Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
napadá mne, že by se tu toto téma mohlo někomu hodit
, mne tedy určite, rada se dozvím od maminek kam chodí s dětmi za zábavou, aby pobavili sami sebe
a svoje ratolesti, tak si napišme ať se v zimě doma nehudime
. já třeba začnu a snad se někdo připojí. My chodime radi do divadla, to si moje dcerka velmi oblíbila,ač jí jsou jen 3 roky, tak vydrží celé dětské přestavení a z toho pak tak nadčena! Ja myslela, že to bude pro ni dlouhé , ale vůbec, taky se nám líbí v různých dětských kavárnách, zatím jsem v Brně objevila 3.Pokud někdo bude chtít mohu doporučit. Do kina jsem zatím s ní nešla, jelikož televize a kino mne nepřipadá pro výchovu dobré, nic moc to dětem nedá.Jinak taky občas zajdeme do brněnské haly Bongo, kde si celá rodina skvěle užijeme. Je tam spousta atrakcí, bufáč
a teď by tam pry mělo byt neco na kukando pro taťuldy, mělo by to být auto tatra 97, no mne to nic neříká, ale manžel říkal, že tam musíme . V letě jsem chodili do Fun parku u Dobráku, je to podobné jako Bongo, ale venku, takže teď to není bohužel aktuální
![]()
Marky, když jste v Bongu často, kdy doporučuješ tam zajít, aby tam nebylo narváno?
Jinak já doporučuju pro Brňáky a okolí vláček v Obřanech, našla jsem to i na internetu: http://www.videomix.cz/…pfvmEKWq1d4/
Ahojky, tak v Brně je podstatně víc možností, než na malém městě, ale ani tady to není špatné s kulturou, malé budou dva, ale jelikož nemáme hlídání, tak ji s sebou beru všude - zvládne dětské představení, cirkus i odpolední koncert (třeba nějaké ZUŠ nebo teď je nadšená z vánočních koncertů), kino zvládla napoprvé taky, je na svůj věk fakt soustředěná a dokáže si o zážitcích pak povykládat. Taky chodím na výstavy a beru ji s sebou. Když jdu za kulturou já, jde se mnou i moje ratolest (pokud je to časově možné - večer ne). S kavárnami a restauracemi vhodnými pro děti je to na malém městě podstatně horší - když za mnou přijela kámoška z Brna, tak se ptala, kam si půjdem sednout, kde je nějaká hospůdka s dětským koutkem, tak jsem se jí vysmála.
Takže v létě obrážíme pískoviště a hřiště jako asi všichni, sportujem (kolo apod.), v zimě stavíme sněhuláka, bobujem, sáňkujem - prostě klasika. Milujem jakékoli výlety, chodíme na houby, teďka v tomhle počasí teda většinou tvrdnem doma a na chvílu jdem promrznout do sněhové vánice. Nejsme ten typ rodiny, který by jel na celý den na výlet do Olympie, coural po obchodech a pak šel na oběd a do kina a na bowling atd. a zabil tam celý den. Nakupovat se samozřejmě musí, ale nedokážu si představit, že by z toho byla malá nějak odvázaná - v podstatě to probíhá jako nálet sarančat - rychle prolítnout, pobrat co jde a zse frrr pryč.
Docela pěkný program bývá pro děti v Brně na výstavišti - teď před Vánocemi tam byl třeba Michal z Kouzelné školky, předtím veletrh hraček nebo zvířat - to bylo super! A Zoo to jistí - do brněnské jezdíme min. 2× do roka taky - jinak tady u nás zooparky, záchranné stanice, jezdecké kluby, kde se malá může povozit na koních, v létě jsou u nás v kurzu westernová městečka. Myslím, že je pořád co dělat, i když zima je na výběr aktivit trošku náročnější.
ahojky evi, koukala jsem se na ty vláčky, je to supr, diky za typ, bohužel je to tak na léto, takže si ještě počkáme než tam vyrazíme
, ale moje dcerka, jak viděla to video, tak si ho pouštěla aspoň 5× a chtěla tam vyrazit. Jinak do Bonga je podle mne nejlepší zajít úterý až čtvrtek mezi 14 - 16 hodinouí, to je tam nejméně lidí. Jinak i tak setam dá, je to na velké ploše takže se lidi docela rozptýlí.Nejvíce nás, tedy malou zujala ta velká trampolína
. a kolik mají tvoje děti roků??
ahojky nouky,
díky za super typy. Do zoo jsem zatím vyráželi jen v létě, ale i v zimě, jak vidím je to asi supr, což mne nikdy nenapadlo. Já moc zimu bez sněhu totiž nemusím, jsem spíše teplokrevný člověk
. Jinak v Brně totiž většínou sníh není, takže je to škoda, že na lyže a tak musíme někam dál zajet.po obchodech mne taky moc brouzdat nebaví, ale jak jsem psala to bongo je něco jiného než ty obchody, je tam zábava a bufáč
. jo a samozřejmně záchody
Ty výstavy to mne nenapadlo, nevím, zda by to terezku bavilo, ona je takové živé dítě
, takže bysme pak možná ještě platili nějaké dílo
. Kaváren v Brně máme hodně, ale někd jsou tam děti, které si dělají co chtějí a maminky jim nic neřeknou…i když by podle mého názoru měli, takže mne to tam někdy štve ![]()
Ahoj Marky,
i na zoo je léto lepší - v zimě některá zvířata zalezou - holt to mají nastavené jako my
Ale i tak to stojí za to - rozhodně lepší než trčet doma. Navíc se dá ohřát v pavilonech, i když třeba do pavilonu opic je v Brně kromě zimní výbavy potřeba plynová maska (prostě plní rčení „Smrdí jako opice“).
Jinak ještě mě napadla hvězdárna na Kraví hoře - je to spíš pro větší děti, ale určitě by se sem tam našlo i něco zábavného a zajímavého pro mrňousky. Nebo si můžete zajít na bruslák nebo udělat výlet na Veveří - tam je i v zimě hezky.
A jak jsi psala s tím sněhem - to my tu teda nemáme o sníh nouzi - dneska jak napečem, tak chcem s malou vyrazit na boby, ale ta vánice venku moc neláká ![]()
Ahoj holky, my jsme kousek od Brna a od rána nám svítí sluníčko. Ale ta zima, je minus 12, br.
Marky, mám děti 5 let a 3 roky.
Znáte Eldorado u líšeňských rybníků?
ahojky nouky, s tou hvězdárnou je to dobrý nápad, kdysi jsem tam chtěla jít, ale pak jsem na to nějak zapoměla. jo a o tom brusláku jsem taky uvažovala, ale to chce koupit brusle
, a nevim zda by to zvládla, oni většinou na těch kluzištích jsou větší děti a někdy je tam od nich nebezpečno, když je to tam plné.jo v Brně taď začalo svíti.odp se chceme jet podívat do centra na stromeček ![]()
a kde bydliš evi? jo to neznám co to je? jo a ty jsi už v Bongu byla? že jsi se ptala na to, kdy je tam míň lidí?
Kousek od Ivančic, v bongu jsem nebyla, proto se ptám, protože to mám v plánu a nechci tam jít, když tam bude hodně lidí, pokud by bylo na vybranou.
Takže děkuju za radu. ![]()
ahojky, není za co, ráda písnu, co můžu, určitě tam zajděte, bude se tam líbit nejen dětem
, dokonceby se tama měli začíst čísí i dětem pohádky ![]()
ähoj evi, napiš mi něco o tom eldorádu prosim má to nějaké interntové stránky a co to vlastněje? dá se tam v zimě?
díky
ahojky, nejak to tu zamrzlo, chodi sem nekdo
, poslete nejake napady
a co v tom Bongu, byl uz tam nekdo z vas? ![]()
ahoj Marky, jsem tu na skok, nešel nám internet, klekla nám wifina, tak jsem neodpovídala, jestli mají webovky netuším, je to spíš o tom, že tam můžou posedět rodiče a děti si mají kde hrát a dá se jít na prochajdu k rybníkům, není to žádná velká atrakce, ale fajn výlet nepříliš bohatý na zážitky.
ahojky, ja jsem si řikala
. Díky za odpověď zkusím to někde na nettu najít. To ale asi bude spíše Mamžel tam byl s dcerou 6 hodin odpoledne a dojeli úplně vyřízení, plní zážitků
.