Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simi11 teď doma mi je líp. Už jsem to trochu rozdýchala a hlavně mě přítel obejmul a to jsem potřebovala. Jsem realista a vím jaká jsou rizika, tak doufám že se to vyřeší co nejdřív abych byla na svatbu fit. Ale moc bych si přála aby to prcek vybojoval.
@Danny001 píše:
@milas no joooooo. Právě kvůli té adopci. Je lepší být manželé.
Ty jooo a kdy máte termín?
@Danny001 píše:
@Simi11 teď doma mi je líp. Už jsem to trochu rozdýchala a hlavně mě přítel obejmul a to jsem potřebovala. Jsem realista a vím jaká jsou rizika, tak doufám že se to vyřeší co nejdřív abych byla na svatbu fit. Ale moc bych si přála aby to prcek vybojoval.
Doyfám že dodtaneš ten nejkrásbější fárek v pofobě zdravého mimi
No dělám zdravotní sestru. tak to nejde jen tak udělat. Mi to máme každý čtvrtek od 16 do 19 hodin. Noční začíná od 18:30 do 6:30.No a manžel má pohotovost á 9 týdnů celý týden 24 hodin denně a nemá mu to kdo vzít na tu dobu školení a má ji nyní dvakrát protože ji přehazoval kvůli dovolené. no kdybyom měli nějakou zaplacenou tak by to bylo storno 100% nebot pojistka se na to, že kvůli školení nemohu na dovolenou nevztahuje. Tak jsem zvědavá co na to ten příští týden řekne na tom školení. Bude to trvat až do 4.12. což je celkem dost. manžel má výhodu mu sůstane volný celý víkend a mě vůbec nic měla jsem mít prvně za 10 měcíců volno 4 dny v kuse, ale né o víkendu a chtěla jsem někam vyrazit takže z toho zase nic nebude. jen doufám, že aspon do Vídně se dostanu na trhy nebyla jsem tam loni protože mě přesuny jinam a taklhe je to pořád dokola vlivem těch pokusů za ten rok už 4 odd. pak pomluva po celém areálu, že pořád zvažuji žalobu za pomluvu na neznámého pachatela aby už to někdo přestal dělat. atd. no a ted do toho dvě IVF po sobě. no a celý půl rok se nic nedělo. noa ted nebudu vědět co dřív. dnes než abych čekala v čekárně tak jsem jela domů spát po noční. No zítra vyrazím taky brzy a příjdu domů až kolem 20 hodiny či později. Dnes byl na Svobodáku Flašinet a zítra mají mít koncert v kostele tak přemýšlím zda nenít po tom školení.
@milas to bych si přála ze všeho nejvíc
Svatba je tajná, ale termín vám prozradím - 7.11. Ono to musíme udělat do konce ledna a jelikož jedeme na jednu akci s přáteli, tak to uděláme tam. Oni to nevědí, tak budou koukat. Myslí si, že to bude nějaká oslava narozenin ![]()
@Mandlička píše:
No dělám zdravotní sestru. tak to nejde jen tak udělat. Mi to máme každý čtvrtek od 16 do 19 hodin. Noční začíná od 18:30 do 6:30.No a manžel má pohotovost á 9 týdnů celý týden 24 hodin denně a nemá mu to kdo vzít na tu dobu školení a má ji nyní dvakrát protože ji přehazoval kvůli dovolené. no kdybyom měli nějakou zaplacenou tak by to bylo storno 100% nebot pojistka se na to, že kvůli školení nemohu na dovolenou nevztahuje. Tak jsem zvědavá co na to ten příští týden řekne na tom školení. Bude to trvat až do 4.12. což je celkem dost. manžel má výhodu mu sůstane volný celý víkend a mě vůbec nic měla jsem mít prvně za 10 měcíců volno 4 dny v kuse, ale né o víkendu a chtěla jsem někam vyrazit takže z toho zase nic nebude. jen doufám, že aspon do Vídně se dostanu na trhy nebyla jsem tam loni protože mě přesuny jinam a taklhe je to pořád dokola vlivem těch pokusů za ten rok už 4 odd. pak pomluva po celém areálu, že pořád zvažuji žalobu za pomluvu na neznámého pachatela aby už to někdo přestal dělat. atd. no a ted do toho dvě IVF po sobě. no a celý půl rok se nic nedělo. noa ted nebudu vědět co dřív. dnes než abych čekala v čekárně tak jsem jela domů spát po noční. No zítra vyrazím taky brzy a příjdu domů až kolem 20 hodiny či později. Dnes byl na Svobodáku Flašinet a zítra mají mít koncert v kostele tak přemýšlím zda nenít po tom školení.
Nexávidím ti to a mrxí mě to
@Danny001 píše:
@milas to bych si přála ze všeho nejvícSvatba je tajná, ale termín vám prozradím - 7.11. Ono to musíme udělat do konce ledna a jelikož jedeme na jednu akci s přáteli, tak to uděláme tam. Oni to nevědí, tak budou koukat. Myslí si, že to bude nějaká oslava narozenin
Jeee super tajné to musí být bezva už to tam. máte zařízené?
@Danny001 píše:
@milas to bych si přála ze všeho nejvícSvatba je tajná, ale termín vám prozradím - 7.11. Ono to musíme udělat do konce ledna a jelikož jedeme na jednu akci s přáteli, tak to uděláme tam. Oni to nevědí, tak budou koukat. Myslí si, že to bude nějaká oslava narozenin
tak to budou koukat jako péééra z gauče
to bude překvápko
![]()
Milas taky za těch posledních 5 let volné víkendy krom dovolené nejsou. apodobně. takže lkaždý jezdíme zvlášt. nechci zbytek života koukat k okna co se kde šustne. atd. No ze zákona nemáme nárok ani na jeden volný víkend bohužel. na narozkách jsem byla za těch 5 let jen dvakrát a pod. už takhle nikam moc nechodím anikdo mě nezve když si nemohu dát požadavek na volno a pak přehazovat to moc nejde.
@Mandlička píše:
teda mandličko, to co píšeš je tak smutný
![]()
jsi z Brna? nebo kde je Svobodák, jsem mimo:-(
Jo jsem z Brna. No jak říkám já cítíme se jako novodobí otroci. nemám čas se v práci ani najíst ani napít. Ozvat se nemohu a počítám, že v další várce budu taky propuštěna. noa pokud zaměstnavatel zavolá tak do 3 hodin se musím dostavit do práce. No a 5 let jsem vždycky sloužila jen s jednou sestrou nestřídalo se to takže ponorková nemoc a podobně.
@Mandlička píše:
Jo jsem z Brna. No jak říkám já cítíme se jako novodobí otroci. nemám čas se v práci ani najíst ani napít. Ozvat se nemohu a počítám, že v další várce budu taky propuštěna. noa pokud zaměstnavatel zavolá tak do 3 hodin se musím dostavit do práce. No a 5 let jsem vždycky sloužila jen s jednou sestrou nestřídalo se to takže ponorková nemoc a podobně.
hele to jsou fakt děsivý podmínky pro práci. to si neumím představit. já jsem osvč, a tedka dělám novou práci jen na 5 hodinek denně a to mám dojem jak moc nemakám
obdivuju tě
No já přemýšlím o změně jenže je tu velice hodně nezaměstnaných sester. No a odd. máme nyní pro 47 až 50 lidí takže pěkně velký. trvá i tři minuty než dojdu na opačnou stranu na zvonek. mám chut rozjet něco vlastního. našla jsem nějaký leták s webovkama tak se na to mrknu. Mám chut založit školku možná i nonstop či s delší dobou otevření. MVíš ono pokud pracuješ na směny máš více volného času jindy a více peněz. No zkusím to nějak rozjet.
@Mandlička V Praze je sestřiček nedostatek!
Ale školka je dobrý nápad - jen to asi bude chtít hodně povolení a papírování…
Jenže manžel má práci tady a máme tu byt na hypotéku a lesy kolem dokola. to v Praze není stačí když musím přespat u brachy a to se mi špatně dýchá až hrůza. no a na byt v Praze zase nedostaneme a možná by se tím i nějak zhoršila situace kolem adopce změnou trvalého bydliště.
Mě napadla ta školka aby si rodiče mohli zajít v klidu do divadla, kina a pracovat na směny. to je finančně i o 5 tis. měsícně víc. jenže mají problém kam s dětmi. 4asem přemýšlím i o jeslích k tomu a i nějaká mini školka pro postižené a možná i pro seniory. Tak zvaně pro všechny jen nevím zda by to šlo. bydlím na sídlištích kde je celkem tak 40 až 60 tis. lidí. tak snad by to šlo. No nejdříve navštívím někoho kdo poradí kde začít. no a hlavně pak budu mít kam dát své děti. jestli nějaké konečně budou. No chtěla bych i dotace z evropcké unie a podobně. začnu už něco vyřizovat a půjdu do toho.