Kalorický deficit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
22.4.20 10:42

Kalorický deficit

Ahoj mam otázku moje BMR vychází na cca 6000KJ já musím snist alespoň tohle ale ne o moc více? Další otázka.. Je jedno co budu jist jenom abych se vesla do deficitu? Já teda jim zdravě ale někdy když mám málo KJ tak si dám proste zmrzlinu nebo tak.. Zatím mi to hubne ale nechci se zase zastavit na 57..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4785
22.4.20 10:48

Jedno to asi úplně není, pokud máě už takhle poměrně nízkou váhu, budeš muset pohlídat i poměr B:S:T. Mrkni na tuhle kalkulačku ;) https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.4.20 14:10

A o co presne ti jde? Zhubnout, nabrat svaly misto toho…? Napis mi a ja se na to mrknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.4.20 11:51

@Bsisi ahoj.. Chtela bych celkove zhubnout a trochu zpevnit jinak určitě ne žádný sixpacky a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.4.20 12:58
@Linda42 píše:
@Bsisi ahoj.. Chtela bych celkove zhubnout a trochu zpevnit jinak určitě ne žádný sixpacky a tak..

Kolik mas ted vahu, vysku? A kolik je tvuj cil? Cvicis pravidelne? Nebo jen obcas, vubec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
25.4.20 13:28

Lepší počítat na kalorie. Stáhni si kalorické tabulky a každý den si zapisuj všechno, co sníš. Mně třeba vyšlo, že můj denní příjem je 1600 kcal, což znamená, že když přijmu 1600 kcal tak nepřiberu ani nezhubnu, moje tělo bude fungovat prostě normálně. Když chci zhubnout, tak to trochu osekám třeba na 1400 ale pořád abych měla kvalitní příjem všech věcí jako jsou sacharidy, bílkoviny apod. Do toho přidám nějaký sport třeba kolo na hodinku to je tak 400 kcal. To už jsem 600 v mínusu, ale jelikož jsem jedla dobře a netrápila svoje tělo, tak si nebude nic ukládat a začne spalovat už uložené zásoby.

Co jíš určitě jedno není, musíš tak nějak jist s mírou. Zmrzlinu si klidně dej místo odpolední svačiny a podle toho jak ti to bude v tabulkách vycházet jez večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.20 18:08

Pres zimu jsem se pekne vyzrala a mam + 8kg od listopadu. Merim 168cm a jsem u sebe zvykla na 55-58 kg, takze se sama sobe ted vubec nelibim. Nekdy v unoru jsem si rekla, ze zkusim zhubnout. Nejdriv zlehka tim, ze osekam jidelnicek. Dopravala jsem si velke porce a prokladala to svacinkama a dorticky, skoro cely den jsem neco zvykala :D. Taky jsem pila dost slazene kavy a Colu denne po litrech. Takze jsem nejdriv odstranila Colu a kavu jen 1×. Zacla pit pouze vodu. Dortik jsem si neodeprela, ale zmensila porce a casto ten hlavni chod nahradila salatem. Po mesici jsem mela kilo nahore - tedy 67 kg, coz me tedy fakt nastvalo. Rozhodla jsem se tedy radikalneji…nacetla jsem neco o prerusovanem pustu a jeho pozitivnich ucincich a chtela zkusit jedno jidlo denne. Jedu to 4 tyden. Taky jsem si stahla kaloricke tabulky, ktere rikaji, ze abych hubla muzu snist 5000 kJ, ja ale v tom jidle za den snim max. 2000 a dole mam jen 0.5kg. Jak to? Je to pro me hrozny zklamani a asi prestanu jist uplne nebo nevim co delat. Mam preci vetsi vydej nez prijem…

• Citovat
  • Upravit
26
26.4.20 20:11
@Anonymní píše:
Pres zimu jsem se pekne vyzrala a mam + 8kg od listopadu. Merim 168cm a jsem u sebe zvykla na 55-58 kg, takze se sama sobe ted vubec nelibim. Nekdy v unoru jsem si rekla, ze zkusim zhubnout. Nejdriv zlehka tim, ze osekam jidelnicek. Dopravala jsem si velke porce a prokladala to svacinkama a dorticky, skoro cely den jsem neco zvykala :D. Taky jsem pila dost slazene kavy a Colu denne po litrech. Takze jsem nejdriv odstranila Colu a kavu jen 1×. Zacla pit pouze vodu. Dortik jsem si neodeprela, ale zmensila porce a casto ten hlavni chod nahradila salatem. Po mesici jsem mela kilo nahore - tedy 67 kg, coz me tedy fakt nastvalo. Rozhodla jsem se tedy radikalneji…nacetla jsem neco o prerusovanem pustu a jeho pozitivnich ucincich a chtela zkusit jedno jidlo denne. Jedu to 4 tyden. Taky jsem si stahla kaloricke tabulky, ktere rikaji, ze abych hubla muzu snist 5000 kJ, ja ale v tom jidle za den snim max. 2000 a dole mam jen 0.5kg. Jak to? Je to pro me hrozny zklamani a asi prestanu jist uplne nebo nevim co delat. Mam preci vetsi vydej nez prijem…

Vetsina lidi nehubne prave proto, ze ma nizky prijem kalorii (90% klientu poraden), telo si pak setri zasoby co muze. Chce to najit rovnovahu a zohlednit pohyb, stres, praci, nemoci…apod. Pokud zvladnete do jednoho jidla nacpat 5000 kj-tak klobouk dolu. Myslim, ze to pro vas nebude to prave orechove. V jednom jidle 200g sacharidu, bilkovin tak 60( zena stravi asi 25 g proteinu v jednom jidle, zbytek se nijak nezabuduje). Napiste mi email, poslu vam navrh jidelaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.4.20 20:36

Člověk nesmí nejíst, to potom tělo ukládá na „horší časy“. Lepší jist víc malé porce ale zdravě a zařadit pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
28.4.20 22:39

@Bsisi 160cm 57kg chtela bych nejakych 53kg.. Kazdy den chodím okolo 10K kroku nekdy i 20K delam lehce jógu jinak necvicim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková