Kakání s trubičkou

22.12.14 05:38

Kakání s trubičkou

Ahoj holky,
mám tříměsíční holčičku, která neuvěřitelně trpí na prdíky a kaká pouze s trubičkou.
Ze začátku vyjde úplně tvrdé hovínko, pak už je to lepší, ale stejně to nevytlačí.
Máme kapičky biogaia, měly jsme babycalm, všechny dostupný kapičky, nejvíc nám asi pomáhá espumisan. Mlíčko sunar, hipp, DM bio, teď nutrilon. Ještě jsem zkoušela nutrilon comfort, po tom se pokajdila, ale taky strašně blinkala a nechtěla ho pít, asi, že je tak hořký. Můžete mi prosím poradit ještě nějaký jiný mlíko " zaručeně projímavý" který bych mohla zkusit? Předem díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3395
22.12.14 05:43

Mlicko neporadim my jsme od zacatku na nutrilonu, ale jen chci rict, ze tyto problemy jsme meli taky a zadne kapky teda nepomahali ten espumisan uz vubec ne spis ho po tom brisko bolelo jeste vic. Taky nam trubicka pomahala ale pak uz ani ta trubicka nebyla nic platna jen vzdycky bylo na konci trubicky videt ze je tam hovinko ale ven nic neslo. Ale nakonec se vzdy vykakal a postupne mu to zacalo jit lip no jen na tu trubicku pozor. Nemela by se pouzivat moc casto jinak se pak dite bez ni nevykadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.14 05:50

To se obávám, že už se asi stalo, že je na ní naprosto závislá. Když já to nikdy nevydržim, nejdéle jsem to vydržela dva dny a to je proplakala, tlačila až z toho blinkala a byla z toho úplně říčná. Ona vůbec nemá žádný míchaný vajíčka, prostě tvrdý hovínko, pak sice měkkčí, ale stejně pořád tuhý a nevytlačí ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.12.14 05:53

To s tou trubičkou nás taky strašilo, že se bez ní dítě nevykadí, malej trpěl na šílené zácpy a chodí na záchod normálně. Zlepšilo se to až okolo 6ti měsíců, to jsme mu začali dávat šťávy a džusy. Jinak vyzkoušeno vše a bez efektu :nevim: takže tohle bylo menší zlo než aby trpěl. A to jsme ho rourkovali od narození každý den :nevim: jinak to prostě nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.14 05:59

No to dělám já a někdy i dvakrát :,( Přemýšlela jsem zkusit ještě Beba citlivé bříško, ale to zas nemá moc dobrý recenze, tak nevim. Je to moje první mimi a jsem úzkostná, stará matka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.14 06:01

Kecám, Hami 1 citlivé bříško, ne Beba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
22.12.14 06:15

Co nejdriv pridat tekutiny nebo jsme delali ridsi UM. Trubicku jsme pouzivali kazdy den nic se nestalo, od 6.mesice vse zvlada i bez trubicky. Tak ji nenech trapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
22.12.14 06:22

@veronika740 - po UM nemají byt „michana vajíčka“ to jenom při kojení. Ale tahle zácpa taky ne. Malá měla s kadenim taky trápení i jako kojena, prolezla jsem s ni i proktologii v Motole, tam dle paní doktorky, používat rourku, dokonce mě k tomu nutila i několikrát denně. Tak ve třech měsících se to upravilo. Další nervy začaly v půl roce s prikrmama a to se stabilizovalo tak v devíti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.14 06:28

Tak to jsem se uklidnila, že zrovna moje dítě není jediný, který nekaká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
22.12.14 06:31

@veronika740 A Dr. jsi o tom říkala? Mě to normální nepřijde. Řešila bych to s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.14 06:39

Říkala, dokonce jsem s malou byla na vyšetření v nemocnici. Moje doktorka říká vydržet, trubičku nedávat, že se nakonec vykaká sama, ale to je fakt utrpení, to nevydržim a pan primář v nemocnici napsal závěr špatně nastavená UM a řekl mi, že je holčička líná a já jsem úzkostná matka. Moje máma doporučuje denně trochu feniklovýho čaje a to pani doktorka taky zakázala, prý jen mlíko. Tak ještě zkusim dělat ho řidší, jak psala pani Hermina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
22.12.14 06:52

@veronika740 Vyzkoušej BEBU, nám se osvědčila. Používali jsme BEBA HA. Syn byl pokaděnej každý den, ale dcera třeba tři dny nekadila. Nikdy jsem to teda neřešila, vždycky se potom vykadila sama. U dcery jsem pužívala Nutrilon. Syn měl právě tu BEBU HA a ten neměl žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
22.12.14 06:54

Syn 3 měsíce jen ho kojim a ma taky problém ze ma hustou stolici a super věc která mu uleví je Easy-lax ampulky které se vstříknou do zadečku je to z ibišku a hermanku naprosto bezpacne vše z něj vyletí doslova do par vteřin prostě ta tekutina naředí jako pak se po tom tak vysrajdí ze někdy syna koupu:-))). a dávat pít čaje heřmánek kor k umělému potrebujou. a prdiky skus Infacol a kapky Biopron jsou to probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
22.12.14 07:06

@veronika740 zakázala čajík? Já teda nevím, ale podle mě děti na UM by naopak ještě jiné tekutiny k mliku mít měli. Ve 3 měs bych klidně dala i maličko švestkové šťávičky (od Hippu, ta není přislazovaná), hoodně naředit vodou. To pomohlo našim prckům. Jinak rourky se neboj, taky jsem jednu dobu rourkovala skoro denně a dnes dvojčata kakaji sami už i do nočníku :mrgreen: jo a hodně pokládat na bříško, cvičit nožičkama kopání. Zlepší se to určitě, jakmile se začne víc hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.12.14 07:10

@veronika740 jak zakazala? A ty nedavas jine tekutiny nez um? Zadnou vodu nebo caj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí