Kamarádky "nutí" dceru krást

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.8.14 20:01

Ja bych osobne sla za prodavackama a rekla jim, co se deje, aby si na ty holky daly pozor, ono kdyz je nekdo chyti, tak by se mohly poucit.

Jinak je mi te teda lito, nebala bych se i oslovit nejakeho psychologa, on ji bysvetli, jak se tem holkam ubranit. A manzelovi bych to rekla, pokud se ho „bojite“, mohlo by to na ni zapusobit. Ale rekla bych mu to nekdy, kdyz mala nebude doma, aby to mohl vydychat a jednat s rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
31.8.14 20:01

No, u nśs to běžné není- Praha. Aspoň v okruhu mých známých :think: Před létem tu málem někdo unesl dítě, co si hrálo před domem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
31.8.14 20:07
@aleesha píše:
Sedmileté dítě smí ven samo 8o?

Tak já si také neumím představit, že bych nechala 7 leté dítě běhat venku samo. 8o Já tedy nemohla chodit po venku sama určitě na 1. stupni - tehdy končil 4. třídou… Zas pak už jsme jezdily navzájem s kamarádkami brzy na chalupu - od 15 i samy. Ale to už jsme měly rozum a nikdy jsme nic neprovedly. Ale toto opravdu ne.

Chytit personálem by byla mimochodem asi docela „mela“, takto chytili v obchodě kdysi syna jedné ze zaměstnankyň mých rodičů a řešila je potom policie atd. Jak by ty holky označily i dceru a v obchodě by třeba prohlídli staré záznamy z kamer, byla by to velká šlamastika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
31.8.14 20:08
@aleesha píše:
No, u nśs to běžné není- Praha. Aspoň v okruhu mých známých :think: Před létem tu málem někdo unesl dítě, co si hrálo před domem.

právě proto píšu, jde o to kde člověk bydlí.

• Citovat
  • Upravit
17715
31.8.14 20:10

Rekla bych to v tom obchode, at si na. holky pockaji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
31.8.14 20:11
@aleesha píše:
Sedmileté dítě smí ven samo 8o?

a proč ne? to má mít stále matku za zadkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.14 20:12

Pokud se ti i doma ztratí sem tam drobné, mám jedinou radu, běž hned a řeš to s psychologem. Nevím, kde se jim to v těch hlavác bere, ale nemusí to u toho skončit. Můj brácha tohle dělal, nejdřív kradli sušenky v obchodě, doma pár drobných…na střední škole doma kradl ve velkém, naši podnikali, takže fakt v tisících. měli jsme trezor, kdo přišel domů, musel si věci schovat do trezoru, stejně vždycky časem přišel na kod..a taky to rozdával svým kamarádíčkům, aby se zavděčil. Blbeček, co jim dělal blbečka. Strašný. Styděla jsem se hrozně, že patří k nám do rodiny…nakone ve třiceti vykradl benzínku…on ne, jen těm svým kamarádičkům dělal řidiče, seděl venku, což je úplně fuk, je to stejné, jak jdyby držel obsluze pistoli u hlavy, dostam dva roky natvrdo..až to ho změnilo. Tohle je šílený příklad, ale taky to začalo v sedmi s partičkou kradením bonbónů a doma pětikoruny..naši dělali možné i nemožné, k ničemu to nebylo. Začali to řešit pozdě. A manželovi to řekni, ať jí zlíská.

• Citovat
  • Upravit
6569
31.8.14 20:14

Já teda chodila ven sama už ve třech letech na vesnici. Kluka plánuji pouštet samotného taky v 7.

No, ale k tématu. Nevím, jestli na to máš odvahu, ale já bych s dcerou došla do obchodu, ať onu ukradenou věc vrátí prodavačce a omluví se. Je to drsné, ale tohle už není ukradená jedna věc ze zvědavosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
31.8.14 20:15

Vzala bych ukradenou věc a šla s ní do obchodu, ať se přizná, vrátí to a omluví se. Nemyslím si, že by to potom ještě udělala. Popřípadě říci, které holky tam chodí krást, ať si na ně dávají pozor. Je to přirozený důsledek jejich činů, ty fungují mnohdy nejlépe. Ať se v tom pěkně vykoupe, když jí není blbé krást. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
31.8.14 20:21

Když moje dcera asi ve 12 kradla s kamarádkou v papírnictví a drogerii, chytila jsem obě dvě za pačesy a dotáhla je i s úlovky k vedoucím obou prodejen. Tehdy mě pěkně fackovala hanba, ale zpětně jsem ráda, že jsem tak reagovala. Z obou holek vyrostly prima ženské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
31.8.14 20:23
@neumisa píše:
a proč ne? to má mít stále matku za zadkem?

tak v tomto případě je snad jasně vidět, že na samotné vypuštění ještě zralé není… Maximálně poslat ke konkrétní kamarádce domů, ale ne vypustit se courat ven a čekat, koho potká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.8.14 20:27

@Tinuvien @elpiska Souhlasím, je to drsné, ale účinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.14 20:29

ZAKLADATELKA:
Holky, děkuji za všechny rady i názory (i za ten odstrašující s kriminálem :hug: ). Vím, že řešit to musím, jen si sama nevím rady. Nakonec asi vážně toho psychologa zkusím.
Manželovi to říkat nebudu. Jeho forma výchovy je jen křik, výprask nebo totální ignorace a vyčítání mi, že je blbě vychovávám. Stačí, že z něj kolikrát mám strach já, nemusí se ho bát i děti (ale to už by bylo na jinou diskuzi). Vzít ji do obchodu je docela o hubu. Už za mého dětství se to potom u spolužáka řešilo přes policii a ve škole, byl z toho průšvih a ostuda pro celou rodinu.
Jinak jsem rozhodnutá jít za těmi holkami, případně to řešit i s jejich rodiči, ať si děti také srovnají.

A co se týče chození ven - jsme v klidné části města, provoz prakticky žádný, všude děti. Ven odchází společně se starším bratrem, a logicky se potom na hřišti trhnou a jsou každý zvlášť. Nemohu a ani nechci jí sedět za zadkem do puberty. Ještě do nedávna mi byla pořád za zadkem, bála se lidí, blbě se seznamovala, tak jsem ráda, že se trochu otrkala a dokáže být chvíli sama. Bohužel je to asi vykoupené těmi lumpárnami s kamarádkami.

• Citovat
  • Upravit
2029
31.8.14 20:29

Myslím, že řešení, zda má dcera být nebo nebýt sama venku, tady není na místě. Pokud to takto funguje, tak je to dobře, že nesedí doma. Já bych popřemýšlela nad několika otázkami:
1. Proč si hraje jen se staršími?
2. Nemá blízko nějakou kamarádku ze školy?
3. Není možné, že se s ní děti z její třídy z nějakého důvodu nebaví a ona proto musí hledat kamarády jinde?
4. Nemůžeš jí zajistit nějaký kroužek - hudebku, skaut..? Něco, kde jsou děti hrdé a chválené za dobré chování a nemusí se předhánět v tom zlém.

Jinak je velmi zajímavé zkusit jít vrátit ukradenou věc, to je fakt drsné, ale přitom velmi spravedlivé. Chce to ale hodně odvahy.
Ale já bych se fakt nejdříve zaměřila na kolektiv přátel, které Tvá dcerka má, nebo spíš nemá. Ona bude mít opravdu strach z toho, že by se s ní ty kočky přestaly bavit, proto s nimi dělá i to, co sama považuje za špatné. Měla by si hned najít jiné přátelé, zkus jí v tom pomoct, očividně je někde problém.. Ať už ve třídě, nebo v nějakém kroužku.
Velmi bych si cenila toho, že se Ti vždycky přizná a ukradenou věc Ti ukáže, to značí, že Ti věří. Nepokažte si to.
Moc držím palce, tohle není sranda, je to zátěž na celý život hlavně pro ni. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
31.8.14 20:31

No tak předně by jsi jí neměla tolerovat to kradení doma. Nemá z tebe respekt? Řekni to manželovi. Musí vidět následek svých činů. Vzala bych jí k tomu psychologovi, jen tak pronic zanic to nedělá a nemyslím si, že by to mělo něco společného s tím, že chce být oblíbená u starších. Je to tvoje zrcadlo, nemáte nějaké problémy s manželem? Věnuješ se jí dost? Evidentně na sebe chce upozornit, jinak by ty sladkosti nedonesla domů. A jinak bych jim nepouštěla samotnou, evidentně není dozrálá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí