Kampilobakterióza - strava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4396
20.9.17 20:44

@brumi fakt, jo? Tak to právě vůbec. U nás max rychlý průběh. První den průjem, večer už hlen, pak už s krví, tak jsme šli ráno k dr. Měl i teplotu. Ona mu dala atb kvůli té teplotě a taky proto že si to myslela, říkala. Ještě měl nějaké probiotika s léčivým účinkem, ne ty obyč. Fakt byl do týdne ok. To je divné, že furt bolí bříško :think:
@kacuch to se po odeznění průjmů neléčí, jen ty probiotika na spravení zažívání. Tělo musí prostě všechno vyloučit
Píšou, že u malých dětí až 6 týdnů. A do školky se nemůže, jo?
Malý ještě nemá 2 roky a má plíny, tak my nemáme žádné omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.17 20:47

@sarink ne právě do skolky se nesmí dokud nebude negativní výtěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
20.9.17 21:28

@kacuch aha, tak to je docela velká komplikace. Jak jsem psala po měsíci byl ještě pozitivní a ted v pátek budu vědět po dalším měsíci.
A jak to dělají maminky, když třeba salmoneloza je prý pozitivní v některých případech ve stolici i půl roku? 8o Jinak ošetřovné placené máš 9 dní, ale když ti to dr. ukončí, půjdeš jeden den do práce nebo to bude víkend a pak ti to dr. vypíše znova, což by asi měla, protože o dítě pečovat musíš, tak je to znovu placené 9 dnů. Akorát to prostě musí být přerušené, aby to bylo placené znova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8916
21.9.17 07:30

@kacuch Od 13. 8., ale ono se fakt nedá říct, že se léčíme.. I na přímý dotaz mi sestřička řekla žádné léky, žádná dieta, jenom probiotika a čekat

To nevím, co je možné a co ne, ale na předchozím výtěru byl už 25. srpna a pak mi sestřička řekla, ať prostě přijdeme, až budeme mít cestu kolem, že je jedno kdy, pokud na to nespěcháme (což nespěcháme, protože je stejně doma) a celý minulý týden jsem nebyla doma, takže jsme se tam ještě nedostali.. Ale jinak je možné, že to už nějakou dobu v sobě nemá, jenom o tom nevíme.. Chci na ten výtěr jít dneska, pokud se vzbudí brzo po obědě, abychom tam zastihli doktorku, takže v pondělí asi budou výsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.9.17 10:27

@sarink no u nás úplně katastrofa několik dní 40 horečky a průjem skoro měsíc i po dobrání atb pak jestě měl docela průjem jen to jídlo nás stále zlobí ani dr už si neví rady, když všechna vyšetření jsou zcela v pořádku, takže jediné co zkoušíme tak stále probotika a teď jsme měli vyměnit za hylak tak snad už ten pomůže. Je taky ale pravda že malámá od miminka problém s bříškem do roku byl na bezlektozním mléku a nikdy ještě neměl klasicky tuhou stolici, takže už máme za sebou i testy na lepek a ten taky negativní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
21.9.17 14:44

@brumi a intolerance laktozy taky negativní?
Náš má tak v 80% hustou pastu a jen 20% bobek a to se vždycky nadře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
21.9.17 15:47

@sarink ty byly taky negativní, ale dr říkala že zkusíme nasadit takovou zkušební dietu a uvidíme když se to zlepší tak malého pošle na kolonoskopiii, prý někdy krev výjde negativně ale až toto vyšetření ukáže pořádně, ale doufám že nebude třeba. Malý ten to má vyloženě průjmové, když má někdy střevní virózu tak to poznám jen díky počtu stolic, zdravý jedna až dvě, při nemoci mnohem více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
23.9.17 21:31

@Swami Harashimi diky, pomohlo mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
23.9.17 21:41

Tak výsledky včera po 8 týdnech piřád pozitivní :zed: Prý to tak může být, další výtěr za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.17 22:58
@kacuch píše:
@Swami Harashimi diky, pomohlo mi to

Tak to jsem ráda, díky, že jste dala vědět a gratuluji ke zvládnutí situace. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
24.9.17 07:18

@sarink ano bohužel může, někdy jsou výsledky v pořádku třeba až na potřetí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8916
26.9.17 08:31

Tak u nás čtvrteční výtěr negativní :dance: Přeju brzké uzdravení všem nemocným :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
26.9.17 16:59

@Correy po jaké době??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8916
26.9.17 17:47

@sarink Zhruba 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
26.9.17 20:59

@Correy a kolik je malému? A nic jsi nedávala navíc, že se toho tak rychle zbavil? Mi se těch 8týdnů u nás zdá už moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí