Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
měla jsme taky -bohužel zanesla nám to býv.tchýně co je měla doma asi dva roky a neřešila to .Vyhodily jsme postel a zaplatily 1.500 za vyčištění to bylo v roce 2017. Ted koncem roku znova a zaplatily za čištění a min.týden se rozebraly postele a našly se dvě
no je to pokrok ale stačí jedna návštěva a už se jich nezbavíte takže každých 14 dní rozebíráme postele a likvidujeme -naštěstí hnízdo tu nemají a objeví se max.dvě ,tři ![]()
@mayerka píše:
Tak zrovna si dělám kurs na deratizátora, desinsektora. A dnes jsme brali štěnice
Bohužel je to štěnice jak vyšitá a nacucaná. Vzadu je vidět ještě jedna větší, to znamená, že je tam už víc generací. To je blbé, na to je potřeba opravdu jen desinsektor. A drahé to je, protože štěnice se hubí nejhůř, nezabírají na ně běžné biocidy a musí se na několikrát. Postřik totiž nepronikne do vajíčka. Ty se líhnou po deseti dnech, takže minimálně jsou zásahy dva. Ale protože jsou to fakt mrchy, skoro nikdy nestačí tyto dva zásahy a musí se pokračovat. Další věc je, že se musí provést zásah i v bytech vedle vás, i nad vámi, i pod vámi, pokud tedy bydlíte v činžáku/paneláku. Za noc se štěnice přemístí až 50 metrů, tedy do ostatních místností nebo bytů. A pokud je to z gauče, který mají měsíc, tak zajímavé počty: z jedné jediné štěnice se za 30 dnů stane smečka zhruba 70 kusů nymf (vývojové stadium) a cca 25 dalších vajíček. Od vylíhnutí se přes stádia stane dospělec po cca 40 dnech a dále se množí. Jede to exponenciální řadou. Nejvíc se drží v postelích, gaučích a tam, kde je teplo a vyskytuje se často člověk - člověka najdou podle CO2, který vydechuje. Na jedno nasátí štěnice potřebuje kousnout zhruba 3×.
Je mi líto, jiná cesta než desinsektor není. A bohužel je nutné to probrat se sousedy…
edit: pokud panelák, tak zkusit jednat se správcem, jak holky správně poradily. Mohlo by to jít z fondu
Tak za měsíc v novém prostředí se mimo byt určitě ještě nedostaly. Jinak my jsme měli nějakou patronu (nevím jak se to jmenovalo), byt se na tři dny zaplynoval (museli jsme na chatu) a byl od nich pokoj. My je měli v bytě skoro rok, protože jsme dost dlouho nevěděli o co jde. Myslel jsem, že jsem jen na něco alergický. A k sousedům nevlezly.
My platili v 1kk v Praze za desinsekci cca 2000, přijeli hned, jedna návštěva, na odpoledne jsme museli odejít (plynování). Asi by to šlo levněji, ale ten pocit, když ten hnus člověk objeví… Nic se vyhazovat nemuselo. A fakt na to ihned pozvěte speciální firmu a byt řešte s SVJ/družstvem, běžná drogerie je na nic. Já jsem byla úplně děsně pokousaná, podle všeho jsem na ně silně alergická. Muž neměl ani flíček. A to jich firma objevila jen pár, takže jsme to zjistili včas.