Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@mroe
Cele je to tady jeden velký zmatek, ale ty jsi asi z hygieny tak je jasne, ze se takových blbosti budeš zastávat. Ale co by se změnilo pokud by nebyl znám výsledek testu, to jsem se nedozvedela.
@NinaU. píše:
@mroe
Cele je to tady jeden velký zmatek, ale ty jsi asi z hygieny tak je jasne, ze se takových blbosti budeš zastávat. Ale co by se změnilo pokud by nebyl znám výsledek testu, to jsem se nedozvedela.
Protoze tomu rozumim trochu vic, nez ty, tak jsem z hygieny? Ne, opravdu nejsem z hygieny. Co by se zmenilo? Test je povinny, tak co by se melo menit? Povinny je pro vsechny. Ze se ti to nelibi, neni muj problem. Nikomu z vas zadna ujma nenastala, nevim, co resis.
@NinaU. píše:
@mroe
Pak k tomu testu není důvod, je jen povinny.
Ale to je duvod.
A protoze se jedna o sireni infekcni choroby, nemuzes podepsat revers jako treba u ockovani. Taky by ses certila, ze nesouhlasis treba s pravidly silnicniho provozu, tak je nebudes dodrzovat? Proste v tomto pripade nemas na vyber.
@mroe
Asi se nechapeme. Nikdo nic nikde nesiril, pouze se jednalo o dobrovolné klidně i prodloužení karantény kvůli možnosti odmítnout test, který se tady bůhví proč děla z nosu a ne krku jako to jde jinde a je to mnohem méně nepříjemné. A ze toho někdo chce ušetřit roční dítě je pro mě pochopitelne dostatečně. Není to příjemná procedura, to dítě tomu bylo vystaveno zbytecne a o to jde.
Asi jako ze rousky jsou povinné, ale ze zcela lidských důvodu jsou toho mnozí ušetřeni, tak by to mělo byt i s testem.
@NinaU. píše:
@mroe
Asi se nechapeme. Nikdo nic nikde nesiril, pouze se jednalo o dobrovolné klidně i prodloužení karantény kvůli možnosti odmítnout test, který se tady bůhví proč děla z nosu a ne krku jako to jde jinde a je to mnohem méně nepříjemné. A ze toho někdo chce ušetřit roční dítě je pro mě pochopitelne dostatečně. Není to příjemná procedura, to dítě tomu bylo vystaveno zbytecne a o to jde.
Asi jako ze rousky jsou povinné, ale ze zcela lidských důvodu jsou toho mnozí ušetřeni, tak by to mělo byt i s testem.
Jenze ten test proste odmitnout nemuzes, neni to jako jine vysetreni, ktere se tyka jen tebe. Jestli je ti to prijemne nebo ne, nebo jestli ti to prijde pochopitelne nebo ne, je sumak. Momentalne zadne povoleni vyjimek neni, tak jako u rousek, protoze to na stejne urovni neni. Proste nemas na vyber. A vubec nejde o to, jestli se my chapeme nebo ne.
Mmch, ma to i vyhody. Ted nemusite tri mesice do karanteny, kdyz se potkate s nakazenym. A zase, nikoho nezajima, jestli je to pro tebe vyhoda nebo ne. Proste obecny zajem je ted nadrazen tomu tvemu, osobnimu. A klidne se ti to muze nelibit, ale je to tak vsechno, co s tim udelas.
@mroe
Jedine co by mě opravdu zajímalo je, proč podle tebe teda bylo tak strasne nutné to dítě nechat testovat, když to tak obhajujes. Teda samozřejmě to, ze je to povinné není důvod. To si proste někdo rozhodnul a nedomyslel.
@NinaU. píše:
@mroe
Jedine co by mě opravdu zajímalo je, proč podle tebe teda bylo tak strasne nutné to dítě nechat testovat, když to tak obhajujes. Teda samozřejmě to, ze je to povinné není důvod. To si proste někdo rozhodnul a nedomyslel.
Hele, ja nejsem hyperprotektivni matka. Ja v tom testu zadnou hruzu nevidim a nevidim duvod na nej nechodit. A vedet, ze jsme to meli, povazuji za vyhodu. Nutne to je, protoze je nutne izolovat a identifikovat nakazene. To mi jako duvod staci. Ze to nekomu prijde jako omezovani prav, nechapu. Nikdo ti nic nebere a steru na streptokoka u anginy se taky branit nebudes…
@mroe
Ten se taky dělá spejli strcenou až téměř do hlavy? Asi spis z krku. A to se lidé, co se nechávají testovat v Německu shodují, ze je daleko lepší než to šílené stourani do nosu.
@NinaU. píše:
@mroe
Ten se taky dělá spejli strcenou až téměř do hlavy? Asi spis z krku. A to se lidé, co se nechávají testovat v Německu shodují, ze je daleko lepší než to šílené stourani do nosu.
Ale prosim te. Uz to mas za sebou? My ano a zadnou spejli v mozku jsem nemela. Mozna by bylo fajn si uvedomit, jak zbytecne te ochromuje strach z neznameho, ona to zas takova hruza neni. A deti casto vytiraji pusou, min jim to vadi. A jak testuji v Nemecku? Vymysleli nejaky lepsi zpusob?
@mroe
Ano mám, osobně jednou, dalších několik lidi v okolí i několikrát, někteří měli nepříjemný pocit i několik hodin, mě osobně se to teda nijak zvlášť taky nelíbilo, dobrovolně bych znovu opravdu nesla.
V Německu dělají stery z krku.
@NinaU. píše:
@mroe
Ano mám, osobně jednou, dalších několik lidi v okolí i několikrát, někteří měli nepříjemný pocit i několik hodin, mě osobně se to teda nijak zvlášť taky nelíbilo, dobrovolně bych znovu opravdu nesla.
V Německu dělají stery z krku.
A to ma byt lepsi? Pro me urcite horsi, mam silny davivy reflex. A neprijemny pocit ma byt dostatecny duvod nejit na test? Promin, ale v zivote clovek nedela jen prijemne veci. S tim se asi budes muset smirit. Jsi dospela. A cekaji te daleko neprijemnejsi zalezitosti, to si pis.
@mroe
Ano, tak tady raději budeme pod záminkou veřejného blaha obhajovat zbytecne (a ze v některých situacích to tak opravdu je, jen to nechceš asi vidět) testování malinlych děti, které si to v klidu a aniž by kohokoliv ohrozily, můžou odbyt místo toho delší karantenou.
Protože přece já jsem dospěla a smradosi ať si zvykají.
Mam na to jiny nazor. Neznamena to, ze nechci videt to, co ty povazujes za zasah do svych prav. To je druhy extrem, nic hrozneho se ti nedeje a zadne tvoje pravo ti nikdo nebere. Pravo odmitnout nemas, takze ti nemuze byt upreno.