Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky maminky,
chci se Vás zeptat,pokud už máte zkušenost,kam dát na netu inzerát k prodeji ojetého kočárku.
Prodávat ho budeme někdy na jaře,tak si zatím zjišťuji nějaké info.
Díky Naďa
Ahoj Naďo,
úplně nejdřív dávám inzeráty do Annonce, můžeš i tady na eMimino a nedávno mě kamarádka navedla na stránky Mimibazaru www.mimibazar.cz , tam je to asi nejlepší, ikdyž co já vím? ![]()
Ale když si dáš do vyhledávače slovo inzerce, vyjedou Ti odkazy na různé servery, kam můžeš zadarmo dát inzerát, zkus to.
Smokie
Ahoj Naďo,
zkus se i podívat na netu, co jsou inzertní noviny ve vašem kraji. Já takto prodala kočárek, u nás vychází třeba inz. noviny Avízo. Taky bych zkusila dávat inzeráty do Tesca, Alberta,… Takto prodala kočárek zase moje známá. ![]()
Ahoj, já Ti určitě doporučím Mimibazar. Prodala a koupila jsem tam spoustu věcí. I kočárek jsem tam prodala. Výhodou mimibazaru je to, že tam můžeš vložit víc fotek a popisků, což se kupujícím maminkám líbí.
nevýhodou možná je to, že denně tam přibyde mraky inzerátů, takže budš mít velkou konkurenci ![]()
Hodně štěstí při prodeji.
M.
Ahojky,
www.mimibazar.cz je dobrý a pak také ještě www.sbazar.cz
Děkuji za tipy a chci se zeptat
Maduzo,já právě taky uvažuju i o mimibazaru,ale nevím,jestli se tedy musím zaregistrovat (asi jo
) a jakým způsobem tedy vést svůj obchůdek,když bych tam třeba jen chtěla proda ten kočárek? A jaké jsou za vedení sazby?
Vážně s tím nemám moc zkušeností,tak děkuju za vysvětlení.
Naďa
Ahoj,
posílám Ti víc odkazů, kde se dá podat inzerát na prodej kočárku:
www.detskybazarek.cz
www.hyperinzerce.cz
www.annonce.cz
www.inzerce-bazar.cz
www.ajuty.cz
www.a-zbaby.cz
www.babybazar.cz
www.i-bazar.cz
Pa Zuza
Naďo,
jen se tam zaregistruješ a vložíš „inzertní fotografii“, vést si nemusíš nic
(pokud chceš prodat třeba jen jednu věc). Pokaždé, když na stránky přijdeš, přihlásíš se a můžeš buď vložit další inzerát, nebo jen koukat, co mají kde hezkýho nebo tak
.
Smokie
Čau Naďo,
tak postupně, pokud chceš něco prodávat, musíš se zaregistrovat. Pokud jen kupuješ, tak ne.
Registrace a inzeráty můžeš mít zdarma, ale! Má to nevýhodu. Pokud někdo, kdo MMB moc nezná, něco hledá, tak Tvoje inzeráty nevidí, jelikož se mu primárně zobrazí jen inzeráty platících maminek. Aby se zobrazily i inzeráty neplatících členů, je třeba vždy kliknout na „od všech uživatelů“ a to bohužel ne všichni vědí a udělají.
Jinak si můžeš zaplatit členství, které je různě odstupňováno podle výhod.
Já např. mám to nejnižší (za 50,– měsíčně) a bohatě mi to stačí. Moje inzeráty se objevují vždy a díky tomu jsem začala víc prodávat.
Tolik k platbám.
Pokud chceš něco prodat, nrmálně si vložíš „novou fotografii“, popíšeš, dáš cenu atd. Myslím, že bez digi foťáku je to mnohem horší, jelikož mamči jdou hlavně po fotkách. Nicméně jsou tam i inzeráty bez fotek, ale to se samozřejmě prodává hůř.
Podmínky plateb: Nejčastěji převodem. Přičítá se poštovné nebo se vyzvedává osobně, podle věci.
Obvykle to funguje např. takto: Já něco hezkého vidím, kliknu na to, napíšu mamince, že mám zájem, ona mi to rezervuje. Pokud si už nic jiného z jejího alba nevyberu, tak mi pošle číslo účtu a celkovou sumu (poštovné je obvykle kolem 30,– podle váhy), já zaplatím (mám internetbanking) a balíček brzy dorazí. Většinou maminky čekají, až se jim platba zobrazí, pak posílají, některé posílají hned.
Pokud někdo chce něco ode mě, probíhá to stejně. Maminka mi přes MMB pošle vzkaz na mail, domluvíme se, zaplatí, pošlu a hotovo. Já zatím špatné zkušenosti nemám, i když samozřejmě jsou i nespolehliví prodávající.
Co se týče velkých a dražších věcí (kočárky, sedačky atd.), tak preferuji os. odběr. Prodali jsme takto 2 ohrádky, autosedačku, kočárek a spoustu dalších věcí.
V případě os. odběru si maminky přijely, věc si prohlédly a rozhodly se na místě.
V případě dalších dotazů klidně piš. M.
Ahoj Smokie,
tak registraci mám za sebou.Myslíš,že je lepší být „hvězda“ nebo jen obyč? Prodávat tam nechci pravidelně (např.oblečky atd.).Tak pak jen vložit fotku a zkoušet.
Ostatním moc děkuji za další net bazárky,ráda juknu a možná využiju,
Naďa
Meduzo,díky moc,superově jsi to vysvětlila i mě začátečníkovi.Jak jsem psala,„zatím“ bych chtěla zkusit prodat ten kočárek,pak se uvidí.
Digitální foťák mám,tak to snad zvládnu a k tomu odběru…no nevím,jsme z Jižních Čech a pokud bych si udala osobní odběr,asi by se sem na kraj světa hned tak někdo nerozjel.Vím,že kamarádka taky prodávala kočárek (ale na jiném bazárku) a posílala ho dotyčné mamince poštou.Domluvila se se zájemkyní tak,že jí nafotila naprosto vše,co paní požadovala a nakonec se obchůdek uskutečnil.
Snad budu mít taky aspoň trošku štěstíčka.Druhé mimi hned neplánujeme a skladovat ho nějaké třeba 3 roky v paneláku,na to není místo.Pak si případně koupíme zas něco „nového“.
Ještě jednou dík a když si ještě vzpomenu,napíšu jo?
Naďa
Naďo,
já „hvězda“ nejsem
, pro mě se to nevyplatí, když tam občas něco zkusím prodat, možná až toho budu mít víc, tak třeba, ale pochybuju
.
Smokie