Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@matyldaa píše:
Ahoj holky..poraďte prosím. Málá má už 14 dní neštovice a máme jet v sobotu k moři..A řešíme zda ano či ne..V pátek to je 14 dní. Je v pohodě a má jen puchýřky/už zaschlé) na bříšku a zádech+ v hlavě. Nožičky a ruce to nezasáhlo..![]()
Tak nevim..máte někdo podobnoou situaci a jak jste ji řešili? Děkuji moc
![]()
![]()
Proč nezavoláš doktorce???ta ti řekne přesně co máš dělat. Záleží i jak malá vypadá, jak moc to má zahojené a vše ostatní. Nejlíp ti poradí tvá pediatrička, ne tady maminy
nemyslím to zle
Na mna to stejne posobi ze chces pocut, aby ste jely..neberes v potaz mozne komplikacie co sa mozu stat..
Lide zijici u more maji take nestovice, takze v tom problem nevidim.Kdyz ji budete hlidat at neni na slunci.Pro jistotu bych se poradila jeste s lekarkou, ale pokud nemela nejaky extremni prubeh tak bych asi jela. Morska voda je hojiva ![]()
@matyldaa My byli ve stejné situaci vloni. Jeli jsme, dovolená byla super, jen jsme malého extra pečlivě krémovali a nosil i na pláži volné bílé bavlnění tričko. Nespálil se, ani mu nezůstaly jizvičky. Voda mu na stroupky vůbec nevadila, naopak mi přišlo, že se to hojilo rychleji. Určitě bych jela, když to je tak, jak píšeš
.
@matyldaa Dcera měla neštovice v 9 letech. Za týden jsme měli jet k moři. Volala jsem doktorce a ta mi řekla, že pokud bude bez teplot tak jet můžem a ať není vyloženě celý den na slunci (což není dítě normálně, že
). K moři jela namazaná od hlavy k patě a za dva dny byla bez pupínků. V moři se normálně koupala. Doktorka mi řekla, že jí to spíš pomůže a měla pravdu.
@matyldaa Jela bych, ale bála bych se sluníčka. Moje máma měla neštovice snáma a stačilo, že byla venku a těch puchýřku se jí udělali jizvy. Jinak slaná vodu může pomoct.
AHoj taky bych jela, nás to postihlo loni u moře, obě děti po 12 dnech, slaná voda je super, krásně se zhojilo, je potřeba mazat a hlídat to sluníčko. I když já jsem tak úplně neuhlídala a malá tmavé fleky na jizvách měla, teď po zimě není vidět nic, i dr. mi řekla že se to ztratí. Tak jeďte a pěkně si to užijte, na imunitu jí to určitě pomůže.
Určitě by neměla chodit na slunce, vem si, že na těch jizvách je nejjemnější kůže jaká vůbec může být, tak pozor… jinak bych jela, jen opravdu mazat nebo stále oblečená, prostě chránit před UV.