K čemu byste přirovnaly kontrakce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
427
19.1.15 10:47

Porod vyvolávaný - během kapaček oxytocinu jsem měla pocit, jako by mi někdo skákal po břiše. Ve fázích bez oxytocinu to byly silné křeče, které se daly snést. Naštěstí to vše trvá jen několik hodin a pak přichází obrovská radost. Stojí to za to. Klidně bych šla zítra rodit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.1.15 10:52

Jako k bolestivemu zachvatu…a automaticke prodychavani? naopak, byla jse bez dechu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
19.1.15 10:55
@lucie.edgar píše:
Mě se to projevovalo tak, že se mi zatínalo břicho samo od sebe. A když to přišlo, tak jsem to musela rozdýchávat. Samo tělo si řeklo co mám při tom dělat, fakt to bylo automatický dýchání.

Jojo, taky jsem si říkala, že jsem sama a spontánně dýchala jako v americkém filmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16287
19.1.15 11:02

@Peony1
Neděs se, já taky nevím, co jsou menstruační bolesti, ale porod bych teda neprošvihla. Bolest je to obrovská (u některých šťastlivců ne), ale už druhý den po porodu jsem si ji těžko vybavila, a teď čekám druhé a na porod se docela těším. Nejhorší pro mě bylo, že jakmile přicházela kontrakce, stáhnul se mi totálně zadek a všechno uvnitř, a všichni říkali „Povolit zadek“, ale v křeči něco povolovat fakt moc nejde. Takže jakmile začneš cítit tlak, soustřeď se hlavně na uvolněný a nestažený zadek, to dýchání k tomu přijde samo. Jakmile kontrakci dovolíš spodek stáhnout, během kontrakce už to neuvolníš a porod se tím zpomaluje.
A třeba samotné vytlačení mimina pro mě bylo proti těm hodinám kontrakcí předtím úplně v pohodě, tam víš, že to bolet musí, když cítíš, že se mimčo posunuje, ale bolelo mnohem míň než ty kontrakce, o nastřižení vůbec nevím a šití taky naprosto bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
19.1.15 11:12

Já měla kontrakce od šesti odpoledne po pěti minutách a malá se narodila ráno ve 4. 24., měla jsem křížový porod, takže bolesti do zad, také zesílené oxytocinem, ale tu bolest jsem zapomněla, takže nevím, čemu by se dala přirovnat :-) Nejsou to ještě ani dva měsíce, také jsem myslela, že už nikdy více, ale jednou malé sourozence snad pořídíme - tak za 5 - 10 let :-) Ze začátku jsem při kontrakcích i zvracela, ale ta část porodu, kdy jsem byla otevřená a měla malou už jen vytlačit - to byla u mě fakt pohoda, to už jsem se na další kontrakce doslova těšila a nevnímala je bolestivě, protože jsem věděla, že už to nebude dlouho trvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
19.1.15 11:13

Jak už bylo řečeno-je to jako křeč v lýtku!…Mám za sebou dva porody a u obou mi přišlo, že ANO, bolí to podobne jako křeč v lýtku. Vždyt děloha je taky sval, který se při porodu stahuje a roztahuje..stejne jako když preskočí sval v lýtku a chytne človeka křeč. Bolest je to podobná, jen ješte vic intenzivní a pravidelne se vracející…a navic né v noze, ale v oblasti břicha či zad.Boli to tak, že clovek nemuže pomalu ani dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
19.1.15 11:18

Šlo mi to jenom do zad…3 týdny před porodem jsem měla zánět ledvin…řekla bych, že bolesti byli stejný jenom několikanásobně bolsetivější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.1.15 11:26

@Samuše Já měla zánět ledvin teď, ještě dobírám ATB. A nebolelo mě vůbec nic, přišlo se na to v podstatě úplnou náhodou díky trvajícím vysokým horečkám. Myslela jsem, že mám chřipku. Tady je jasně vidět, jak je to zkrátka individuální a u každého úplně jiné. Porod i zánět ledvin. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
19.1.15 11:28

@Fima tak to gratuluju..já jsem si myslela, že už rodím :potlesk: ale měla jsem navíc horečky zada mě pak bolely ještě asi 2 týdny po přeléčení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
19.1.15 13:09

Dneska už vím, že to nejde k ničemu přirovnat, je to nepopsatelné, ale člověk to zvládne ;) Já na to teda nezapoměla, myslím, že každý to má jinak tak je to i těžké nějak specifikovat. Bude to dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 23:30

@JanulaM ahoj, u mě je asi každá 4.nebo 5. MS tak silná, že svíjím na posteli, div nebrečím..a jen skučím :zed: někdy mám i průjem a vzracím jak je to silné 8o, takže pokaždé si říkám, že až budu rodit, tak jsem celkem připravená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.24 15:41

Hodně silná, ochromující křeč. Mně to MS bolesti nepřipomínalo vůbec. Ale já nakonec skončila na císaři, tak to možná nemělo standardní průběh

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100