Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky máš krásné děti. Já jsem taky měla problém, že jsem na to furt myslela, ale poslední 3 měsíce na to kašlu, už neměřím BT a jen tak tipuju kdy asi mám plodné dny. Snažílkovat můžem až se pořádně vyčistím, tak třeba se zadaří. Koupila jsem si Gynex a v pondělí mi přijde ten Vitatonic a Fytotonic. Co o nich víš??? Já jsem teď na neschopence, protože mi bylo dost špatně a jsem strašně slabá, ale musím se dát do kupy, neboť příští týden musím na poslední zkoušku šatů a na barvení vlasů. Ty jsi něco užívala během snažílkování?? Příští měsíc jde muž na spermiogram, tak doufám, že dopadne dobře a že teď to nebyla jen náhoda. A pokud se to nepovede do září, tak jsme se s doktorkou dohodly, že na:,–(íme nějakou hormonální léčbu na podporu dozrávání vajíček … prý ta která nemá ovolaci, tak pak má a ta která má, tak jí uzrávají 2 až 3 vajíčka aby se zvýšila pravděpodobnost. jediné riziko je, že hrozí dvojčátka
což by mi snad ani nevadilo, tak uvidíme co bude. Děkuju ti, že mi píšeš, ono je sice hodně diskuzí, ale všude už se ty holky znaj a připadá mi divné tam vstupovat. Tak se zatím měj hezky.
Kačka
Ahoj, měla jsem menší výpadek, sázeli jsme stromky na živý plot a Pepča byl překočárkovaný a večer nechtěl spinkat. Usnula bych dřív než děti. Taky jsem tu krátce a holky se většinou znaj už z těhotenství nebo snažení, do žádnýho děničku nechodím, ani jsem nenašla leden08, ale asi jsem špatně hledala.
O těch přípravcích jsem jenom slyšela, že Gynex harmonizuje dráhy početí v těle, a ty dva bylinné doplňky podporují otěhotnění. Četla jsem pár diskuzí, vesměs pozitivní, třeba na www.moje-rodina.cz, ale je i spousta jiných, snadno najdeš pomocí vyhledávaní. Přesně jak píšeš. Mužíček byl taky na spermících, to dopadlo dobře. A měla jsem Clomhexal a Pregnyl na dozrávání vajíček. Já jsem trnula jestli to vyjde s dvojčatama - to se mi moc nechtělo, ale nevyšlo to vůbec. Jinak jsem brala kyselinu listovou a Calibrum babyplan preventivně. Co ti můžu ještě doporučit je cvičení podle Mojžíšové.
Hele, kdy máš narozky, když je ti skoro 29? Mě je totiž skoro 30, jsem srpnová, že bysme třeba trefily narozky, když už svatbu.
Jo, ještě jsem si vzpomněla, že kamarádka, co je snažila asi 4 roky šla nakonec za léčitelkou, ta jí dala všechny možný osvědčený bylinky, taky doporučila cvičení. Bylo toho spousta. Brala to 1 měsíc ani ne a bylo to. Otěhotněly jsme ještě k tomu nastejně. Kluci jsou od sebe asi 14 dní. Tak se poptám, co to všechno zobala a čajíčkovala.
Užívej si poslední dny svobody, s odstupem ti závidím všechen ten šrumec, šatičky, pečení a tak. Já měla největší starost, aby nebylo horko, aby nám netekly dorty. Horko bylo a dorty tekly. Ale dobře to dopadlo. Tak ať vám všechno vyjde a hodně štěstí. pa Hanka
Ahojky Hani, děkuju moc za rady, byla by si moc hodná kdyby ses kamarádky poptala, co to vše papala. Já jsem dostala ještě nějakou chřipku, takže jen ležím a spím a cpu se vitamínama abych byla co nejdříve zdravá, nemám ještě dost věcí zařízeno, musím na poslední zkoušku šatů, ke kadeřnici na barvení vlasů a na nehty, napsat zasedací pořádek a pod. Já se nejvíce bojím aby vše bylo v pohodě a nestalo se nic špatného. Bohužel tam nebude nikdo z mé rodiny, jen moji přátelé. Mám jen bráchu a mamku ale ta je problémová co se týče alkoholu, takže by to nedopadlo dobře. Navíc rodiče mého nastavajícího jsou hodně arogantní a jsou to snobáci prachatí a byla by to katastrofa, kdyby se oni dostaly do kontaktu s mou velmi problémovou mamkou. Ale přiznám se že je to moje 2 svatba, takže to tak neprožívám. byla jsem už jednou vdaná, bylo mi 20 a byli jsme spolu od 15 let, jenže se to pak vyhrotilo, on se změnil, začal pít, jezdit po diskotékách, propařil celou naši domácnost, všude samé dluhy, nebylo měsíce kdy by mě nepodved s nějakou holkou a nakonec mě v opilosti uhodil, tak jsem odešla ze dne na den a tím to manželství zkončilo. Tenkrát byla na svatbě celá rodina, ale ted to nejde, máma je alkoholička, která dělá jen ostudu a jeho táta je strašnej rejpar a idiot, takže by ji nenechal na pokoji. Můj nastávající je moc hodný a strašně klidný člověk, žijeme spolu 4 roky, nepije, nekouří, nechodí do hospody, je pracovitý, je to zlatíčko, jen ty jeho rodiče…Ale beru si jeho ne je, i když nám strašně zasahují do života, bydlíme od nich jen pár minut, můj snima pracuje, ale aspon jeho babička je úžasná. Tak se trochu bojím tý svatby, ale snad to dopadne dobře a nebudou mít žádné problémy. Jo jinak co se týká narozenin, je to docela legrace, já jsem taky srpnová
![]()
Ahojky, já jsem 17. srpna, ale prý jsem se narodila o pár dní dřív, než jsem měla, tak skoro, no.
Heleď, písni mi tvůj mejl, pošlu ti třeba nějaký fotky a jsem taky zvědavá baba a ráda bych viděla tvoje svatební
. Můj - h.bartuskova@seznam.cz