Kampylobakterie v těhotenství

1618
17.4.13 21:29

Kampylobakterie v těhotenství

Ahoj,
nemáte někdo zkušenosti s kampylobaktérií v těhotenství?
Moje dcerka má prokázanou kampylobakterii z kuřete, kuře jsme jedli všichni, ale ostatní se asi nenakazali. Jde mi o to, že se bojím, že se od ní nakazím, jsem totiž ve 34 tt. Bojím bojím se moc. Našla jsem nějaké články, že matka může ohrozit i plod před i při porodu.
Máte s tím někdo osobní zkušenosti z těhotenství? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2234
17.4.13 23:02

Mám osobní zkušenost mimo těhotenství a tahle bakterie je fakt :poblion:! Takhle hrozně mi snad nikdy nebylo :(
Důležité je dodržovat přísné hygienické návyky. Dcera by měla mít samostatný ručník, pečlivě si umývat ruce, desinfikovat záchod po každé stolici, desinfekce rukou a pro jistotu bych ani nejedla a nepila po dceři. Ono se to tuším přenáší orofekální (ze stolice do úst-viz nemyté ruce) cestou nebo z nakažené potravy, jo a ještě to často přenáší štěňata. Takže nepoužívat stejné prkénko na maso a potraviny, které se neupravují tepelně. Stejně tak nože a jiné nádobí. A vařit, vařit, vařit.. nebo péct! Dlouho a vysoký stupeň! Jinak inkubační doba je snad 2-4dny a pokud bere dcera ATB, mělo by to být po pár dnech v pohodě a od ní by ses nakazit neměla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.4.13 23:12

@gabousek Dcera atb nemá, jak myslíš, že může být infekční, dr říkala, že to může mít v sobě i měsíc, to jako že bude měsíc nebo více infekční???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
17.4.13 23:20
@Magnificata píše:
@gabousek Dcera atb nemá, jak myslíš, že může být infekční, dr říkala, že to může mít v sobě i měsíc, to jako že bude měsíc nebo více infekční???

No v podstatě asi jo, protože já nesměla ani na koupaliště, do restaurace, nikam.. a taky jsem musela každý týden na výtěry a až byly 3 po sobě negativní, byla jsem uznána zdravou.. celkem skoro dva měsíce.. brácha to měl asi po 6 letech po mně a byl na výtěrech jen dvakrát, pravda, ležel prvních 14dní na infekčním oddělení, protože týden v kuse jen zvracel, měl šílenej průjem a zhubl 8 kilo. A právě bral ATB. Ale nevím, co z toho je standardní postup. Možná by mi to nedalo a zavolala bych si někam na infekční, popsala situaci a zeptala se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.4.13 23:26

@gabousek Aha, a doma jsi nikoho teda nenakazila? Moc se bojím, aby to na mě dcera nepřensla a já tak na mimčo. Hygienu dodržujeme, nosí ještě pleny, tak jí přebaluju, potom si ruce drhnu, ale stále nemám dobrý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
17.4.13 23:38

Ahoj zakladatelko, nebála bych se, že to chytneš, pokud dodržuješ hygienu. Náš malej měl campylobaktera loni v létě. Chytil ho v Itálii. V sobotu jsme přijeli, v neděli se celý komplet osypal, v pondělí začal mít průjmy, horečky, párkrát zvracel a ve středu ráno jsme jeli domu. jsem přesvědčená, že to chytil z bazénu, protože maso kuřecí neměl ani jinou drůbež nebo ze sklenk koupené, které jsem mu tam vezla. Dcerka ho měla asi taky, ale mírný průběh, průjem cca 3 dny, možná to campylobakter nebyl. Syn měl průběh špatný. Na infekčním jsme byli hospitalizovaní dvakrát, skončil na kapačkách. Prvně nás pustili po týdnu domu, kdy přestal mít horečky, ale ty se u vrátili a začal kakat jen krev, takže nás hospitalizovali znovu a dali ATB, když vyšel capylobakter a i přesto jse to od něj nedostala a to jse hygienu úzkostně nedržela, myla jse si sice ruce, ale se syne jse byla v kontaktu normálně a i pusinkovala prdelku, uytou saozřejmě. tak se neboj, určitě to bude dobrí adržím palečky aby to dítko zvládlo.

• Citovat
  • Upravit
2234
18.4.13 07:56

Nechytl to ode mne nikdo, ani od bráchy jsme to nikdo nechytl.. zkrátka jen ta hygiena a myslím, že to bude dobrý, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí