Kapající kohoutek

1.12.15 20:59

Kapající kohoutek

Zdravím všechny, vysvětlete mi prosím někdo, jak je možné, že kape, a to velmi intenzivně, kohoutek, když je ve stoupačkách zastavena voda. Je to v bytě, kde nebydlím a je tam potřeba udělat víc instalatérských prací, tak jsem zastavila vodu, že to nechám po Novém roce. Je třeba vyměnit umyvadlo, dřez a baterii a nejlépe i vanu, tak se mi nechce volat instalatéra jenom kvůli kohoutku, ovšem vidina účtu za vodu není příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101654
1.12.15 21:03

@Mazanykralicek No, buď bude příslušný kohoutek natažen z jiné stoupačky nebo máš v háji uzávěr a zavřené to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:05

Uzávěry jsou týden vyměněny a on nornálně přímo proudem teče, po zatažení kape. Já to zapomněla připsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
1.12.15 21:15

Vypustila jsi po uzavření vody zbytkovou vodu z trubek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:36

Netuším jak. Ale ono to kape třeba i další den, to nebude jenom nějaký dokap.

Příspěvek upraven 01.12.15 v 21:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.12.15 21:38
@Mazanykralicek píše:
Netuším jak.

Zavři hlavní uzávěr. Pusť kohoutek naplno a počkej až vyteče voda. Co se dějě? Teče voda pořád nebo po chvilce přestane. Pokud přestane, kohoutek zavři. Kape pořád???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:41

Holky, opravdu si myslíte, že jedná o nějakou kapku těsně po uzavření kohoutku? Kape intenzivně třeba další den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.12.15 21:46
@Mazanykralicek píše:
Holky, opravdu si myslíte, že jedná o nějakou kapku těsně po uzavření kohoutku? Kape intenzivně třeba další den.

No tak to máš v p.deli i ten hlavní uzávěr. :think: Nejde to vyreklamovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.12.15 21:48

Ještě mě napadá - když zavřeš hlavní uzávěr - jak se chovají jiné kohoutky popř. WC? Když pustíš třeba sprchu naplno - teče z ní něco? Když spláchneš WC dotéká ti i při vypnutém hl. uzávěru voda do nádržky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
1.12.15 21:51
@Mazanykralicek píše:
Holky, opravdu si myslíte, že jedná o nějakou kapku těsně po uzavření kohoutku? Kape intenzivně třeba další den.

Může to kapat, pokud máš hodně trubek, dlouhých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:52

WC nedotéká a sprcha nevím, je to totiž nastaveno na tečení do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:56
@AnastazieB píše:
Může to kapat, pokud máš hodně trubek, dlouhých…

Je to panelák, stoupačky jsou tak jeden metr vzdálené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
1.12.15 22:00

Tak to nevím, zavři celou vodu v celém bytě a vyzkoušej všechny kohoutky. Sice se mi to zdá nepravděpodobné, že by byl špatný uzávěr, ale co jiného, když voda pořád teče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 22:07

Mám vyzkoušený kohoutek u umyvadla, ani kapka po uzavření. Proto tohle nechápu. WC také ani kapka. :nevim:
Ještě upřesním, kape kohoutek u vany, at' to dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
1.12.15 22:15

Člověče, bych asi normálně obešla sousedy a zkoušela zjistit, jestli mi neteče voda z jiného přívodu :nevim: Ty píšeš vyměněný uzávěry.. Kolik máš uzávěrů na vodu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný