mléčné zabarvení. Některé z nich se úplně nafouknou do obrovských rozměrů, ale ne všechny. Je to fakt nezaměnitelné. Ale je potřeba to nejdřív vidět zažít. U dalších dětí to už poznáš docela rychle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.7.15 13:41
@Amys píše:
@RadkaCh U nás to tenkrát vypadalo tak, že jsem náhodně objevila jeden pupínek, druhý den večer druhý pupínek a až třetí den večer jich bylo asi pět a začalo se to vysypávat asi až pátý den. A vysypávaly se snad deset dní. Ale neštovice to byly! Jinak ten pupínek nejdřív vypadá jako červený flíček (štípnutí komárem) - hrbolek a pak se postupně začne nalívat, nejdřív je to čiré a pak to má mléčné zabarvení. Některé z nich se úplně nafouknou do obrovských rozměrů, ale ne všechny. Je to fakt nezaměnitelné. Ale je potřeba to nejdřív vidět zažít. U dalších dětí to už poznáš docela rychle :lol:

No právě :mrgreen: Jako je to posledních pár dní protivka víc spí, asi i trochu teplotu, ale ne moc (vyloženě horečku ještě neměl). Fakt nevím. K doktorce s ním hnát nechci, stejně je venku děsnej hyc :roll: Tak já bude čekat další dny, co se z toho vyrojí. Jen by bylo blbý, že někdy o víkendu nebo od pondělí si ho má brát tchyně na prázdniny, tak nevím, jaká jsou pak omezení :?

• Citovat
  • Upravit
20777
22.7.15 13:45
@RadkaCh píše:
No právě :mrgreen: Jako je to posledních pár dní protivka víc spí, asi i trochu teplotu, ale ne moc (vyloženě horečku ještě neměl). Fakt nevím. K doktorce s ním hnát nechci, stejně je venku děsnej hyc :roll: Tak já bude čekat další dny, co se z toho vyrojí. Jen by bylo blbý, že někdy o víkendu nebo od pondělí si ho má brát tchyně na prázdniny, tak nevím, jaká jsou pak omezení :?

U nás to propuklo tak ten pátý den a teda pak to byl masakr - protivní, furt je to svědilo, brečeli. teploty měla jen holka a to na úplném začátku. Syn nic. Ale unavení byli chvíli oba oba. Než jim otrnulo, pak byl problém udržet je v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.8.15 08:57

@Fircon Smím se, prosím, zeptat, jak to s těma vašema pupínkama dopadlo?
Dcera zůstala u těch dvou, z počátku měli jakoby vodovou hlavičku (ještě myslím před tím, než jsem to sem fotila) a pořád tam teda má 2 pidi flíčky, ale už dávno bez hlavičky.
Nesvědilo asi, nevšimla si toho.
Jde mi o to, že chlapeček, co se s ním stýkáme, teď neštovice prodělává… že by je chytl od nás??? My právě od něho KUPODIVU ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.4.16 15:50

Jsou to neštovice???

Synovi je 6, od úterý měl vysoký teploty (až 38,7), v noci se mu začaly vysévat pupínky a puchýřky. Původně jsem si byla jistá, že to jsou neštovice, ale teď nevím. Puchýřků s tekutinou měl jen pár, zbytek jsou pupínky bez obsahu, hlavně na nohách. Šla bych k doktorce, ale je sobota odpoledne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.4.16 21:29

@Rézinka tak koukám, že ti tu nikdo neodpověděl :-( Podle mě to jsou jasné neštovice. My je zrovna máme taky, malá měla první pupínek 20.4. a už je má skoro všechny zaschlý, takže vy už máte asi po neštovicích :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
7.7.16 11:19

Obnovuji diskuzi… ;)
Syn 21m, před týdnem se mu udělaly na ruce 3 pupínky a jeden na čele, dnes se zvětšily a našla sem další 3 flíčky na nohou. Může jít o neštovice?
K dr jdeme zítra, dnes je tam jen záskok…teplota ani nic, vypadá v pohodě ;) děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
7.7.16 11:28

Rekla bych že jo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
7.7.16 12:16

Podle vzhledu jo, ale pokud se zvětšily po týdnu, a po týdnu od prvního pupínku jich máte jen šest, řekla bych že ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.7.16 12:32

Nemáte tam komára? Tohle má syn, když ho něco rafne. Nejdřív malé pupínky, po týdnu se to nalije a pak po dalším týdnu splaskne. Vypadá to jako neštovice, ale vzhledem k době, kdy se to objevuje, to neštovice nejsou.
U vás bych řekla, že to bude podobné, protože u neštovic nejsou takové prostoje.

• Citovat
  • Upravit
1501
8.2.17 10:29

Ahoj holky, prosim Vas, synovi se udelaly po tele pupinky, v pondeli jsem nasla jeden v hlave a jeden na brisku. Vcera uz jich mel po tele neco okolo dvaceti. Dneska mu zadne nepribyly. Navic jsou takove mensi, jakoby pupinek nekde v nem takova mala cerna tecka. V hlave na dvou jakoby vytekly hnis co zaschnul, na ostatnich zadne puchyrky naplnene vodou nevidim, jen jakoby pupinek.Ve skolce mely nestovice pred 14dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.8.18 16:29

Ahoj holky.
Jsou tohle neštovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
24.8.18 16:32

@HandulkaK v tom stínu je to blbě vidět, ale skoro mi to přijde jako štípanec od komára… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149411
24.8.18 16:33
@HandulkaK píše:
Ahoj holky.
Jsou tohle neštovice?

Nejsem doktor,ale přijdou mi spíš jako štípance od hmyzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.8.18 16:36

Prave ze má asi 10 pupinku na nohách a dva na ruce.
Tak snad to je od komára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+