Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky a nastavající maminky..:) mam menší problém, nebo možná i větší..
jsem v 26+3 tt. a zatím mi ještě na ani jedno ultrazvuku neřekl nikdo váhu prcka ani kolik měří…:/ ve 30 tt. těhotenství mě čeká poslední ultrazvuk, ale znepokojuje mě že mi to neřekly, pruběžně..
měla jsem se na to zeptat sama, ale v tu dobu jsem myslela na toho prcka na obrazovce a vubec mě to nenapadlo, ale zase kdyby se doktorovi něco nezdálo tak by mi o řekl ne..?
máte s tím také někdo takovou zkušenost..?
![]()
@Sofieee mě v průběhu těhotenství dr. nikdy neříkali míry
..až pak před porodem, kdy zjistili, že malá je koncem pánevním..a odhad byl na gram stejný s porodní váhou, jsem úplně čuměla
![]()
Vůbec bych si s tím hlavu nelamala, mě to dr. taky řekne pouze na požádání, stejně je to jenom odhad, který se měří podle myslím že steheni kosti a dr. pak kouká do tabulek kolik asi tak je odhad ![]()
@Deníííí píše:
@Sofieee mě v průběhu těhotenství dr. nikdy neříkali míry..až pak před porodem, kdy zjistili, že malá je koncem pánevním..a odhad byl na gram stejný s porodní váhou, jsem úplně čuměla
![]()
ahá,.. to tak to je pěkný..
tak doufám že mi to řeknou ted ve 30 tt. ![]()
@Sofieee mě moje gynekoložka říkala míry asi do 15 TT, odhad kg jsem slyšela 1 x ve 30 TT a pak už nikdy ani v porodnici mi to neříkali. Myslím, že to ničemu nevadí.
Hlavně aby vyšetřili ten zbytek.
@Sofieee On to umí jen některý UTZ, tak taky záleží zda tu váhu vůbec UTZ tvého doktora umí vypočíst. Tak se příště zeptej ![]()
Mne cele tehotenstvi rikali, ze je maly strasne velky, byl o mesic vetsi nez by mel byt, o vaze ani nemluvim, doktorka z nas byla celkem na nervy…no a kdyz mi delali UZ ve 36.tt tak maly pekne odpovidal, resp.byl asi jen o tyden vetsi, ale to se neresi…takze ono je to jedno, dulezite je, jak vypada az na konci tehotenstvi, to se to nekdy strane meni. naopak mam kamaradku, ktera byla cele tehotenstvi presne podle tabulek a ve 36.tt ji rekli, ze prcek uz vazi kolem 4kg…nekdy je lepsi nevedet ![]()
Nas odhad ve 26.tt byl 1200g
Příspěvek upraven 18.04.13 v 07:13
Ahoj, vůbec se neznepokojuj. Mně to u prvního dítěte odhadovali v nemocnici na riziku, ale stejně se o půl kg sekli. U druhého dítěte mi gynekolog řekl, že to nerad říká, protože je to jen odhad a že mohu být v klidu, že velikostně děťátko vcelku odpovídá. Neboj, vše je určitě v pořádku. Kdyby měl doktor pochybnosti o správnosti vývoje, určitě by ti to řekl.
Ahoj, jsem 32, na velkém UTZ jsem ani nebyla, a kontrola mi trvá vždy tak 20 s u gynekologa. Nevím váhu, nic.. Jen poznamená, že jsem zdravá jako řípa, že nemám číst knížky a hledat informace na netu (
) a řekne, že se uvidíme za 2 týdny. Taky jsem byla nervózní, ale on je kapacita a rodinný známý, prostě je jen všechno v pořádku ![]()
@BerenikaS takhle vypadaly moje prohlídky v porodnici. Pan doktor byl milý, ale vůbec jsem nechápala jak to za tu vteřinu všechno pozná, ale asi pozná ![]()
Me to rika pokazdy, ale ja mam takovy lepsi utz s 3D kazdy mesic ![]()
Ted ve 25. tt to bylo myslim 830g
@Myrha Člověk se na tu kontrolu pomalu i přes syndrom bílého pláště těší, že uvidí mimi a tak a než si něco uvědomí, tak je venku, nuda a může jít domů ![]()
To já taky vůbec nevěděla, kolik mal váží, kdyby se mu něco nezdálo, tak by ti řekl
až v 32. týdnu mi dělali vážení a odhad a odhadli téměř správně ![]()
@BerenikaS píše:
@Myrha Člověk se na tu kontrolu pomalu i přes syndrom bílého pláště těší, že uvidí mimi a tak a než si něco uvědomí, tak je venku, nuda a může jít domů
já měla téměř pokaždé UTZ a i přes pocit, že dítě bude asi vybzučené jsem si ho nenechala ujít ![]()
Ve 26. týdnu jsem měla odhad 800gr, ale to jsem byla na vyšetření kvůli jinejm problémům s mimčem
většinou ho na posledním velkém UTZ kolem toho 30..32. tt dělají a když ne, však se nic neděje ![]()