Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Rozhodla jsem se založit tohle diskuzní téma, protože jsem tady na Emiminu nic podobného neobjevila a přesto některé příspěvky a stavy nás, kojících maminek, nasvědčují, jak říka můj muž, že mnohé máme během kojení „v mozku mlíko“. Mrzí mě, že se mě citlivá témata, ke kterým se dostanu dotknou, ale už asi s tím nic neudělám
Takže mojé „babypse“ v mozku mě prostě včera přenášeli mléčné vzruchy, když jsem si přečetla příspěvěk v diskuzi Stejné myšlenky:
Pudloslava píše:Lenczii píše:
A k těm vývojovým vadám. Moje dvě věřící kamarádky, které jsou právě těhotné, odmítají všechny testy na zjištění vývojových vad, protože kdyby jim řekli, že děťátko má nějakou vadu, stejně by na potrat nešly.To si pis, ze ja na screeningy priste nepujdu … ale to nedelaji jen verici, zacina se to celkem rozmahat obecne.
Pro me osobne by bylo nejhorsi postizeni metabolicke - takove to, kdy se dite nejdriv vyviji normalne,potom se zastavi a nakonec zemre treba veku 6ti let. Ale to se screeningama dopredu nezjisti.
Take povazuji za prijatelnejsi reseni, nez potrat, dite porodit a dat do ustavu. Z toho by se zastanci potratu asi osypali, to je mi uplne jasne, ale me porad prijde zabiti nenarozeneho drsnejsi, nez jeho odlozeni. A vychovavat postizene dite je take hrdinstvi, ke kteremu nemuzeme preci nutit kazdeho.
Až budu kojit příští miminko, zkusím svojí zvědavost zamknout do šuplete, tedy když to půjde ![]()
Tak se můžeme přidávat, co „rozhodí“ vás, když to momentálně není miminko toužící po našem prsíku? Možná už blázním z toho že se mi poslední dny zdá o odstavovaní a skoro pořád brečím, no a pak mě tedy nějaký takovýhle příspěvek prostě dostane.
Tak třeba až budu zase realistka bez mléka v mozku, tak už si budu některé věci brát méně.
Píšu asi zmateně, omlouvám se, jinak mi to teď nejde.
no mě to přijde opravdu zmatený
co přesně tím chtěl básník říci?
Pájinka25 píše:
no mě to přijde opravdu zmatenýco přesně tím chtěl básník říci?
Nevěš hlavu, to přejde až dokojíš
Taky jsem byla magor totální a čím bylo dítko větší, tím se to lepšilo, ale obdivuji svého muže, že mě nezavřel do blázince ![]()