Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

• Fotoalbum (107)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
10.12.13 20:05

@milas já je dostávám ve formě injekcí (nevím, jestli to jde i jinak) a jsou to prý protilátky od mnoha lidí, který do mě vpravěj a tím mojí imunitě řeknou, že si má dát voraz a nechat mimino bejt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
10.12.13 20:19

Ahoj holky,
mám za sebou 4 IVF a celkem 6 transferů Z toho 1 SP a 1 biochemické těhotenství. Imunologii mi dělali v Praze v Imunii před 2 lety, kde jsem měla nějaké zvýšené protiáltky, ale nikdo mi neřekl pořádně o co jde. Pak v jednom Brněnském CAR mi také dělali imunologii. Vše o. k. Z vlastní iniciativy jsem po tolika pokusech napsala Mudr. Malíčkové a rozjela jsme se k ní na konzultaci a krevní testy. Jaké bylo mé rozčarování když mi vyšlo, že mám zvýšené TNF Alfa proti embryu, dále zvýšené riziko potratu a předčasného porodku Th1 fenontyp a T-lymfocytů. A bohužel spousta autoimunitních protilátek a po porodu u mě je riziko vzniku jasné autoimunitní nemmoci.
Nechápu jak to, že na to nikdo nepřišel dřív.
Souhlasím s Vámi, že paní doktorka je naprosto skvělá. Hned mi navrhla léčbu. Kortikoidy budu muset brát asi celé těhotenství. Teď jen se s tím musím nějak sama vyrovnat a ujistit se, že to riziko chci podstoupit a musím věřit, že to dobře dopadne.
Všem Vám tady držím palce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
10.12.13 21:06

@Izzz a jak pokrečuješ? Vyrábate ;) doma, alebo vás čaká IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
10.12.13 21:08

izz diky za vysvetleni.
Danny ja mam neco podobne co ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
10.12.13 22:01

@Danny001 to sme na tom podobne ja som tiež mala robené imuno v CAR po 1IVF po našli iba antiovariálne protilátky v malom množstve. Nasadili prednison, 5mg a bolo biochemické. Potom som pre iné problémy bola na alergo-imunologii tam sa našli autoprotilátky. Len tak skusmo som naskenovala výsledky a poslala Malíčkovej. Objednala ma a ako som tušila našli sa ďalšie protilátky, tentokrát antifosfolipidové ktoré sposobujú buď DP, alebo opakovené neúspechy pri ET. A teraz bojujeme :? Vraj som oriešok, ale Machač má oriešky rád aspoň to tvrdí. Brala som prednison od února a dosť vysoké dávky. Pokus s prednisonom a fraxiparinom zlyhal. Malíčková vymyslela ešte terapiu imunoglobuliny a domluvajú sa na mňa s Machačom a ja čakám na jar zázrak. Čo bude dobudúcna neviem ale čakám, že mi autoimunita pripraví ďalšie prekvapenie aspoň podľa toho čo som četla, ale to dúfam, že už budem matka :srdce: :srdce:

Příspěvek upraven 10.12.13 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
10.12.13 22:05

jani tak tak a ted bojuji s vama i ja, akorat ze mi pred ivf v imuno tehdy nenasli vubec nic. Ach jo.
Jsem zvedava jak dopadne zitra krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
11.12.13 02:12

@janvana je to diskuze tak jen pisu do ni nic vic…nepisu ze muj car je nej, jen ze bych necekala 7ivf v jednom caru na zazrak. Tot vse. Nejdriv pises at si podpis prectu, potom zase, ze znej nic nevyctu…;) nemam zapotrebi se hadat, preji uspech stejne jako mne I tobe a jen jsem napsala co me zaujalo. Tot vse…tak klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.12.13 07:27

@janvana tak jasně, že vyrábíme, už 8 měsíců a nic. Tak čekám, čekám a čekám a doufám, že se povede :) Ono se o jednou povede, ale na moji netrpělivost je to prostě dlouhýýýýý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
11.12.13 07:32

izz jak dlouho uz cekate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.12.13 10:09

@milas tak začali jsme před 2 lety, ale do toho 2 potraty…takže čekáme ted 7 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
11.12.13 12:39
@Vrk píše:
@janvana je to diskuze tak jen pisu do ni nic vic…nepisu ze muj car je nej, jen ze bych necekala 7ivf v jednom caru na zazrak. Tot vse. Nejdriv pises at si podpis prectu, potom zase, ze znej nic nevyctu…;) nemam zapotrebi se hadat, preji uspech stejne jako mne I tobe a jen jsem napsala co me zaujalo. Tot vse…tak klid.

ja ti opakujem, že som nemala 7 ICAR VF v jednom CAR ak to nepochopíš ani takto napísané tak chápem, že sa nevyznáš v mojom podpise :mrgreen: :mrgreen:
A krorý teda lepší CAR by som podla teba mala skúsiť aby mi pomohli vidím, že sa dobre orientuješ a chceš mi pomoc.
Diskutujem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
11.12.13 16:24

@janvana proc jsi tak utocna? Byla to jen otazka…to asi zase nechapes ty. Z tveho popisu to zrejme neni…nechci ti nic doporucovat, delej si co chces!;) vidim, ze vis jiste vse nejlip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vrk
8812
11.12.13 16:25

@janvana a radeji si muj prispevek precyi priste dvakrat nez se zase zacnes vztekat…zda se, ze v cestine zase tak zbehla nejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
11.12.13 17:29
@Vrk píše:
@janvana a radeji si muj prispevek precyi priste dvakrat nez se zase zacnes vztekat…zda se, ze v cestine zase tak zbehla nejsi…
Četla som a aj tento. Chápem, často sa ti zdá niečo čo nie je úplne pravda.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
11.12.13 18:06

@Vrk @janvana holkyyyyyyyyy, peace :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie