Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka píše:
Ten sedmy den se musi otestovat. Na nakup ty muzes kdykoliv, dite by melo sedet doma. Ty nepotrebujes OČR? Je dobre se domluvit s doktorkou, at posle zadanku na test ona.
Nemusí 7 den, jde to mezi 5-7 dnem, ale jinak souhlas.
@j.a.n.i1 píše:
Nemusí 7 den, jde to mezi 5-7 dnem, ale jinak souhlas.
I pri te kratší karantene to muze byt pet dnu?
@vokishka píše:
I pri te kratší karantene to muze byt pet dnu?
No, karantena bude 7 ale test se da udělat 5., ja bych tedy sla 6, aby sihly behem toho 7. dne prijit výsledky.
Vyplnila jsem nějaký dotazník na sebetrasování, co mi přišel na mobil, zavolala pediatrovi a objednala malou na neděli na PCR test. Ze sebetrasování mi přišlo na mobil, že karanténa skončí nejdříve 9.11. Což by mi teoreticky stačilo, protože nutnou schůzku mám v pátek 12.11. A teď dotaz - když půjdu v neděli na test a dítě bude negativní, může se ve středu vrátit do školky, ale když bude pozitivní, bude v karanténě na čtrnáct dní od testu? Tzn. že to v ten pátek nezvládnu. Vzhledem k tomu, že kašle a bojím se, že je pozitivní, není blbost na ten test jít? A můžu tam nejít, když už pediatr poslal žádanku do systému? Díky za odpověď.
@mokkk dítě nemůže nejít na testy, když pediatr odeslal žádanku do systému
@stinga Dík. Možná to nezvládne, tam dojít. Matka se mu asi zhroutila.
My dostali termin na test 5-7 dni po manzelove. Nejdriv nam pani rekla, ze koncime s manzelem po 14 dnech. Pak volali dalsi, po tydnu my pozitivni - skolni i skolkove dite melo termin na test, a dalsi dva tydny. Jako jsem nastvana dost, predtim byla zas dva tydny karantena u skolniho, takze vic jak mesic vlastne doma. Ale obcas jdu uz ven, protoze nam uz vic jak tyden nic neni a dalsi vic jak tyden cely den u televize uz nemuzu. Hlavne ze ve skolce tam litaji po tydnu a staci jim jakysi antigen, no pekne jsme to schytali, mladsi decko bylo naposled prvni tyden v zari. Spravne jste meli jit tyden po manzelovi na testy vsichni. Ale je to psycho, ja vlastne tri tydny v karantene plus izolace, predtim zase karantena…uz se tesim na ten certifikat i pro deti, a bude snad par mesicu klid. Jo a ockovani jsme, kdyby nekdo chtel prudit.
@mokkk píše:
@stinga Dík. Možná to nezvládne, tam dojít. Matka se mu asi zhroutila.
je to hrozná doba čeho jsme se dožili
Zdravím. Zítra končí povinnost karantény. Platí to i pro karantény uvalený před 19.2.?
@ivula86 píše:
Zdravím. Zítra končí povinnost karantény. Platí to i pro karantény uvalený před 19.2.?
Ne, ti uz v karantene jsou.