Bio maso v Brně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
92
15.12.05 14:33

Bio maso v Brne

Ahoj holky,

nevite prosim Vas nahodou, kde v Brne se daji sehnat Bio kurata a Bio vajicka?

V Carefouru maji pouze Bio hovezi, ale kurata ne.

Dekuji za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
15.12.05 14:40

Ahoj,

kuřata mívají v Carefouru ale jen občas, jednou jsem je viděla i v Tescu u Ikea, ale to už je dýl. Vajíčka přímo Bio nevím, ale jestli ti stačí tzv. od šťastných slepic ( chov na podestýlce), tak ty mívají v Tescu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
15.12.05 16:15

Jen k těm vejcím,kupuji zá:,–(ně z chovu na podestýlce a krom carefoure je mají vždy v globusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.12.05 19:56

Bio vajíčka jsem jednou potkala v Biopotravinách ve Vaňkovce, ale netuším, jestli je tam mívají pravidelně. Stály 6 Kč jedno :-(
Nepřihlášená mamulka

• Citovat
  • Upravit
377
15.12.05 20:01

BIO kuřata jsem kupovala i v Hypernově, v Carrefouru je taky mívají ale pořádně se dívej na datum balení a datum spotřeby. Někdy jsou tam delší dobu a tomu už nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.12.05 21:46

Ahoj holky,
je to sice jenom můj názor, ale vy tomu termínu „bio“ věříte? A ještě navíc to kupujete v super a hypermarketech, po těch všech šílených reportážích ohledně zkažených potravin a masa. Možná máte bio maso, ale obarvené v hypermanganu. To mně docela rozesmálo, tahleta diskuse. Ale nic méně je to naprosto vaše věc, jen kupujte dál bio vajíčka za šest korun. Cha, cha,…
Martina :roll:

• Citovat
  • Upravit
367
15.12.05 22:23

možná ti to připadá vtipné,ale rozhodně vajíčka od slepic chovaných na ppodestýlce mají krásný žlutý žloudek oproti chovaným v klecovém chovu.Dále bio maso,které koupíš vůbec není cítit,jako klasické maso.Zkus se někdy zamyslet nad tím jak se u nás chovají hospodářská zvířata a obětuj na jejich lepší život nějakou korunu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.12.05 22:38

Slepice ve zvířecích koncentrácích.
V některých zemích západní Evropy je sice zakázán chov nosnic v klecích, ale import vajec z klecových chovů kvůli výhodné ceně jenom kvete. Avšak i takzvané chovy slepic na podestýlce jsou velice vzdáleny blahu a pohodě zvířat, které prezentuje reklama na taková vejce. K dosažení maximálně možné produktivity jsou slepice v klecových i podestýlkových chovech často až 17 hodin denně vystavovány umělému světlu za účelem navození klamavého dojmu dne. Přirozeně slepice žijí ve skupině okolo 25 zvířat. Protože jsou zvířata i ve velkochovech na podestýlce chována v mnohem vyšším počtu, je jim narušena jejich omezená schopnost rozeznávat zvířata stejné skupiny. * * * :! Chov na podestýlce. Nosnice zde sice mají větší prostor, ale bývají více stresovány a také častěji hynou než v klecových chovech. * * *

Jde to i jinak: Konzumní vejce lze získávat i extenzivním způsobem - podobně, jako na venkovském dvorku to vypadá jenom v jednom volném chovu nosnic v Rakousku.

• Citovat
  • Upravit
528
15.12.05 22:54

Martino,
pokud tě to zajímá, podívej se na www.pro-bio.cz , tam se dočteš, co musí výrobek splňovat, aby získal značku „bio“ , jak se to kontroluje atd. atd. Řeči o mase obarveném hypermanganem mi připadají dost mimo; zjevně toho o ekologickém zemědělství moc nevíš. Naprosto chápu, že tě to třeba nezajímá a neber to jako útok na sebe, ale opravdu si nemyslím, že jsou takovéhle úsměšky nutné. Každá děláme pro sebe a pro své děti to, co považujeme za nejlepší, a pokud to někdo spatřuje v nákupu bio potravin, není důvod se tomu posmívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.12.05 22:56

Vejce z podestýlky není totéž co biovejce !

http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?…

• Citovat
  • Upravit
43
6.1.12 12:56

chtěla bych oživit tuto diskuzi.. kupujete někdo biomaso v Brně? Moc často není, v Tescu mi řekli, že se jim kazilo, že to nikdo nekupoval a tak to teď nevedou.. Nechce se mi podnikat tour po Brně za biomasem, ale příkrmy bych malé ráda zpestřila.. Kupovala jsem zatím jen v DM biohovězí, ale když si přečtu složení, je tam dost rýže. Pokud někdo víte i o mražené biozelenině, tak taky, prosím, písněte. Už mi docházejí zdroje ze zahrádky. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
6.1.12 13:01

Maso teda nevím :think: Ale mraženou zeleninu jsem kupovávala v Globusu.Z toho masa jen sem tam kuřata, myslím, že jsem to viděla v Kauflandu ale jistá si nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.1.12 13:12

Téměř cokoli si vzpomeneš a chceš BIO mají v Globusu(zelenina, i mražená, ovoce, maso, vajíčka,mouky…). Teď dokonce mají i regály (včetně jogurtů třeba) s výrobky Alnatura z DM drogerie.
Z masa vím, že mívají chlazená kuřata a krůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák