Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám možnost levně koupit autosedačku zn. Gala (koupená v Rakousku), užívaná jen 14 dní, zcela nová… Jenže zaprvé tuto značku vůbec neznám-máte někdo zkušenost? A jednak všude čtu, že je lepší koupit nejprve sedačku 9-18 kg, že 9-36 kg nejsou polohovatelné. Tahleta má možnost přizpůsobení opěrky zad k opěradlům v autě. Jak tedy fungují ty autosedačky 9-18kg? Jaké mají všechny polohy, až úplně do lehu? Moc si to neumím představit. V září jedeme autem do Chorvatska, tak nevím, zda to Vítek vydrží tolik hodin v polosedu…Jinak zas na velké vzdálenosti moc nejezdíme, spíš jen tak po okolí…
Díky za tipy Kristýna
ahojky kamarádka si koupila autosedačku 9-36 dost drahou myslím kolem 4-5 tis. a říkala, že se dá polohovat-trošku, ale neviděla jsem v reálu, nejdůležitější je prý u těchto sedaček, aby tam zůstali i pro to velké dítě ty postranice kvůli nárazu a né jen ten podprdelník.
Tak nevím jestli jsem ti trošku pomohla:-)
Pa HL:-)
test autosedaček v Britanie a vysledky za 2005
Two Way seats: 0-4 years
Satisfactory: Bebe Confort Iseos Safe Side
Rear facing baby seats to one year:
Satisfactory: Bebe Confort Elios Safe Side, Brevi Smart Silverline, Britax Rock a Tot Deluxe, Graco Autobaby with base, Mamas and Papas Primo Viaggio
Forward-facing seats: 1-4 years
Good: Romer Duo Plus
Satisfactory: Britax Eclipse, Britax Renaissance, Maxi Cosi Priori SPS, Maxi Cosi Priori XP
Poor: Chicco Zenith
cokoladkova píše:
ahojky kamarádka si koupila autosedačku 9-36 dost drahou myslím kolem 4-5 tis. a říkala, že se dá polohovat-trošku, ale neviděla jsem v reálu, nejdůležitější je prý u těchto sedaček, aby tam zůstali i pro to velké dítě ty postranice kvůli nárazu a né jen ten podprdelník.
Tak nevím jestli jsem ti trošku pomohla:-)
Pa HL:-)
Máme tuhle: http://www.babystyle.cz/…muhle-9-36kg
a je výborná, napolohovat se trošku dá a stačí to a výškově nastavitelná je taky. Hanka
Podobná je Britax Evolva 1-2-3. Ty postranice má, dobře se v ní spinká. Napolohovat se dá takovým jakoby klínem před jízdou, během jízdy už ne. Má výškově nastavitelné opěrky hlavy a pásy. My auto nemáme, takže ji máme jen na to, když nás někdo sveze, a stála cca 4700. Je podobná jako ta Storchenmuhle.
No já jsem pro 9-18, a pak tu další.
Polohovatelnost je nutná- zvlášť pokud chcete jet do chorvatska. myslím, že to prcek nevydrží.
Na druhou stranu, já jsem si teď koupila cybex solution, ta má polohovatelnou opěrku hlavy, a když potřebuji podložím jí zezadu pet lahví a hned je jakoby více do lehu.