Kakání - jsem bezradná :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.13 23:00

@Trojlístek No, tohle mě taky napadlo. On je taky dost tvrdohlavý, rád odmlouvá a moc neposlouchá, a má ještě dva bráchy - na ty by mohl žárlit… Je někdy těžké pochopit ho. Takže kromě zácpy by mohl být problém i v tomto. Jenom se chci zeptat - mám dávat sluníčka a mráčky i staršímu synovi, aby měl porovnání? Nebo jenom jemu? Starší asi bude chtít taky… Co myslíš? Na druhou stranu vím, že se děti nemají navzájem srovnávat… Fakt nevím… Ale zkusím to, je to docela zajímavý nápad… (Jediné, čeho se bojím, že ta příčina nemusí být v psychice, je taky možné že je to třeba nějaký fyzický problém, tak abych tím pak ještě něco nepokazila…) Ale zkusím to, už jsem z toho tak vyřízená že zkusím všechno :D

• Citovat
  • Upravit
11029
14.1.13 23:13

Pokus se mu to nepodávat jako porovnání. Důvod k žárlení. Podávej mu to jako motivaci. Když se kolem toho nebude moc mluvit, tak oni to budou nakonec brát jako soutěž. To znamená, že mladší bude mít motivaci a starší zábavu. Pokud na to budou dva, tak to možná bude ještě lepší.

Fyzický problém jste přeci vyloučily s lékařkou nějakým vyšetřením, ne? Nejsem lékařka a taky bych se bála v prvé řadě fyzického problému, ale pokud nic nenasvědčuje tomu, že nějak trpí - to bys poznala. Někdy prostě člověk musí ty děti nechat vlastnímu osudu. Hlavně netlač na pilu, on to z tebe cítí. Vím, že je to těžké, věř tomu a bude to fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.11.22 11:55

Ahoj holky. Připojím s k diskuzi. Dcera bude mít na začátku ledna a pořád si nechce na kakání říct. Ona si někde zaleze a je to v kalhotkách.☹️️. Zkouším vysvětlovat pořád dokola. Když se jí zeptám kam se kaká tak odpoví hrneček nebo záchod. Ale stejně je to k ničemu. Zkoušela sem jí drapnout a dát na nočník nebo WC. Samozřejmě křik nebo když si sedla tak nic neudělala a pak se ani že celý den už nevykakala :think:. Od jara chceme zkusit školku ale z tohohle mám hrůzu. Má, nebo měl to někdo s dětmi podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.11.22 12:03
@Kikisa311 píše:
Ahoj holky. Připojím s k diskuzi. Dcera bude mít na začátku ledna a pořád si nechce na kakání říct. Ona si někde zaleze a je to v kalhotkách.☹️️. Zkouším vysvětlovat pořád dokola. Když se jí zeptám kam se kaká tak odpoví hrneček nebo záchod. Ale stejně je to k ničemu. Zkoušela sem jí drapnout a dát na nočník nebo WC. Samozřejmě křik nebo když si sedla tak nic neudělala a pak se ani že celý den už nevykakala :think:. Od jara chceme zkusit školku ale z tohohle mám hrůzu. Má, nebo měl to někdo s dětmi podobné?

Zkusila bych jí dát doma něco, co nebude mít problém stáhnout sama a nočník bych jí dala někam do kouta, kam se schovává. Třeba má jen potřebu kakat v soukromí. Můj pětiletý syn do dneška říká, že ve školce se nekaká, protože na něj děti koukají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.11.22 12:12

@Fiveone ano i to sem zkoušela. A nic :,(. Dala sem nočník do kouta a stáhla jí honem. kalhoty, odešla sem pryč aby měla to soukromí a nic se nedělo. Ona si i ty kalhoty umí stáhnout sama..na čurání si je normálně stáhne a sedne na nočník.. :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.11.22 12:30
@Kikisa311 píše:
@Fiveone ano i to sem zkoušela. A nic :,(. Dala sem nočník do kouta a stáhla jí honem. kalhoty, odešla sem pryč aby měla to soukromí a nic se nedělo. Ona si i ty kalhoty umí stáhnout sama..na čurání si je normálně stáhne a sedne na nočník.. :think:.

A nějakou motivaci? Třeba mít někde misku sladkostí(ano nezdravé, ale děti to většinou milují) a za každé kakání do nočníku či na záchod dát vybrat jednu.Nebo když alespoň řekne. Ovšem kontraproduktivní je, pokud má jinak sladkosti k dispozici.Ale dát do nějaké misky pár sušenek, vysypat pár sáčků bonbonů, pár lízátek, nějaké malé čokolády(Kinder, vajíčka, čokoládové mince) a prostě pokud bude kakat do kalhot, tak bez odměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze