Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím měla jste některá intralipidy, já je mám mít při dalším ivf, ale nevím jestli je možný si je nechat aplikovat jinde než přímo na imunologii, jde mi o to, že bych nechtěla po et dojíždět a mohla by mi to aplikovat moje sestra v nemocnici, myslíte si, že je to možné takhle domluvit, v car mi řekli, že první dávku by mi mohli dát u nich při odběru vajíček, tak přemýšlím jak to domluvit, je tu někdo komu intralipidy pomohly k miminku? koukám, že je vás tu už hodn maminek a moc všem gratuluju ![]()
Ahoooooooooj holky ![]()
Koukám, že už je to venku…ano, máme Lukáška ![]()
Narodil se SC 14.1.2016 ve 12:50 hod., měl 51cm a 3410g ![]()
Jsme oba v pořádku a od úterka už jsme doma, jen nějak nebyl čas dát vědět…teď jsem tu třeba připojená stejně, jako jsem na Bunnyska dávala tu fotku…ale to odbíhání za tím naším pokladem ![]()
@bunnysek píše:
Ahoooooooooj holky
Koukám, že už je to venku…ano, máme Lukáška
Narodil se SC 14.1.2016 ve 12:50 hod., měl 51cm a 3410g
Jsme oba v pořádku a od úterka už jsme doma, jen nějak nebyl čas dát vědět…teď jsem tu třeba připojená stejně, jako jsem na Bunnyska dávala tu fotku…ale to odbíhání za tím naším pokladem
Jooooo já to proflakla, holky měly starost
je překrásnej ![]()
@verca37 ahojky já mám mít příští měsíc ivf a vzhledem k tomu že mám velké riziko ohss tak et bude odloženéj a pak při KET mě čekají intralipidy v infuzich…
Taky jsem zvědavá…
Holky já se bojím že mi infuze nebudou moc dát? Už mě nemohli napíchnout na kontrastní látku při kontróním magnetickém vyšetření…
Nejsou ty intralipidy píchnout i v injekci bez infuze?
@milas píše:
Holky já se bojím že mi infuze nebudou moc dát? Už mě nemohli napíchnout na kontrastní látku při kontróním magnetickém vyšetření…
Nejsou ty intralipidy píchnout i v injekci bez infuze?
Já měla problém s napíchnutím taky při narkóze, taky bych byla ráda kdyby to šlo injekcí, ale myslím si, že t nejde, ta infuze jedna je dvouhodinová to nevím jak by takové množství dali do stříkačky. Tobě je budou dávat v CAR nebo na imunologii?
@verca37 no mě psala hodinu a čtvrt, ja měla problém i s narkozou vždy, i s kapakama a jak jsem měla ohss vždy jsem ukončila na centrální žíle napíchnuta, jednou z krku a jednou pod klilční kosti.
Jj Machač v Ivf Clinic říkal že mi to píchnou v caru.
@rommisek píše:
Teda holky s tou alfou jste mě taky dostali, jsem myslela, že těmi léky se to udrží na nižší hranici@Ezetka vůbec se narkózy neboj, já se na ní vždy moc těším ivf i minimálek mám za sebou 5 a nikdy se nic nestalo a teď jdu do velkého ivf s vysokými dávkami hormonů, taky se sice trošku bojím těch hormonů je už toho hodně pro tělo, ale narkozy nee, je to jen chvilinka cca 10-20 min. já bych se spíš bála odběru bez narkozy, to bych nespala, ale takhle je to ok, neboj se je to v pohodě
Ahoj Rommisek, ufff 5 minimálek? A to sa nepočita ako riadne IVF? Či si to už platíš sama..bo ako viem tak 3× to plati poisťovňa.. prepáč možno uplne zcestná otázka ale toto fakt neviem
a dakujem ti za podporu, ukludnila si ma..
no unor budem mať hodne zaujímavý, 1.2. idem na folikulometriu a ak bude folik dosť velký tak picháme pregnyl a okolo 3.2 skúsime IUI..a ak by to nevyšlo ( v čo nedúfam ) tak predpokladaný príchod MS by bol okolo 16.2. čiže hned stimulácia a následne koncom unora IVF…
tyjooo…v jeden mesiac dve šance na miminko
tak som zvedavá..hmm..a ked pišeš o tych hormonoch, tak snad bude vše ok a nevyskytnu sa nejake problemy, z toho mám strach i ja..ale skusim sa spýtať na minimálku.. ![]()
@Gilmorka píše:
@Ezetka tak já můžu srovnat laparoskopii a 2× odběr vajíček ta narkoza je minimální jenom takové oblbnutí, poprvé mi to dokonce chtěli dělat kvůli nemoci „zaživa“ ale když viděli můj vyděšený výraz tak mě uspali, opravdu žádná hrůza, pro mě bylo nejhorší se pichat, ještě před 7 lety jsem omdlévala při braní krve a měla panický strach z jehel a i tak jsem to 2× zvládla, teď mě čeká porod
Jeziśi že za živa
To by som nedala..mne robili priechodnost vejcovodov a docela pruser, nastal pri vyšetrení problem bo sestrička špatne utiahla kateter a vytrpela som si to hned dva krát po sebe v priebehu 20min, taku bolesť som nikdy nezažila..tak mám z týchto vecí obrovský strach..
No a tie injekcie, tie mi bude musieť pichať manžel bo to nedám
teda ak sa budu pichať v čase ked bude doma bo inak nevím jak to zvládnem
vôbec neviem čo ma čaká ![]()
@Ezetka OPU bez narkózy jde zvládnout, je to jen krátká bodavá bolest, jakoby píchnutí včelou
Odebírali mi takhle dva folikuly při jednom OPu a v pohodě. ![]()
@Ezetka jám mám za sebou 3klasické ivf přes pojišťovnu s velkými dávkami léků a 2minimálky, které jsme si platili sami a za mne super je to takové rychlejší a teď mě čeká velké ivf, které si budeme platit sami, tak nám to doporučil Machač a já mu věřím, teď budeme mít akorát PGD embryjí na pojišťovnu a vidím to na konec února ms a hurá na píchání
teda holky vy jste statečné, mě sice nedělá problém píchání ani braní krve, ale Opu nebo průchodnost vaječníků bych bez narkozy to bych nedala to nee auuu
![]()
@Ezetka aha já byla i na průchodnosti a bylo to v pohodě, ivf se dá zvládnout v pohodě já vím o čem mluvím jsem fakt tragéd co se týče doktorů
, teď mě čeká porod a to bude teprve zkouška ![]()