Kam zařadit mléčnou dávku, 8měsíční odmítá kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kam zařadit mléčnou dávku 8 měsíců - odmítá kojení.
Ahoj
Mám 8 měsíčního kluka, váha 9 kg. Je to pár dní zpátky co mi začal ze dne na den odmítat kojení, doted náš jídelníček vypadal takto:
6-7 h kojení
9.30 ovoce 150g
12.00 masozelenina 250 g
15.30 kojení
17.30 kaše mléčná 250 ml
19.00 kojení
přes den vypije tak 150-200 ml čaje
v noci už nekojím nebudí se (což teda asi ještě měsíc zpátky dělal ted už spí zase pěkně)
No ale jak píšu výše tak 3 dny zpět najednou hlavně při tom odpoledním a večerním, kojení odmítá prso prostě si bud cucnul na pár s nebo vůbec už když ho vidí začne se vzpínat, odvracet, ráno si dal bych řekla asi jen tím, že byl ještě takovej rozespalej, ale kolik nevím kojím nemám odhad, ale myslím si že nám to určitě nepokrývá denní mléčnou dávku, tak uvažuji o zařazení nějaké dávky UM, ale nevím kam místo čeho, večer po kaši bych už i to kojení či UM dávat nechtěla kaše ho asi zasytí dost (už šel tak 2 x po sobě spát bez toho večerního kojení a spal do rána), ale zase ráno by bylo škoda zrušit to jediný kojení a nevím jestli teda místo toho odpoledního aby pak chtěl ještě kaši nebo kam pak zase časem dát jogurt. No ještě je taky otázka zda mi bude vůbec UM chtít, z lahvičky pije v tom problém není, ale kdyby ho náhodou nechtěl v jaké formě ho mám do něj dostat.Co mu mám nabídnout když mi odmítne ranní nebo odpolední kojení, aby neměl hlad?
Mám třeba dávat nemléčnou kaši do toho UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
me se mlade samo odstavilo v 7,5 mesicich - kojeni ho hrozne nudilo. Jen co se prisal, uz si vsiml neceho zajimaveho (pohovky za mnou, polstare, svetla na strope) a hned se pustil a zacal se po tom sapat. Ke konci jsem ho take kojila uz jen rano rozspaleho a vydrzel jen jedno prso, takze kazde prso prislo na radu jen obden a tim se mi i prestalo delat mliko.
Maleho teda nudi i pit z lahve - vetsinou vypije tak 50 ml max najednou a uz mi zdrha za nejakou zabavou. Takze ja mu davam UM cely den po troskach - delam vzdy jen malou davku do 120ml a i tu mi pije tak na trikrat.
Ja bych mu zkusila davat jogurt - nam ho dr doporucila uz od 7m a maly ho uplne miluje - treba rano misto ovoce a ovoce az odpo ke svacine?
Pokud ti odpo odmitne kojeni, zkusila bych mu dat UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, je to týden co jsem řešila totéž. Malá se postupně odstavila sama. Ještě před týdnem si cucla alespoň k snídani
ale pak jednoho dne už ani to, místo toho mě kousala do bradavky
Tak jsem jí udělala UM, které samozřejmě nechtěla(u kojených dětí je to prý normální) tak jsem jí dala kaši(mléčnou do vody)a takhle jsme přečkaly týden, mezi tím jsem ještě vyzkoušela dát jí jinou značku UM a nic
No a ejhle jednoho krásného rána mi vypila UM celou lahev
(Hipp).Jo a jak koukám na ten jídelníček, vy ještě nejíte jogurty? My už od sedmého měs.
Náš jídelníček vypadá teď takto:
ráno po probuzení UM
dopolko jogurt
oběd masozelenina
sváča ovoce
večeře kaše
Mezitím přes den sušenky a „cokoliv“ co chce ochutnat od nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my jogurt začneme, máme už od narození podezření na ABKM, tak proto až později a vůbec uvidíme jak bude reagovat na jpgurt pokud OK dá ho tam, ale začali jsme nedávno ovoce tak chci zase pro další příkrm trochu rozestup, ale obávám se že když mi zbyde třeba to už jen „ranní“ kojení jestli to bude stačit a časem o mléko stejně přijdu (zkoušela jsem odsávat ale odsaju tak 50 ml). Mám doma Bebu 2 tak nevím jestli mám kdžytak vyzkoušet více značek nebo to prostě zkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdriv bych nejakou dobu zkusila jen jednu znacku - treba tu Bebu, kdyz ji mas doma. Stridanim bys mohla mimcu rozhodit zazivani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes ráno vzal na milost prso, alej jen na chvíli a poté jsem mu udělala 100 UM, ale samotné mléko nehctěl, tak jsme mu do toho pro chuť přimíchala asi 1 lžíci kaše a to vycucnul 70 ml, no a odpoledne to už prso opet odmítal tak jsme mu opět udělal 150 UM s trochou kaše (fakt jen pro zamaskování chutě) a to vyžahnul a pak večer měl kaši s 250 UM + nemléčná rýžová. 4aje za den vypil asi 150 ml tak mayslíte že by to tatko už šlo, fakt prso do pusy vezme jen ráno jinak pak už prostě ne, ale nevím zda když by mi teda zbylo jen to ranní kojení by se mléko ještě tvořilo. Myslíte že když mu budu ubrat v tom mléku té kaše že by časem pil už jen to mléko nebo tak mám tak nechat a nic se nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvám se za překlepy nebo chyby, píšu to když jsou chvilky času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ja myslim, ze ta kase v UM zase tolik nevadi.
Spis mi prijde, jestli ma dostatek tekutin - 220ml UM a k tomu 150 ml caje mi pripada dost malo.
Ridim se podle http://kojeni.net/…_tabulky.xls - jukni na tabulku priklad jidelnicku 9-12m - pisou, ze by melo ditko za den tak dat 400-500 ml UM a k tomu 200-300 ml dalsich tekutin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A do tekutin se teda počítá čistě jen to UM nebo i to v kaši? Jedná se mi jak o dávku tekutin tak i o dávku z hlediska mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No v tom prikladu jidelnicku je kase psana zvlast, tak bych rekla ze v tomhle pripade je mysleno vypit ciste jen 400-500 ml UM a 200-300 ml tekutin (tzn. vypit tak 700 ml) - a k tomu samozrejme prikrmy (voda je prakticky ve vsem)
Jukni jeste sem http://kojeni.net/…y_postup.doc - na strane 7 primo pisou, ze kojenec do roka by mel za den do sebe dostat 900-1000ml tekutin a tady to je uz vcetne vody v prikrmech.
Takze to vychazi, ze tech 700 ml by melo ditko vypit a ten zbytek do toho litru sni v prikrmech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit