Jsou tu kadeřnice? Jsou tyto šampony špatné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jančakecalka
29.9.12 12:15

Na střídačku používám běžné šampony z drogerií a mám pořád pěkný vlasy a když přídu ke kadeřnici na stříhání, tak se taky diví, čím si je meju, že jsou tak pěkný a lesklý, tak jí to říkám čim a ona taky kouká jak pako, a nechápe. Vždycky mi tam doporučuje ty jejich drahý, ale já nemám zájem, jsem spokojená s tím, co už roky používám, tak proč bych měla měnit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.23 11:28

Taky jsem chodila ke kadeřnici, která furt něco trapně nutila, byl to konkrétně Klier…mamce toho nanutila hodně, vesměs to vůbec nevyhovovalo na typ vlasů a celkově šunty :roll: Ja jsem ji s jejími trapnými prodejnimi taktikami poslala někam :lol: nejlepší mě dojalo, když říkala že by zrušila volný prodej VŠECH šamponu, že by se mohly prodávat pouze v salonech :mrgreen: vysvětlila jsem té blbé pipině, že 85leta babička má opravdu jiné starosti, než nakupovat šampon u nich v „salónu“, že je rada, že vyjde s důchodem, tak koupí v marketu březový za 20 a je to. :mrgreen: a jedna moje známá, která dělala kadeřnici v salónu Wella se kdysi prořekla, že za prodej několika kusů produktu dostane od distributora drahý parfém :mrgreen: no, ona dělala i pro známý doma, ale dost zdrazila a prý ještě bude zdražovat, navíc mi Wella nevyhovuje, vlasy jak roští a začaly padat :( začala jsem chodit k levnější kadeřnici a jsem spokojená a vlasy i vypadají líp. Divila se, že mi nevyhovuje ani Kérastase, nesnáším ho, používám přírodni nebo téměř přírodní Yves Rocher, Alverde, semtam když mám suché vlasy Pantene nebo Elseve, z kadeřnických značek mi seděly Schwarzkopf Bonacure a Gestil Wonder.

• Citovat
  • Upravit
3327
12.1.23 11:54
@Anonymní píše:
Taky jsem chodila ke kadeřnici, která furt něco trapně nutila, byl to konkrétně Klier…mamce toho nanutila hodně, vesměs to vůbec nevyhovovalo na typ vlasů a celkově šunty :roll: Ja jsem ji s jejími trapnými prodejnimi taktikami poslala někam :lol: nejlepší mě dojalo, když říkala že by zrušila volný prodej VŠECH šamponu, že by se mohly prodávat pouze v salonech :mrgreen: vysvětlila jsem té blbé pipině, že 85leta babička má opravdu jiné starosti, než nakupovat šampon u nich v „salónu“, že je rada, že vyjde s důchodem, tak koupí v marketu březový za 20 a je to. :mrgreen: a jedna moje známá, která dělala kadeřnici v salónu Wella se kdysi prořekla, že za prodej několika kusů produktu dostane od distributora drahý parfém :mrgreen: no, ona dělala i pro známý doma, ale dost zdrazila a prý ještě bude zdražovat, navíc mi Wella nevyhovuje, vlasy jak roští a začaly padat :( začala jsem chodit k levnější kadeřnici a jsem spokojená a vlasy i vypadají líp. Divila se, že mi nevyhovuje ani Kérastase, nesnáším ho, používám přírodni nebo téměř přírodní Yves Rocher, Alverde, semtam když mám suché vlasy Pantene nebo Elseve, z kadeřnických značek mi seděly Schwarzkopf Bonacure a Gestil Wonder.

Tak či tak, furt to jsou šampony plné sajrajtů a nic z výše uvedeného bych si na vlasy dobrovolně dát nenechala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
12.1.23 11:58

Přestala jsem takhle chodit ke svojí pedikérce, jelikož mi začala pokaždý cpát nějaký drahý krémy na nohy po kterých mi nebudou praskat paty, blabla… Byla až protivná a lehce arogantní když jsem jí řekla že je nechci.
Nemám tohle jednání ráda a dávám od takových ruce pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
12.1.23 12:02

Pry zakazat volny prodej samponu, ta je tedy dobre jeta. :lol: A makeup si budeme moct koupit jen u vizazistky, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
12.1.23 12:42
@Anonymní píše:

To me vubec neprekvapuje. Ony ty kadernice nejsou zrovna nejchytrejsi cast populace. Spis nejhloupejsi. Hloupejsi jsou uz jen lidi se zakladnim vzdelanim.

• Citovat
  • Upravit
Birds
12.1.23 13:04

Taky jsem celý život používala drogerkové šampony, ale už jsem od toho upustila. Přišlo mi, že mají až příliš velkou odmašťující schopnost. Ke všemu všechny drogerkové šampony na barvené vlasy jsou nějak zabarvené, husté a vlasy mi po nich ztěžkly a zbytečně rychle se mastily (právě kvůli přílišnému odmaštění). Typicky Elseve, Dove, Pantene. Syoss mi přišel úplně nejde. bilnejsi.

Jelikož se barvíme (přeliv na první šediny), poslední tři roky kupuji už jen profesionální šampony a kondicionéry té značky, kterou mě barví, momentálně Goldwell Elumen. A je to nebe a dudy. Fakt je znát, že to jsou profi výrobky a ta péče dobře spolupracuje s barvou. Ano, jsou dražší, ale taky stačí použít menší množství. Ten šampon je super, jeden z mála, který je na barvené vlasy a přesto je průhledný. Dobře vlasy vymyje a jsou lehké. Vlasy myju tak každý třetí/čtvrtý den.
Jinak kadeřník (super týpek, vlasy a svou práci miluje, strašně rád se o ně stará, ale nikdy mi nic nenutil) mi teda říkal, že ty silikony jsou fakt zlo. Drží ve vlasech jak přibitý, vlasy sice vypadají hladké a hebké, ale žádná výživa (maska) se přes silikon nedostane, nepodaří se ten vlas otevřít, aby do sebe nějakou výživu nasál. Barva sice pronikne, ale neuchytí se tak dobře, jako když je vlas čistý. Tím pádem se pak i rychleji vymývá. Na odstranění silikonů z vlasů se používají speciální kyselé šampony.

Kdyby chtěl někdo tip, kde pořídil „čisté“ šampony, tak nejdřív si na webu Glamot zaškrtám ve filtru „bez parabenů, bez sulfátů, bez silikonu, bez barviv“ a to, co mi vyskočí pak koupím na webu Bezvavlasy. Oba e-shopy jsou pro kadeřníky, ale ten druhý mívá lepší ceny a lepší dostupnost zboží (a nemá ten filtr). Osobně už v drogerce péči na vlasy nenakupuju. Ani make-upy.

Podotýkám, že jsem jen obyčejný spotřebitel a s těmito obchody nemám nic společného.

• Citovat
  • Upravit
11559
12.1.23 13:35
@Wani píše:
Pry zakazat volny prodej samponu, ta je tedy dobre jeta. :lol: A makeup si budeme moct koupit jen u vizazistky, ne? :mrgreen:

Teda, kde by se pak kupovaly kondomy? V záři červené lucerny a až po testu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
12.1.23 13:46
@Anael píše:
Zdravím :mavam:
Jsou tu kadeřnice? Včera jsem byla u kadeřnice, která používá ajurvédskou kosmetiku, hned při příchodu se mě ptala, jaký používám šampon, že mám nádherné vlasy, řekla jsem že Head and schoulders, tak se zhrozila, že to je špatný šampon, že ruce pryč, na to jsem jí řekla, že ho používám tak pět let a je jediný, s kterým jsem spokojená, začala mi říkat, že je to plné silikonu, i když ve složení jsem ho nenašla :nevim:. Druhou zákaznici začala odrazovat od kosmetiky Wella, Elseve, atd…dokonce i od Biodermy, že všechny tyto produkty nepřírodního typu akorát ničí vlasovou pokožku a problémy řeší jen na chvíli. Proto bych se chtěla zeptat, jestli je zde nějaká odbornice, zda opravdu tyto šampony jsou tak špatné. Pokud ano, proč mi teda prvně vlasy pochválila a potom pomluvila vlasovou kosmetiku, kterou používám. Opravdu si nechci kupovat šampony za 300 apod., které mi doporučila - značka Tarani, myji si vlasy každý den a asi bych se nedoplatila :lol:.
Díky za rady

Úplně nevím, jestli je relevantní se ptát kadeřnic. Obvykle kdokoliv, kdo dělá v oboru má nějakou svou oblíbenou značku, se kterou dělá (a to mluvím i za holiče, tedy dnes řečeno Barbery), a to nemá vůbec co dělat s tím, jestli je to špatné nebo ne. Často lidé z oboru dělají, jako že mají z vlasů doktorát, a vymýšlejí neuvěřitelné pitomosti o tom, co jak může nebo nemůže působit a jak vlastně nic, co doporučují, vlasy nemůže ničit. A jejich znalosti při nejlepším odpovídají základní škole + nějakému rychlokurzu, v lepším případě marketingová nalejvárna od značky.

Špatné to může být buď z hlediska obsahu a očekávání, na to jsou chemické analýzy (dTest, test.de) nebo pro toho konkrétního člověka a tam každému vyhovuje něco jiného.

A úplně miluju, když někdo operuje s faktem „kadeřnice mi to zakázala, musím používat tohle“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
12.1.23 14:06
@Denisa313 píše:
Ahoj, jsem kadeřnice a můžu ti říct, že s těma šamponama měla opravdu pravdu..Dalo by se říct, že každý šampon z drogerie, je hrozný šunt-plný silikonu (který ti obaluje vlas) :cert: ..Zkus lékarnu nebo kadeřnické potřeby, i když ani tam vždycky nejsou kvalitní. Třeba šampon schwarzkopf (drahý a hrozný), ale třeba v lékarně mají revalid, stojí 140Kč a kondicioner, poprve když si s ním umyješ vlasy tak ucítíš jak jsou lehčí. Ale opravdu nejhorší co můžeš udělat je, že si koupíš Pantene, Schauma nebo cokoliv z drogérky. Taky to nemám ráda, zákaznici to řeknu, né každá o tom ví, ale nic nenabízím a ani neprodávám

Pokud vím, tak silikony v oplachovatelné kosmetice jsou od roku 2020 zakázány evropskou směrnicí resp. jsou povoleny v koncentraci < 0.1%, což fakticky neumožňuje jejich použití. Tak který výrobce to ještě 2 roky po zavedení porušuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.1.23 14:37
@Kazatel píše: …A úplně miluju, když někdo operuje s faktem „kadeřnice mi to zakázala, musím používat tohle“. :lol:

A kde to kupuješ? No- je to super kvalita- běžně to vůbec není k dostání, ale ona má na to licenci, tak mám štěstí a můžu to koupit u ní. Je to trochu dražší, ale co- za kvalitu se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
12.1.23 14:43
@Ivan PPZ píše:
A kde to kupuješ? No- je to super kvalita- běžně to vůbec není k dostání, ale ona má na to licenci, tak mám štěstí a můžu to koupit u ní. Je to trochu dražší, ale co- za kvalitu se platí.

Teď mi došlo, že to byla ironie, špatně jsem reagoval. :lol: Tak edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
12.1.23 14:50

Jednak jsem to nečetl, druhak mě to uráží :jazyk:

A reálně se „bojím“, že to možná ani není ironie, ale takový volný „překlad“ reálně možných situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí