Karanténa při negat. testu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35366
11.11.20 17:17
@NinaU. píše:
@Mar__tanka1983
To není žádná pravda, testy se dělají i úplně zbytecne.
Případ z rodiny - pozitivní rodič, 10. den šel na test druhy rodič a další týden na to dítě. Od dne testování prvního rodiče se s nikým nestykali, přesto muselo ani ne roční dítě na test. Nestačilo jen dodržet karantenu. Všichni samozřejmě bezpriznakovi. V této zemi bohužel ani rodič nerozhoduje o vlastním dítěti.

Tak druhy rodic mel jit nejmene o tri dny driv, rovnou s ditetem. A v pripade infekcni choroby, kterou ohrozuje ostatni o svem diteti rozhodovat nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.11.20 17:20

@mroe
Nemohl, objednán byl až takhle pozdě a nikdo z hygieny se o nutnosti testovat i dítě nejdříve nezmínil.
Ohrožuje koho? Jde o to, ze místo dobrovolného prodloužení karantény se mu muselo nechat šťourat v hlavě. Zbytecne, nic se tím testem nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 17:34
@NinaU. píše:
@mroe
Nemohl, objednán byl až takhle pozdě a nikdo z hygieny se o nutnosti testovat i dítě nejdříve nezmínil.
Ohrožuje koho? Jde o to, ze místo dobrovolného prodloužení karantény se mu muselo nechat šťourat v hlavě. Zbytecne, nic se tím testem nezměnilo.

Ale mohlo se zmenit, kdyby to dite bylo pozitivni, bude doma dalsich deset dni. Mohlo se nakazit az od druheho rodice. Ale na test meli jit driv, jak jsem psala. Na druhou stranu, kdyby byl druhy rodic pozitivni, a dite ne, stourali by dite dvakrat, tak nevim, jestli by nemeli byt spis radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.11.20 17:39

@mroe
Ano, byt doma 10 dni od testu nebo stejnou dobu bez testu, prašť jak uhoď ne? Nebo je nějaký důvod proč ten výsledek je tak důležitý?
A dřív jak? Když tady se nestíhá vůbec nic? Nehlede na to, ze za dítě je zodpovědný rodič a toto by měl mít právo rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 17:52
@NinaU. píše:
@mroe
Ano, byt doma 10 dni od testu nebo stejnou dobu bez testu, prašť jak uhoď ne? Nebo je nějaký důvod proč ten výsledek je tak důležitý?
A dřív jak? Když tady se nestíhá vůbec nic? Nehlede na to, ze za dítě je zodpovědný rodič a toto by měl mít právo rozhodnout.

No, doted nevim, jestli byl druhy rodic pozitivni nebo ne, to je docela zasadni. A pokud ano a dite ne, nebyli by doma 10 dni od testu, ale 15-17 kdyby dite vyslo pozivni az napodruhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.11.20 17:58

@mroe
Všichni pozitivní, všichni bezpriznakovi. Takže se dítě jen zbytecne trápilo, žádný jiný význam ten výsledek nemá. Nebo ho nevidím, pokud nebyly žádné jiné kontakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 18:11
@NinaU. píše:
@mroe
Všichni pozitivní, všichni bezpriznakovi. Takže se dítě jen zbytecne trápilo, žádný jiný význam ten výsledek nemá. Nebo ho nevidím, pokud nebyly žádné jiné kontakty.

Tak v tom pripade tezko rict, jestli by byli vsichni pozitivni rovnou, z toho uz ted nemuzes soudit, taky to tak byt nemuselo a pak by bylo deset dni malo. Ale dite melo jit rovnou s druhym rodicem, to bylo spatne. Ale otazka je, jestli se jen rodice nesnazili z testovani dite vyvliknout a dopadlo to takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
11.11.20 18:12

@NinaU. u nás podobně, ale já ten druhý test u ročního dítěte prostě odmítla. Byli jsme doma 14 dní od pozitivního testu druhého rodiče a rozhodně jsme se pak 15. den nerozjeli navštívit babičky, ale posvětila mi to i hygiena, když dodržím těch 14 dní od pozitivního testu rodiče, tak do toho tahat roční dítě, které nemá jiné kontakty než ten rodič, je na palici. Takže ve výsledku bylo dítě doma od pozitivního testu prvního rodiče 9 dní, poté pozitivní druhý rodič a děti negativní a od toho okamžiku děti doma dalších 14 dní, ale už bez testu. Mezi lidi se šlo ještě o týden později. Možná to není košer a můžou mě hnát před soud pro záměrné šíření infekční nemoci, ale mně fakt stačilo, když mi ročnímu dítěti, co se nehne od matky na krok, šťourali v nose jednou. To jsem si radši udržela ten totální sociální distanc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 18:18
@ugluk píše:
@NinaU. u nás podobně, ale já ten druhý test u ročního dítěte prostě odmítla. Byli jsme doma 14 dní od pozitivního testu druhého rodiče a rozhodně jsme se pak 15. den nerozjeli navštívit babičky, ale posvětila mi to i hygiena, když dodržím těch 14 dní od pozitivního testu rodiče, tak do toho tahat roční dítě, které nemá jiné kontakty než ten rodič, je na palici. Takže ve výsledku bylo dítě doma od pozitivního testu prvního rodiče 9 dní, poté pozitivní druhý rodič a děti negativní a od toho okamžiku děti doma dalších 14 dní, ale už bez testu. Mezi lidi se šlo ještě o týden později. Možná to není košer a můžou mě hnát před soud pro záměrné šíření infekční nemoci, ale mně fakt stačilo, když mi ročnímu dítěti, co se nehne od matky na krok, šťourali v nose jednou. To jsem si radši udržela ten totální sociální distanc.

Koser to dle hygieny neni, ale dle zdraveho rozumu dejme tomu ano. Ale podle me to neni pripad NinaU, ta by byla doma deset dni od pozitivniho testu druheho rodice a to by mohlo byt malo, dite se mohlo nakazit az od druheho rodice a tam je potreba pocitat s inkubackou, takze by museli byt doma minimalne 14 dni od testu druheho rodice (lepe 15 - 17, kdyz uz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.11.20 18:22

@mroe
Hygieně bylo nabídnuto, ze od pozitivního testu druhého rodiče dodrží 14 dni i s dítětem. Neexistuje a dle mě i dalších absolutně zbytecne. Nebo v tom vidíš logiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 18:25
@NinaU. píše:
@mroe
Hygieně bylo nabídnuto, ze od pozitivního testu druhého rodiče dodrží 14 dni i s dítětem. Neexistuje a dle mě i dalších absolutně zbytecne. Nebo v tom vidíš logiku?

No, dle hygieny je to skutecne spatne, test je povinny. Logiku v tom vidim, nelze rozlisovat, jestli je diteti rok, pet nebo dvacet, plati to pro vsechny stejne, jinak by kazdy chtel nejakou vyjimku. Ze bych v tomto pripade byla benevolentni treba ja, nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.11.20 18:33

@mroe
Takže vlastně vůbec nejde o nějaké zdraví a podobne, jen čísla do statistiky. Protože v tomto případě k tomu absolutně žádný jiný důvod nevidím.
A pokud člověk nemůže rozhodnout ani sám za sebe ani za dítě, je něco spatne. Pokud tedy k tomuto omezení práv není pádný důvod. A v tomto případě opravdu nebyl. Protože výsledkem testu se nezměnilo vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 18:38
@NinaU. píše:
@mroe
Takže vlastně vůbec nejde o nějaké zdraví a podobne, jen čísla do statistiky. Protože v tomto případě k tomu absolutně žádný jiný důvod nevidím.
A pokud člověk nemůže rozhodnout ani sám za sebe ani za dítě, je něco spatne. Pokud tedy k tomuto omezení práv není pádný důvod. A v tomto případě opravdu nebyl. Protože výsledkem testu se nezměnilo vůbec nic.

Padny duvod k tomu je. Nelze udelovat vyjimky kazdemu, kdo ma neurcity pocit, ze by ji mit mel. Plati to pro vsechny stejne. Nikdo tvoje prava neomezil. Zadna alternativa k testu a karantene neexistuje. Diteti jednim testem zadna ujma nenastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
11.11.20 18:42

@mroe
Dle mě to omezení je, píšeš ze není alternativa k testu a karantene. Ale pokud by to dítě i bez testu zůstalo doma stejnou dobu, pak je test v případě absolutní bezpriznakovosti zbytečný. Ještě před cca měsícem se to odmítnout u děti dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
11.11.20 18:45
@NinaU. píše:
@mroe
Dle mě to omezení je, píšeš ze není alternativa k testu a karantene. Ale pokud by to dítě i bez testu zůstalo doma stejnou dobu, pak je test v případě absolutní bezpriznakovosti zbytečný. Ještě před cca měsícem se to odmítnout u děti dalo.

Nedalo. Dalo se nejit na test vcas, protoze jako nebyl termin. Tim ted argumentovat nemuzes. Hygiena ma pravidla stale stejna. Jen pediatri si je trochu upravili a vydali nekdy v zari svoje doporuceni, ktera ale nebyla v souladu s pravidly hygieny ( ktera ma ale v tomto vetsi slovo). Proto ty zmatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí