Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@veveruschka píše:
@Danny77 Jo jo, ty jehly jsou blbé - manžel to píchá s rozběhemTakže se to naučil, ale ze začátku do mě píchl a nic…tak musel znovu
Modřinky naštěstí docela rychle mizí..
Já jsem měla 2× fraxík opravdu to zmákneš, vždy jsem ho měla při ohhss
@veveruschka Metypred dle výsledků tzn. 4-8 mg/d (ze začátku jsem k tomu měla ještě dexamed, ale ten to ovlivnit nemohl). jinak jsem je brala také až pomalu do konce.
Tak mám první fraxík za sebou. Přítel už je zkušený „píchač“ tak to vůbec nebolelo ![]()
@Danny001
Taky sis ho naučila?
Můj manžel by mohl dělat z fleku sestřičku ![]()
@Danny001 píše:
Tak mám první fraxík za sebou. Přítel už je zkušený „píchač“ tak to vůbec nebolelo
Píchač jo?, no toto ![]()
@veveruschka já si za celých 5 IVF nepíchla jedinou injekci sama. Mám z toho hrůzu. Naštěstí je přítel šikovnej a už pěkně vytrénovanej.
@milas to je lepší než napsat zdravotní bratr ![]()
@Danny001 To mě jen tak napadlo, jednou mě nějaký „zdravotní bratr“ poučoval, jak je to degraduje, že žádná taková pozice není - je pouze zdravotní sestra… tak od té doby jsem na bratry zapomněla
To já právě taky skoro nic nepíchala…párkrát jsem to zkusila - ale bolelo to víc, navíc trvalo to dýl, protože jsem bojovala se sebou, abych tu jehlu do sebe vrazila ![]()
@veveruschka zatím jsem nebyla v situaci, že by nikdo nebyl po ruce. Když nemohl přítel, tak ho zastoupila moje mamka. Neumím si představit, že bych si měla něco píchnout do břicha. Ale když by jiné řešení nebylo, tak bych se musela překonat ![]()
Tak to těm zdravotníkům máme říkat sestro?
To je taky blbí.
@Danny001 píše:
@veveruschka já si za celých 5 IVF nepíchla jedinou injekci sama. Mám z toho hrůzu. Naštěstí je přítel šikovnej a už pěkně vytrénovanej.
@milas to je lepší než napsat zdravotní bratr
No můj je tsky na injekce vycvičený má na to i papír
@Danny001 píše:
@milas jaký papír? To má nějaké zdravotní školení?
Má kurz sociální pracovník - ošetřovatel a tam.se učili i píchat injekce
Holky, kdo jste se léčil u primářky, měly už za sebou nějaký průšvih a otěhotněly jste. Byly jste na neschopenku nebo chodily do práce? Nechtela bych nic podcenit… ![]()
@Tinakaterina píše:
Holky, kdo jste se léčil u primářky, měly už za sebou nějaký průšvih a otěhotněly jste. Byly jste na neschopenku nebo chodily do práce? Nechtela bych nic podcenit…
Vím že holky tady raději zůstali bez práce…
@Tinakaterina Nevím, co myslíš tím průšvihem… já to dost řešila právě s primářkou - co by dělala na mém místě… no a pak mi nakonec řekla, že by právě nemoc mohla být poslední kapka a že by mi neschopenku doporučila, takže jsem neodporovala…ale záleží dle práce a tak…