Kamarádky "nutí" dceru krást

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.8.14 20:31
@Bibi239 píše:
tak v tomto případě je snad jasně vidět, že na samotné vypuštění ještě zralé není… Maximálně poslat ke konkrétní kamarádce domů, ale ne vypustit se courat ven a čekat, koho potká

Jenže tohle také není řešení, já ji pošlu ke kamarádce domů, nebo případně pozvu kamarádky k nám a holky budou dřepět u počítače. Já ji posílám ven proto, aby měla pohyb a aby byla na čerstvém vzduchu.
Tímhle docílím jen toho, že z holky bude domácí pecka :?

• Citovat
  • Upravit
26247
31.8.14 20:32
@Bibi239 píše:
tak v tomto případě je snad jasně vidět, že na samotné vypuštění ještě zralé není… Maximálně poslat ke konkrétní kamarádce domů, ale ne vypustit se courat ven a čekat, koho potká

problém není ve vypuštění, problém je v nevhodných kamarádech. To je jiná věc, než že sedmileté dítě může samo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
31.8.14 20:33

Připojuji se k názoru to říct manželovi, dcera musí vědět, že je to velký průšvih, oba rodiče si to myslí, zlobí se a oba se shodují ve způsobu nápravy. Nejvhodnější mi taky přijde vyrazit do obchodu, dcera to tam vrátí, omluví se, s holkama se přestane stýkat, snad přece nechceš, aby se stýkala s takovýma zlodějkama. Pěkně bych si s ní promluvila o tom, že i takové prohřešky řeší policie a i soud, může to řešit sociálka, nad vaší výchovou být stanoven dohled, řekla bych jí, proč jsou děti v diagnostických ústavech apod. Myslím, že již ukázala, že poprvé se nepoučila a proto bych začala být tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
31.8.14 20:34

Z hodin psychologie na VŠ si matně pamatuju, že děti kradou, když jim v životě něco chybí. Láska, pozornost možná otce? Proč má potřebu se těm holkám zalíbit? Že by nízké sebevědomí? Proč vůbec vyhledává starší kamarády? Jiné kamarády stejného věku má? Určitě psycholog není špatný nápad, ale musíte počítat s tím, že z toho možná vyleze něco, co se tobě nebo manželovi nebude líbit. Čím dřív to začnete řešit, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.8.14 20:35
@neumisa píše:
a proč ne? to má mít stále matku za zadkem?

pokud se chytá v špatných kamarádek tak jistěže tu mámu potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.8.14 20:36
@Anonymní píše:
Jenže tohle také není řešení, já ji pošlu ke kamarádce domů, nebo případně pozvu kamarádky k nám a holky budou dřepět u počítače. Já ji posílám ven proto, aby měla pohyb a aby byla na čerstvém vzduchu.
Tímhle docílím jen toho, že z holky bude domácí pecka :?

tak budeš muset chodit s ní dokud si nenajde kamarádky co jsou vhodnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.8.14 20:37
@neumisa píše:
problém není ve vypuštění, problém je v nevhodných kamarádech. To je jiná věc, než že sedmileté dítě může samo ven.

no ale některé děti jsou v tomto věku zralé zhodnotit, s kým je v pořádku být kamarád a koho raději držet od těla a některé to neumí, lezou za těma největšíma sígrama, za staršíma a snaží se zavděčit.
Mi to připomnělo Lucii, postrach ulice :lol:

@Anonymní píše:
Tímhle docílím jen toho, že z holky bude domácí pecka :?

tak ji přihlas do sokola, do skauta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
@tini píše:
Připojuji se k názoru to říct manželovi, dcera musí vědět, že je to velký průšvih, oba rodiče si to myslí, zlobí se a oba se shodují ve způsobu nápravy. Nejvhodnější mi taky přijde vyrazit do obchodu, dcera to tam vrátí, omluví se, s holkama se přestane stýkat, snad přece nechceš, aby se stýkala s takovýma zlodějkama. Pěkně bych si s ní promluvila o tom, že i takové prohřešky řeší policie a i soud, může to řešit sociálka, nad vaší výchovou být stanoven dohled, řekla bych jí, proč jsou děti v diagnostických ústavech apod. Myslím, že již ukázala, že poprvé se nepoučila a proto bych začala být tvrdší.

přesně tak! Musí vědět, že oba rodiče mají stejný názor. Měla by jsi mu to zakladatelko říct, vuči manželovi to není fer a dceři tím ani nedáváš dobrý příklad. Před tatínkem to ututláme, však ono se toho tolik nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
@jdukolem píše:
tak budeš muset chodit s ní dokud si nenajde kamarádky co jsou vhodnější..

Dobrej vtip. To bude dcera určitě nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
@Anonymní píše:
Mamči, strašně se stydím a jsem zoufalá :?. Mám sedmiletou dceru, která se na hřišti běžně seznamuje s holčinami o dva tři roky staršími. Bohužel je tam parta holek, které chodí krást do zdejšího obchodu. Před prázdninami dceru zlákaly, aby šla s nimi, donesla si domů nějakou tyčinku a prý ona „jen“ hlídala a holky jí za to donesly tyčinky. Dceři jsem vyčinila, vysvětlila, že krást se nesmí, o pár dní později donesla pro změnu zase nějaké lízátko a to už jsem ji zlískala. Pak byly prázdniny, skoro celé léto jsme byly mimo domov, takže ty dotyčné holky neviděla. Dneska jsem ji vyhnala ven, ať se trochu vyvětrá, a přišla mi domů s nějakým pytlíkem šmoulů. Zase prý byla s těmi „kamarádkami“ (zjistila jsem, že jedna je dokonce z její třídy), pletly spolu náramky z gumiček a pak ty starší dostaly nápad, že se zase půjdou podívat do obchodu. Dcera tvrdí, že byla venku u vchodu a dělala náramek, a že prý jí holky ten pytlík donesly :(. A já už ani nevím, jestli jí to můžu věřit. Sem tam občas se doma ztratí nějaká sladkost, nebo pár drobných. Vím, že to bere ona, i když vždycky zatlouká a pak se zoufale rozpláče. Ale já už z toho začínám být na prášky. Nevím co s ní. Nechci mít z dcery lhářku a zlodějku. Ona si myslí, že když bude dělat to, co po ní starší holky chtějí, tak bude v kolektivu oblíbená a nechápe, že ji jen zneužívají. Manželovi to ani nemůžu říct, protože by ji asi zabil, ale já fakt nevím, co s tím. Sama jsem kdysi v dětství ukradla v obchodě jesenku a dodnes si pamatuji, jak mi z toho bylo několik dní ouvej a půl roku mě tam nikdo nedostal. Od té doby jsem z krádeží vyléčená. Připadám si hrozně. Dětem se věnuji, starám se o ně, ale v téhle oblasti totálně selhávám a nevím si rady. Přemýšlela jsem nad nějakým psychologem, ale bojím se, abych jí nezpůsobila nějaké trauma tím, že se to bude probírat s někým dalším :,( :think:

V první řadě bych sedmileté dítě nepouštěla ven bez dozoru :nevim: Mám stejně starou a bez dozoru zůstane maximálně tak půlhodinu na hřišti… rozhodně nechodí s kamarádkami po obchodech nebo kamkoli, kde bych o tom nevěděla.

Tím se celá věc poměrně zjednoduší. :nevim:

EDIT: Dítě, které se takto chová, není zralé na to, aby bylo vypouštěno ven. Zůstane-li s kamarádkami doma - co to je za řeči, že budou sedět u počítače? To snad pořád ještě určuješ Ty, jaká pravidla má práce s počítačem… nebo snad je to u Vás jinak? 8o

Pohybu na čerstvém vzduchu může mít dost a dost - choď s ní nebo to zařiď tak, aby byla pod dozorem dospělého. Sedmileté dítě může být velmi mentálně vyspělé - to Tvoje ale zjevně není.

Příspěvek upraven 31.08.14 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
31.8.14 20:38
@jdukolem píše:
pokud se chytá v špatných kamarádek tak jistěže tu mámu potřebuje

ano, ale ne jako doprovod ven. Potřebuje ji jako rádce a toho, kdo jí pomůže se těch špatných zbavit a poradí jí, co je pro ni lepší. Tím, že ji bude doprovázet ven, se to nezlepší. Sice se dcera s „kamarádkami“ oficiálně stýkat nebude, ale o to horší to může být. Pokud už teď bere doma věci, tak je třeba to utnout, aby nebylo hůř. Zakladatelka psala, že jedna z těch holek je dceřina spolužačka, takže kontakt s ní nelze úplně odbourat. Spíš je třeba pracovat s dcerou než jí dělat dohled venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.14 20:38
@kacz píše:
Z hodin psychologie na VŠ si matně pamatuju, že děti kradou, když jim v životě něco chybí. Láska, pozornost možná otce? Proč má potřebu se těm holkám zalíbit? Že by nízké sebevědomí? Proč vůbec vyhledává starší kamarády? Jiné kamarády stejného věku má? Určitě psycholog není špatný nápad, ale musíte počítat s tím, že z toho možná vyleze něco, co se tobě nebo manželovi nebude líbit. Čím dřív to začnete řešit, tím líp.

I já si z hodin psychologie matně pár věcí pamatuji. Jenže pak mě tak dokonale dokázal vydeptat sám profesor na psycho, že od té doby k nim nějak nemám moc důvěru :,(.
V mém manželovi je problém. Děti má rád, ale neumí to dát najevo, nestará se o ně, nikdy s nimi moc nepomohl, žádné hraní s nimi, vychovávat „umí“ jen když je nějaký průšvih (nebo ani průšvih být nemusí, ale on má jen blbou náladu) a to řevem nebo výpraskem, případně totální ignorací a sváděním všech chyb na mě. Proto to s ním nechci řešit a dost možná je i v tom problém u dcery.
Navíc má holčička i trochu nadváhu, kterou řešíme, ale nejde to tak rychle - takže častý posměch od vrstevníků. Pracujeme na jejím sebevědomí, ale vše jde strašně pomalu :,(

• Citovat
  • Upravit
49159
31.8.14 20:40
@kacz píše:
Dobrej vtip. To bude dcera určitě nadšená.

to být nemusí ale dokud bude krást tak bohužel.. její nadšení je v tuto chvíli opravdu podružné… jako ty bys vážně uvažovala ve chvíli kdy se ti dítě chytá blbé party učí se krást jestli je jí něco milé či nemilé? :roll: 8o TO je dobrej vtip zase pro mě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
31.8.14 20:41

Najdi si reference, poptej se dobrých kamarádek, není to žádná ostuda a můžete zvrátit její nepříznivý osobnostní vývoj, dokud není pozdě. A třeba i manžela při tom trkne, na to taky není nikdy pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
31.8.14 20:41

No tak v první řadě bych zakročila už v okamžiku, kdy by se mi začly doma ztrácet peníze, byť jen drobné. K tomu ji asi kamarádky nenutí, ty peníze nepotřebují, když kradou :roll:
Hele já jako malá taky udělala pár kopanců, i menší krádež :oops: souviselo s tím lhaní rodičům a nejvíc na mě zapůsobil právě táta… V každém případě bych to manželovi řekla, i kdyby ji měl seřezat. Tohle je věc, která si ten výprask i zaslouží, když několikátá domluva stále nezabrala… A to jsem jinak proti fyzickým trestům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí