Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ezetka ja jsem od ní měla přikázáno ihned do ivf ale byla jsem 2 měsíce nemocná a čekala jsem až se z toho vyhrabu a pak hned ivf a hned první transfer úspěšný ![]()
@Gilmorka juuuuu tak to je užasné
tak som hned zase o niečo kludnejšia že mám čas..priznam sa, trochu sa ivf bojim, narkozy a všeho kolem..budem to musieť potom nejak prekonať ![]()
@Ezetka píše:
@Gilmorka juuuuu tak to je užasnétak som hned zase o niečo kludnejšia že mám čas..priznam sa, trochu sa ivf bojim, narkozy a všeho kolem..budem to musieť potom nejak prekonať
Ano já měla také nakazano hned ivf a hned se zadarilo. Počkej pod stromečkem budete už 3:-)
@Ezetka nečekala bych, maximálně jeden cyklus, stačí nachlazení, bolavý zub a alfa je zase vysoká. Když nechceš klasické IVF, tak jdi do minimálky nebo nativu
držím moc palečky.
@Simi11 hi ozaj to som si ani neuvedomila že by to bolo vlastne už tento rok
ja som s hlavou stále v dalekej budúcnosti..som poznačená tolkými rokmi neuspechu..
@estrela fakt jo..som netušila že je alfa tak nachylná
Tyjo tak asi fakt dáme len tento prichádzajuci cyklus a potom ak by nie, pojdem do toho..škoda že som premeškala ovuláciu tento mesiac bo utrogestan mi natiahol cyklus o 5 dní a ja odovulovala i o 5 dní skor.. Ked som bola na kontrolnom ultrazvuku na 12DC už som mala par dní po ovu
a s manželom sme samozrejme nič nepodnikli nakolko to bolo tesne po MS..
teraz som 18DC
Prosím ťa čo je to tá minimálka a nativ? To prvý krát čítam ![]()
edit: už som si to vygooglila ![]()
@Ezetka alfa je zrádná, mě se to právě stalo už v těhu cca v 14tt, hodnoty se drželi nízko a pak na kontrole šílený číslo, Malíčková z toho byla špatná, zvedla mi Metypred a říkala, že musíme doufat a že za 14dní opět kontrola, když jsem tam jela za 14dní, tak jí říkám, že mě napadlo, jestli s tím nemůže mít souvislost zánět dásní a kvůli tomu antibiotika, byla v tu chvíli strašně šťastná, protože říkala, že to je ono - zánět, že nad tím přemýšlela a nedávalo jí to moc smysl, teď že to chápe a právě mi říkala, že alfa na tohle reaguje, na jakýkoliv zánět v těle, nachlazení, bolest v krku…pro normální fungování je to v pohodě, ale v těhu to je vysoké riziko. Právě z tohoto důvodu bych dlouho nečekala a šla do boje a když fakt nechceš IVF, tak zkus ten nativ, nebo minimálku, tu jsem měla já, byli dva folikuly, jedno vajíčko - vítězné. Zpětně mi Malíčková říkala, že je dobře, že jsem byla na minimálce, že čím méně se toho dostane do těla, tím je vyšší šance, že si toho imunita nevšimne. ![]()
Věřím, že s Karin dojdete do vítězného konce. ![]()
Holky příští měsíc mám jít do 4 ivf - pouze odběr a pak s ketem březenduben intralipidy. Jen mám problém se zuby mam dvě uštíplé stoličky, mám si je dát co nejdřív asi zpravit?
Jj a určitě neodkládat ivf pak kortikoidy nezabírají já nejspíš vím proč bylo biochemické až mi dlouho jsem nejspíš brala dexamed
@milas zuby určtiě do cajku, řekni zubařce, aby ti je zrentgenovala, pak už popřípadě nebude mít šanci. Já je měla v pořádku, ale jeden skrytý kazík tam byl a dost potrápil, kdyby mohla udělat rentgen, tak by ho našla dříve.
@estrela no rentgen mi dělala v květnu 2014 tak asi mi ho neudělá. Nevilm jen se bojím aby nechtěla korunky což bych finančně teď nezvládla…
@milas 2014?! a neudělá? A to jako proč, když to dá na pojišťovnu. Moje zubařka ho dělá po každém větším výkonu a i preventivně, takže nevím proč by nemohla. Pokud máš alespoň třetinu zubu v pořádku, měla by ho dát dohromady, záleží na ní. Já mám i více plombované, moje zubařka říká, že korunku může dát vždycky.
@estrela velký rentgen všech zubů může hradit pojišťovnou co 2 roky. A zub mám jen 1/4 ulomenou a zbytek mám přez celý zub plombu. Takže uvidíme nějak se domluvíme.
Dnes jsem byla na magnetické rezonanci hlavy. No a chtěli mi dát kontrastní látku a neměli šanci nenapíchli mi žíu. Chci vidět tu narkózu na opu? A nebo pak kapaky intralipidů…
@Ezetka já to snášela taky špatně hlavně tedy to první ivf, to druhé už jsem věděla do čeho jdu a uteklo to ani nevím jak - nejhorší pro mě bylo píchat si sama injekce, narkoza byla v pohodě ale hodně tomu přispělo prostředí a lidi v reprofitu
@estrela fiiiha..keď ťa čítam tak to aby som si fakt na seba dávala sakra pozor, aby som neochorela abo nechytla zánet..som rada že si mi to napísala bo toto som vôbec nevedela..tyjo to telo si proste robí čo chce a nám nezostáva nič ine iba veriť že to bude ok..
Hmm ma tak napadlo, nie je minimalka s rizikom že nebude medzi tými par vajičkami vhodne na oplodnenie? Predsa len ked je to riadna stimulácia tak tam sa ich odoberie viac a tým sa zvyšuje i % že sa medzi nimi najde par dobrých..uff neviem no, tiež by som šla radšej do minimálky, bo ked som čítala o možných rizikách.. dali mi u Apolináře lajstro na pár strán čítania..mazec
sme si včera s manželom sadli a pri káve sme sa porozprávali a únor skúsime IUI a ak nevyjde tak v březnu IVF..tyjoooo je to tu..konečne po 4 rokoch sa niečo deje ![]()
@Gilmorka presne, ja sa toho bojím bo neviem ake to bude.. človek si prečíta čo všetko sa bude diať a hned dostane strach..ja som nikdy pod narkozou nebola, nikdy som žiadny zakrok nepodstúpila tak sa doktorov docela bojím
bojím sa prípadných komplikácii atd..potrebovala by som aby mi niekto povedal ake to bolo, ta narkoza a tak..ukludnil ma že to bude dobré, ja si stále hovorím že nás je tu tolko čo to podstúpili a zvladli to že musím i ja..ale už sa vidím noc pred zákrokom aká budem hotová ![]()