Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všem, potřebovala bych poradit se změnou UM. Malej je nedonošenej, narodil se na 34. týdnu. Od začátku je bohužel na UM. Měl Nutrilon Nenatal - pro nedonošené. Ted na 8 týdnech při váze 4,20 nám bylo doporučeno přejít na Nutrilon 1 nebo jakékoliv počáteční mléko. Chtěli jsme tedy zůstat u Nutrilonu, tak jsme najeli na Nutrilon 1 a nastal problém. Malej po každým jídle ublinkává, někdy malinko, jindy víc,ale dnes už je to 5.den. Tak nevím, jestli čekat, že se to upraví nebo zkusit třeba Sunar a nebo třeba Nutrilon AR, ale tam se bojím zácpy, i takhle kaká jen jednou za den a problémů s „prdíkama“ máme dost… Máte někdo zkušenosti?? Díky za každý názor ![]()
Tak já mám taky nedonošeňátko,ale byl už od začátku na klasice nutrilon 1 a taky furt blindil. Ale pokud to neni obloukem tak mi doktorka řekla ať to neřešim. Jen poradila to zahustit Nutritonem,ale po něm měl strašně tuhou stolici a kakání ho bolelo. Takže jsem se raději vrátila k blindění
. Ale ono je taky blinkání a blinkání. Jsem se vždycky zhrozila kolik toho vyblinkal,ale když si vezmeš čajouvou lžičku s vodou a vyliješ to na prostiradlo nebo plínku, tak to vypadá hrozivě,ale přitom je to malé množství. Tak se toho blinkání moc neboj. Ale změna mlíčka mi doporučená nebyla. Ale každý doktor poradí jinak ![]()
Těžko říct. Musíš vyzkoušet, co mu sedne. Já jsem zezačátku dávala malýmu Hami1, kvůli prdíkům a zácpě jsem to chtěla taky změnit, tak jsme zkoušeli Nutrilon, pak Sunar, pak Sunar Nutradefence, a pak zpátky Hami a u toho jsme už zůstali.
A dávala jsi někdy dřív než po třech hodinách? Když odblinkne víc, tak za 2 hodiny řve, že má zas hlad a cpe si ručky do pusinky
. Ale máš pravdu s tím množstvím, ono to tak hrozný nebude, jen to kolikrát vypadá. A obloukem jsme ještě neblinkali ![]()
nene, ty tři hodinky jsem opravdu dodržovala. i když něco vyblinkal, tak jsem mu pak nedávala.
Tak zkusíme vydržet
Každopádně díky za zkušenosti. Snad se to srovná ![]()
Nase zkusenost je takova,ze malej mi po Nutrilonu blinkal,nekdy hodne nekdy min,do toho se pak pridal prujem /zhruba po 8tydnech na Nutrilonu/.
S Dr.jsme resili prujem,jelikoz nam jaksi nedochazelo,ze by to bylo z nutrilonu.Byli jsme na AL 110 a po tom malej neblinkal vubec a uz jsme se k Nutrilonu nevratili,jsme na Beba 1,kaka krasne a neblinka.
V noci jsem mu jednou omylem dala opet Nutrilon a meli jsem zas prujem.
Takze ja bych mozna zkusila neco jineho,ale je to na tobe.
Ahojky,
tak naši kluci oba trpěli na koliky, původně jsme byli na BEBA H.A. a pak na BEBA Sensitive. Jsme narozeni v 36 tt. Jelikož jsem byla prvorodička, byla jsem ze všeho vyplašená. Když jsem se radila s mudr, říkala mi vydržet. Několikrát jsem i brečela, když jsem viděla jak pláčou. Sama jsem se pak rozhodla a změnila UM na Nutrilon a Nutrilon Comfort, míchala jsem
A tato kombinace nám hodně pomohla, do té doby jsem dávala Baby Calm, probiotické kapky a nahřívali jsme bříško (pecičky z DM) a nosili v klubíčku.
Držím palečky, aby už bříško nebolelo.
A Nutrilon jsem kupovala přes MMB od paní co jezdila do Polska, vyšlo to o dost levněji.
Každé miminko je jiné, je to potřeba prostě vyzkoušet i když to zní asi drasticky. V základu jsou UM stejná. Jinak kluci v roce přešli na Sunar a bez problémů, ale to jsme už měli příkrmy.
edevira píše:
Ahojky,
tak naši kluci oba trpěli na koliky, původně jsme byli na BEBA H.A. a pak na BEBA Sensitive. Jsme narozeni v 36 tt. Jelikož jsem byla prvorodička, byla jsem ze všeho vyplašená. Když jsem se radila s mudr, říkala mi vydržet. Několikrát jsem i brečela, když jsem viděla jak pláčou. Sama jsem se pak rozhodla a změnila UM na Nutrilon a Nutrilon Comfort, míchala jsemA tato kombinace nám hodně pomohla, do té doby jsem dávala Baby Calm, probiotické kapky a nahřívali jsme bříško (pecičky z DM) a nosili v klubíčku.
Držím palečky, aby už bříško nebolelo.A Nutrilon jsem kupovala přes MMB od paní co jezdila do Polska, vyšlo to o dost levněji.
Každé miminko je jiné, je to potřeba prostě vyzkoušet i když to zní asi drasticky. V základu jsou UM stejná. Jinak kluci v roce přešli na Sunar a bez problémů, ale to jsme už měli příkrmy.
My máme taky první, tak si kolikrát nevím rady a možná všechno moc řeším. Zkusím namíchat teda stím Comfortem, estli to pomůže. Kapičky máme taky - Espumisan, ale žádnej zázrak to teda není. Měli jsme i Sab Simplex, ale ty nepomáhaly vůbec…
O tom Nutrilonu z Polska jsem taky četla ale mám trochu strach jestli je to opravdu stejný…
Ahojky,
tak já jsem na zkoušku objednala, nikdy se mi pak v budoucnu nestalo, že jsem měla problém s dodáním UM. Pokud budeš chtít mohu Ti přes SZ poslat odkaz na spolehlivou paní, kamarádka od ní bere Nutrilon z Polska již asi dva roky. Jinak jsem právě té kamarádce doporučila také, aby brala Nutrilon z Polska a přivezla jí balení na zkoušku, Její přítel to z legrace porovnával a nenašel odchylku, a studoval to opravdu mooc důkladně.
Nejprve si kup asi jedno balení na zkoušku tady u nás a pak, pokud se osvědčí tato kombinace, objednej z MMB ![]()
Nám se osvěčil HIPP1 plus ,má probiotika a v mé dob byl i za rozumnou cenu nevím jak teď,ale malá po jiných mlíčkách plakala s bříškem a toto jí pomohlo a že jsme mlíček odzkoušely
Zdravím.
My máme 8 týždn.chlapečka a od začiatku sme na UM.Najprv mali Bebu ale tá malého ucpala,tak sme mali Hipp1,je to dobré mliečko,malého vobec nebolelo bruško,ale straaašne po nom priberal a mal nepravidelnú stolicu,teraz máme Hami 1 a super,malý ma pravidelne stolicu,mliečko je chutovo dobré,také trošku nasládle a hlavne nemá bolesti bříška.Sem tam po nom ublinkáva,ale to neriešim,pretože priberá dobre.Až velmi dobre ![]()
Děkuju za zkušenosti a rady. Snad už se to srovnalo. Máme nakonec Sunar, doporučila mi ho paní v lekárně, prý je i nejprodávanější, tak uvidíme ![]()
Maminky chtěla bych se zeptat, myslíte že by vadilo kdybych střídala dvě UM? podle toho co by bylo v akci, nebo na to co bych narazila zrovna při dobrý ceně? Jednalo by se pouze o dvě mlíčka značky bebivita a babylove, že bych je střídala. Synovi je 6 měsíců už papá zeleninku a ovoce.Co myslíte?
Ahoj, zkusila bych Nutrilon Comfort, ten je na problémy s kakáním a se zažíváním a k tomu Nutriton proti ublinkávání.