Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001 jak ses tam vzala? já bych tam ty děti asi nemohla vidět.
No nechci právě huntovat tělo IVF.
A pro nás s manželem není adopce žádný problém.
A neboj, miminka dostávaj i starší páry, absence snubáku není překážkou.
Já jednou seděla nad PC a skoro jsem brečela nad zhoršenejma výsledkama od Malíčkový. Tak jsem zašla za manželem a řikám „co s tou adopcí?“, a on „tak jo“
Ted jsem jela a na silnici běhal vlčák (velmi frekventovaný silnici). No skoro jsem brečela, že je opuštěnej a smutnej ![]()
@Izzz dělám u jedný soukromý společnosti a máme tu i nadaci, která pomáhá a vždy před Vánocemi vozí zástupci té společnosti (majitelka, účetní a naše sekretářka) dárky a peníze. Oni o mě vědí, že bych miminko moc chtěla a tak mi nabídly abych jela s nima. Jela jsem moc ráda a docela jsem to ustála. Ale co mě dostalo, je tam momentálně přes 40 dětí a adopce je možná jen u 3 z nich, protože ostatním rodiče jednou za rok pošlou pohles a uplně se jich nevzdají. To je hrozný
No a tam jsem se dozvěděla o dobrovolnících. Jenže ono to je přes nějakou organizaci a nechodí se asi jenom k dětem ale i ke starým lidem. Musím se teprve zeptat na ty podmínky a podle toho se rozhodnu. Co by mi nejvíc vadilo, že si tam zvyknu na nějaké dítě a oni ho po 3 letech přesunou do dětského domova a už ho neuvidím
Musím si v sobě ujasnit jestli do toho chci jít.
Já zase vůbec neřeším zvýšené TNF Afa, to se sníží, ale děsí mě ta hrozba nemoci. ![]()
Třeba pejsek nebyl opuštěnej. Jen zdrhnul páníčkovi a zase se k němu vrátí ![]()
@Danny001 volala jsem 156
honěj ho už prej odvčera
Ty jsi LB kraj, vid?
dany ja od rijna chodim jako dobrovolnik do Domova duchodcu a je to tam super.
Do deckeho domova nebo kojenaku bych tak rada chodila, ale tady neni nikde nic takoveho vis?
@milas jééé fakt, to je super. tady je kojeňák, ale dětský domovy ne. ty jsou v jiných městech a pak teda tu jsou ty domovy důchodců. V tom kojeňáku byli miminka a pak až děti zhruba do 3 let. Maximálně je tam nechají do 6,ale to jen pokud jsou nějak handicapovaný. Je tam jedna holčička s Downovým syndromem a tu tam do těch 6 let nechají.
A co u těch důchodců pomáháš?
U nás je i nabídka pomáhat na LDNce v nemocnici. Zvažuju to.
daji pomaham zatim se zajmovymi cinnosti, delaji tam ruzne vytvory a tak a ja jim s tim pomaham.
A nebo si s nekterymi povidam a tak.
V zari mi tam umrela babicka a v rijnu jsem tam zacala chodit.
izz super napad!
Ahoj holky, všechny vás moc zdravím. Dnes jsem si byla u dr. pro žádanku k paní Malíčkové a vyžádala jsem si i výsledky imuna, které mi dělal. Mám tam zvýšené IgG protilátky. Dočetla jsem se, že to může souviset s antifosfolipidovým syndromem. Nemáte to některá? Děkuji za info ![]()
@Danny001 píše:
@Alchemilka1 ahoj,byla jsem u Musr. Malíčkové zatím jen jednou. Ale její přístup, mě moc mile překvapil. Má velmi lidský přístup. Přeji ti aby se u tebe neobjevilo nic vážného a pokud by to něco bylo, tak ať je to řešitelná „maličkost“
Dany, děkuji. Teď když jsem viděla své výsledky imuna, tak se bojím ještě víc
Podle dr. z CARu to nic neznamená, prý jen malinko zvýšené, ale červík hlodá ![]()
@milas ty jsi dobrovolník, to je super ![]()
@Danny001 toho bych se taky obávala, že si na někoho zvyknu a pak o něj přijdu. Jednou jsem ležela v nemocnici a málem jsem si adoptovala jednu hodně starou babičku. Byla neuvěřitelně milá a byla úplně sama, nikdy neměla děti a příbuzné už taky ne. Pak jsem aspoň 14 dní vydýchávala to, že v té nemocnici zemřela. Přímo vedle mé postele. Byla jsem zralá na blázinec
@Alchemilka1 neboj kámoška to měla také a Malíčková jí ohlídala a v září porodila krásného zdravého chlapečka ![]()
Teda to jsi mě dostala s tou babičkou. Byla bych taky hotová. Já řvu i u pohádek. Ke mě v tom kojeňáku vztáhl ručičky asi roční chlapeček. Tak jsem ho pochovala a když jsme odcházeli a já ho pokládala zpátky na zem, tak začal hrozně plakat. To byl pro mě nejhorší moment. Hned bych si ho vzala domů. ![]()
@Izzz ta LDN bude teda mazec. Tam jsou už většinou lidé hrozně bezmocní. Jestli to dáš tak klobouk dolů ![]()
@milas já bych teda nevytvožila nic. Když nakreslím pejska, kočičku, koně nebo srnku tak to vypadá všechno stejně. A když něco lepím, tak se k tomu přilepím ![]()
@Danny001 já bych to nedala, to vím! Hlavně kdybych neměla svoje vlastní děti a já bych je musela nechat v ústavu a vědět jen to, že je můžu zase navštívit. To chce fakt hodně silnou povahu