Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jednoduše - jste pro, nebo proti povinným školním uniformám, jako je mají některé země?
Proč? Proč ne? Za předpokladu, že by uniformy byly hezké. ![]()
Já osobně spíše proti, ale kamarádka by je chtěla, tak mě napadlo se zeptat, co si kdo myslí.
@Svetlana87 píše:
Jednoduše - jste pro, nebo proti povinným školním uniformám, jako je mají některé země?
Proč? Proč ne? Za předpokladu, že by uniformy byly hezké.
Já osobně spíše proti, ale kamarádka by je chtěla, tak mě napadlo se zeptat, co si kdo myslí.
je mi to fuk. kvalita školy nezávisí na uniformě a školství má hromadu větších problémů.
Mě by se to líbilo
všichni by vypadali stejně a nemuseli by se posmívat kdo co má na sobě zda je to značkové nebo není ![]()
Ano, byla bych pro. Věřím, že se tím dá předejít šikaně kvůli majetku.
Argument se sociálními rozdíly mě taky napadl, ale děti to často berou i podle mobilů a ty by měly pořád.
@Svetlana87 Já osobně nejsem pro uniformy, beru to jako omezování, ale chápu, že někdo v tom vidí výhodu…
@Petruna21 píše:
Mě by se to líbilovšichni by vypadali stejně a nemuseli by se posmívat kdo co má na sobě zda je to značkové nebo není
@jessikka píše:
Ano, byla bych pro. Věřím, že se tím dá předejít šikaně kvůli majetku.
Tak by si našli něco jiného. Někdo by měl uniformu opranou z xté ruky, takže by se mu posmívali za to. Řešily by se mobily, tablety, tašky, oblečení na tělocvik…
Děti si vždycky něco najdou.
Mně by uniformy nevadily. Aspoň by odpadlo ranní řešní „co na sebe“ ![]()
Teď čtu různé výhody, které mě ani nenapadly, třeba jak rodiče ušetří za oblečení, dítě nemusí vybírat oblečení do školy, děti mají ve třídě pocit, že patří do kolektivu.
Já mám pro svoje děti vybrané dvě školy a jedna z nich má uniformy, druhá nemá. A nemám problém ani s jednou, u uniformy mi přijde super, že odpadne dohadování, co chtějí holky na sebe (mám dvě a už teď si vybírají, takže si umím představit, co mě za pár let čeká
)
Nenutit, neprikazovat, kazdy at si nosi co chce. Mi jedine co se nelibi a prijdou mi nedustojne, tak teplaky do skoky. Pokud nejsou urcene na telocvik nebo volitelny sportovni predmet. Ale ne do beznych hodin.
Kdyz jsem sama chodila na stredni, na hotelovku, tak jsem rikala, ze jsem pro. Ze vzhledem k tomu, jaky obor mame. Stejne v uniformach jednou pracovat budeme, kdo u cestovniho ruchu a hotelnictvi zustane.
A tehdy vedeni skoly, kdyz se debatovalo reklo. Ze prni varka studentu meli uniformy. Ale pak dalsi, vc. ucitelu se vzbourili, ze to nechteji.
@Svetlana87 píše:
Za předpokladu, že by uniformy byly hezké.
žádná uniforma není hezká, pokud je jednotný střih na všechny typy postav ![]()
@Svetlana87 Já jsem určitě pro. Ale muselo by to být na všech školách, ne pouze na některých. Jinak výhod v tom vidím spoustu. Děti nebudou řešit, kdo má co na sobě, potože budou oblečené stejně. Ale kromě toho je to takový určitý symbol, znak té školy. Děti se tím prezentují, do jaké školy patří a přidává to na důstojnosti. Děti si více uvědomují, že tu školu reprezentují. Zažila jsem to v zahraničí a vím, o čem mluvím. A také to má i bezpečnostní výhody. Určitě bych byla za ![]()
@Svetlana87 píše:
Proč? Proč ne? Za předpokladu, že by uniformy byly hezké.
JA JSEM JEDINE PRO!
Byla jsem v dětství šikanována a to proto že jsem neměla značkové oblečení boty Adidas a bla bla.. myslím že je to super nápad! Přece jen by měli všichni to samé a byl by klid.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.