Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Hanka1 Tak to taky neni uplne koser, ale vybirat prachy vlastne jakoby na jidlo taky ne (viz nektere komentare ze peticlenna rodina dala jen litr atd). Nebo predem kalkulovat, kolik se asi vybere, jak je casto videt v diskuzich atd… Kdo na to nema, at udela svatbu skromnejsi a ne se 100 lidma a pak brecet ze si to vsichni nalezite nezaplatili.
No pokud nechci darovat penize, tak je spousta jinych moznosti jak novomanzele obdarovat…
Jako 1500 na osobu včetně dětí je moc. To bych se spíš skládala na ty chudáky, co potřebujou prachy po rozvodu. Tyhle si užijou, zazářej a ještě si to nechaj přeplatit. Dávám tak 500- 1000,– /os.
Ale to celkově divné, že fakt nikdo nedal nic. Ono to vychází většinou šul-nul- co do té svatební oslavy člověk vrazí, to se mu také vrátí
. Ale je pravda, že už tak 10 let nejsem informovaná…
@Anonymní píše:
Ahoj všem, měli jsme s manželem před 3 týdny svatbu a pořád mi leží v hlavě jedna věc. Nechci, aby to vyznělo povrchně a nevděčně, ale jsem jednoduše v šoku. Byli jsme na poměrně dost svatbách a všude se dávali peníze. My vždy dáváme za nás 2000, u někoho bližšího i více. No a polovina našich kamarádů přinesla pouze přáníčko, nebo třeba keramickou pokladničku prasátek a v tom 10 kc v drobných. Popravdě jsme dost překvapení. Všichni jsou výdělečně činní… Samozřejmě člověk nedělá svatbu kvůli penězům a darům, ale nad tímhle mi zůstává rozum stát… vím, že to není jejich povinnost něco nosit, ale já bych se hanbou propadla…
Sem to docetla a je to teda smutny. To oslava s blizkymi sama o sobe nestaci? Radost, sdileni? Kdyz na to nemam, tak koupim spekacky a udelam taborak, ale cekat, ze si to HOSTE zaplati? Tak jo, no.
Ne cekat, ze si hoste zaplati, ale proste dat jakykoliv dar a je jedno jestli penize nebo jinou vec je proste slusnost…
@Hanka1 píše:
Trapny je jit se ve dvou nazrat a dat desetikorunu v prasatku. Hanba by mne fackovala…
Me by hanba fackovala, kdybych o lidech, ktere ja na sve oslave chtela, napsala, ze se prisli nazrat.
Ted jak jsem diskusi otevřela, tak se mi to po letech vybavilo, úplně jsem na to zapomněla. Švagrová celý rok před svatbou mluvila o tom, že nám dají peníze (my si o peníze neřekli) při každé návštěvě, dokonce nám nedala ani dárek k vánocům (rozuměj, dáváme si čaj, svíčku, vůni do auta, něco dobrného no) s tím, že nám přece dají ty peníze k svatbě /svatba byla za 3/4 roku/
no a co myslíte? nic, jen přání
![]()
jako prachy vem čert, ale kdyby o tom aspon rok předem furt nemlela
tomu teprve říkám trapas. Ale ona je taková zvláštní no. a dost na peníze, možná když to v té obálce viděla, tak si to raději nechala
a když na tím tak přemýšlím, je dost možný, že fakt jo a že švagr si myslí, že nám ty prachy dali (ona bere a nevrací peníze z pokladničky vlastnímu děcku a to fakt nemluvím o dvoustovce). No, to už se nedozvíme, vytahovat to po letech nebudu.
@Baba píše:
Me by hanba fackovala, kdybych o lidech, ktere ja na sve oslave chtela, napsala, ze se prisli nazrat.
Tak pardon - napsat cely den konzumovat misto nazrat bude zrejme korektne v poradku? I s desetikorunou v prasatku..
@Baba píše:
Presne no. Aneb tak se prijdte nazrat, ale laskave si to zacalujte. ![]()
Hele a jak to vy zastanci placeni delate treba na narozeninovych oslavach? Taky si to hoste musi platit? Tam se taky hodne sni a vypije ![]()
@veria píše:
Presne no. Aneb tak se prijdte nazrat, ale laskave si to zacalujte.
Tobe prijde normalni byt pozvana na svatbu a nedat zadny dar?
@veria píše:
Hele a jak to vy zastanci placeni delate treba na narozeninovych oslavach? Taky si to hoste musi platit? Tam se taky hodne sni a vypije
Tak normalni lidi oslavenci prinesou dar.
I kdyz moje svagrova je taky expertka, ta neprinese nic a jeste si rekne, ze zbytek dortu by si vzala pro sveho tatu. Takze smula. TA je uz zvana maximalne tak na jubilea…
Trapny je jit se ve dvou nazrat a dat desetikorunu v prasatku. Hanba by mne fackovala…