Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
softvelvet píše:…to mě taky napadlo…jestli to jako nevystydne a studí jí to…jestli jí není zima..
Pro me je to vzdycky znameni, ze je mu chladno, tak ho vice obleknu. A je klid.
Lenka512 píše:softvelvet píše:…to mě taky napadlo…jestli to jako nevystydne a studí jí to…jestli jí není zima..
Pro me je to vzdycky znameni, ze je mu chladno, tak ho vice obleknu. A je klid.
Zkus ji prebalit a prioblect. Mne to zabralo. Musis zkusit vse, aby byla spokojena.
hmvpapir píše:
Moje skoro 3 měsíční Viktorka řve pokaždé, jakmile má i kapičku pomočenou plínku. Je na to háklivá. Pomůže proti tomu něco? Jaké máte zkušenosti? Je to u všech plenek? Zkusili jsme Huggies, Pampers, Happy a bšechno stejný. Opruzeninky nikdy neměla…
Taky mám cíťu.
Ucvrkne a hned to hlásí. A nedá pokoj, dokud ho nepřebalím. Takže mi klidně měli i 20 plen denně.
Nepomůže nic jiného, než přebalit…
![]()
..ještě mě napadá, jestli to není „vypěstovaný“.....mimčo si zvyklo, že když se vyčůrá, tak ho přebaluješ ![]()
kamarádka si takhle naučila holčičku, že po každém přebalení se kojí
![]()
Buď ráda, že se hlásí, tak ho prostě přebal. Jestli tě to finančně vyčerpává, pak je to jasný adept na látkový pleny. ![]()
Mmch bezplenkovka neznamená být úplně bez plen. Zkus třeba dát do klubíčka nad umyvadlo těsně po probuzení, jestli se vyčůrá nebo nějaké jiné chvilky, to časem vychytáš, když máš takovýho estéta.
Lenka512 píše: …a není to tím, že ji něco třeba bolí při čůrání ?
Priklanim se k nazoru. Nas malicky mel taky takove obdobi - silenost. Zrovna jsme byli v nemocnici a tak jsem to hlasila a jemu udelali rozbor moci (asi kontrola zanetu). Tak bych ti to doporucila pro klid duse. Pak bych vyzkousela to priobleknuti jak radily holky no a potom bych uz vedela, ze je to princezna
a cela rodina by vzdy mela v seznamu darku pleny ![]()
Náš malej je naprosto stejnej, taky se chce přebalit po každém vyčůrání… No kéž by byl brzo bez plen, spíš se obávám, že si na mokrou plenku časem zvykne
![]()
tak to se naŠE 2LETÁ CÁCOrA nehlásí,radši pleny na durch a já jsi si ji všimnu,že je počůraná nebo pokaděná,když ji vezmu do náručí
zichisek píše:
Jé, tak to neporadím.Naše neřve ani když už má plínu durch…Asi nezbyde než pořád přebalovat,pokud žádná plenka nevyhovuje
toto je velmi užitečný a přínosný příspěvek do diskuse
![]()
tumpach píše:
tak to se naŠE 2LETÁ CÁCOrA nehlásí,radši pleny na durch a já jsi si ji všimnu,že je počůraná nebo pokaděná,když ji vezmu do náručí
a tohle další ![]()
ale co, já k tématu taky nic užitečného nemám.
ale připomíná mí to, když jsem třeba řešila jak zhubnout a někdo mi na to účastně řekl, že on zase nemůže přibrat.....
Ahoj.
Měla sem doma to samé-spotřeba i 20 plen denně ![]()
Leze to do penez,ale bud ráda že si říká.
My jsme i díky tomu od 15 měsíců bez plen ![]()
Tak to je zvláštní. Jestli nebrečí spíše z nějakého jiného důvodu??? Bolest při čůrání, zima, nějaký nekomfort??? R
Máš dvě možnosti - buď to nechat být, dítě si zvykne a vzá to. Nebo toho využít, když to hlásí, tak přebalit. Matky dvouleťáků se tím chlubí, že dítě už hlásí, že čuralo. V tom případě doporučuji přejít na látkovky, jinak přijdeš na buben, dítě čurá tak do 2 let cca 20× denně.
Zkusila bych i lehce bezplenkovat - v rámci snížení počtu plen - největší jistota je ráno po spaní, pak po kojení (krmení).
softvelvet píše:
Jo, tak to mame taky tak. Malej je taky pekna citlivka a vola, i kdyz si jen ucurne. Pomuze asi fakt prebalovat a prebalovat. Kdyz jdu na navstevu, tak s sebou min. 4 plenky. Na druhou stranu pres noc ma plinku suchou, takze ho v noci nemusim prebalovat. Nekdy ani kojit. Je to zlaticko.
To máme dost podobné ![]()
rencina píše:
Tak to je zvláštní. Jestli nebrečí spíše z nějakého jiného důvodu??? Bolest při čůrání, zima, nějaký nekomfort??? R
To asi ne, to by řvala jinak a hlavně při čůrání a ne po. A tak dlouho, dokud ji nepřebalím.