Kalciová mast, musí se smývat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7213
18.6.11 20:18

super dekujiiiiii :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
30.12.14 10:50

Dnes jsem pročítala složení jednotlivých mastí a dospěla jsem k následujícímu:

Účinné látky Calcii pantothenas neboli (D-)panthotenan vápenatý (v Kalciové masti) a dexpanthenolum (v Bepanthenu) jsou dvě formy jedné kyseliny pantothenové. Ta se přidává i do doplňků stravy (přestože je téměř ve všem) v množství 6mg/denní dávka. Max. denní dávka dospělého je ale jen 40mg. 1g každé masti obsahuje 50mg této účinné látky. Tak si představme, kolik se jej asi dostane do miminka, když při každém kojení olíže mast z bradavky. Proto bych bez ohledu na další přidané pomocné látky obě masti myla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
18.8.18 12:26
@fram píše:
spis nez kalciovku bych ti doporucila lanolin.. krasne promasti a smyvat se nemusi, je to 100% prirodni zalezitost. ja mela purelan a pak jeste jeden z lekarny, ale da se sehnat i v dm drogerii.

Známa lékárníce mi dala podpultove trochu lanolinu na bradavky. Nevím, jak moc obecně zabírá, já naštěstí žádné velké ragady neměla, ale zpětné jsem se docetla, ze přispívá ke vzniku moucnivky v pusince miminka. Tak nevím. Teď podruhé koupím asi ten krém z DM. Jinak purelan je lanolin, ale brutálně drahej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová