Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
19.2.16 17:31

Tyjo pozerám a mne celý dlhý prispevok ktorý som sem napisala sa zverejnil len s prvou a to neuplnou vetou 8o tak to idem napísat ešte raz :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
19.2.16 20:46

@verca37 nebudem mít jistotu my pgd nemáme, já to mám odložené z důvodu hrozícího ohss.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
19.2.16 21:54

Holky, prosím Vás, máte některá zkušenost s Prednisonem i Medrolem?
Přemýšlím, že požádám dr o změnu léků, snad mi z Prahy nebude problém poslat poštou recept na Medrol.. má smysl jej měnit?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
19.2.16 22:34

@Efka2015 já měla 8 mg Medrolu a měla jsem ZT dvojčátek ale na každého tělovreaguje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
19.2.16 22:38

@milas to je mi líto..
Já se teď nemůžu 3 měsíce snažit vůbec, ale prostě než. účinky Prednisonu - zánět /nikdy jsem na ně netrpěla../ bolesti kloubů, sem tam bolest srdce a teda oteklá jsem :-/ tak přemýšlím, zda stojí za to jej vyměnit.
Předpokládají braní půl roku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.2.16 09:55
@milas píše:
@verca37 nebudem mít jistotu my pgd nemáme, já to mám odložené z důvodu hrozícího ohss.

aha tak to jsem špatně pochopila, my taky pgd nemáme a ohss jsem naštěstí nikdy neměla ani mi nehrozil, vždy jsem měla cca 14 vajíček a to ohss moc nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.2.16 09:56
@milas píše:
@Efka2015 já měla 8 mg Medrolu a měla jsem ZT dvojčátek ale na každého tělovreaguje jinak

to je mi moc líto, tak už si tě ohlídají a vše bude v pořádku uvidíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.2.16 09:59

@Efka2015 jestli ti to dělá takové potíže tak určitě za to stojí se ozvat aby se snažili najít jiné možnosti, určitě se na to zeptej, já nic z toho nebrala, ale prednison celkově asi není nic moc dobrého :-( já ho brala jen při stimulaci a to jsem se potom dočetla, že je úplně zbytečné takhle krátkodobě tak mě to docela naštvalo, že jsem to do sebe cpala a na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.2.16 10:53

@milas ako sa cítiš? Ja sa stále sledujem, večer ma začalo pobolievať podbruško a cítim sa akoby som bola nafúknutá..ked si predstavím že som ešte len na začiatku..stále mám pred očami tie rôzne riziká ktoré som si prečitala v lajstrách ktoré mi dali v CAR..dúfam že OPU prebehne bezproblemov a nebudem mať hyperstimulačný syndrom 8o
@rommisek a čo ty? ms dorazila?

Příspěvek upraven 20.02.16 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.2.16 10:57

@Efka2015 určite odporúčam prednison vymeniť za medrol alebo metypred..je to šetrnejšie a tolko nezaťažuje organizmus, je pravda že ja som nakynula i po metyprede a pri vyššej dávke su i psychozy ale isto na jatra je šetrnejši.. Ja som brala 6týždnov 12mg, potom mI doktorka znížila na 8mg a teraz mám udržovaciu dávku pred IVF 4mg :) a citim sa vyborne, žiadne problemy nemám ani so žalúdkom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
20.2.16 14:23

@Ezetka tak to už se určitě něco děje, že bříško cítíš ;) já pořád nic už bych taky byla ráda v procesu, ale ms se nějak nechce, břicho mě už pobolívá, ale nic snad zítra, jinak já začínala holky na 16mg Metypredu pak jsem brala 12mg a teď jsem na 8mg a teda jsem hrozně nateklá hlavně v obličeji si už připadám jak vzducholoď fakt :lol: a Ezi ty ještě bereš stále ten Metypred a co vím jsi psala, že taky natékáš už je to ok co jsi snížila dávku? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
20.2.16 15:58

Ahoj Všem!

Dlouho jsem tu nepříspívala spíše jsem Vás jen dočítala. Chtěla bych Vám dodat optimismus a sílu hlavně těm co mají plánované IVF s infůzemi intralipidů. Právě tato terapie od paní prim. Malíčkové nám pomohla a nám tu teď v postýlkách spinkají dvě (sice maličké) holčičky. IVF jsem absolvovali u Apo a infůze (po domluvě s paní prim.) nám CAR domluvil na onkologii u Apo. Měla jsem celkem 4.
Naše princezny se narodily akutní sekcí 33+2 (32+5 mi praskla voda u jednoho plodu, pak jsem ležela ještě 5 dní na riziku u Apolináře) naštěstí nám stihli dát kortikoidy na dozrání plic a holčičky když se narodily dýchaly sami. Měly sice malou porodní váhu Aninka 1250g a 38cm Maruška 1490g a 40cm ale na ARU pro nedonošence nebyly ani 24 hodin a přesunuly je na nejlehčí JIPku. po týdnu mne přijaly k nim a já se o ně mohla starat a skoro po 4 týdnech nás pustily domů. Holčičky i když se rozhodly přijít na svět o skoro 7 týdnů dřív jsou moc šikovné.

Všem, kteří mají podstoupit terapii intralipidů, ale i ostatním které paní prim. léčí držím moc palce ať se dočkáte těch malých uzlíčků je to přenádherné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
20.2.16 16:36

@pegisek Pegi, konečně už máš ty poklady u sebe moc moc ti gratuluji!!! Je to nádhera jste holky šikovné, opravdu, zvládli jste to krásně.
Ja ty intealipidy budu mít příští měsíc teda polud nám něco zmrazí.
Tak ať se ti ty poklady krásně chovají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
20.2.16 16:40

@Ezetka já se cítím úplně ok, nepřibírám vůbec nic jen mám trošku nafouklé bříško a jinak úplně v pohodě předevčírem mě dloublo trošku ve vaječnících jde zvědavá v pondělí co bude dál jak dopadne kontrola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.2.16 17:06

@pegisek teda to je nádhera, moc ti gratuluju k holčičkám a přeju jim a tobě jen to nej.-) já budu taky podstupovat léčbu intralipidy a moc doufám, že stejně úspěšně jako ty, moc děkuju za krásné povzbuzení do dalšího boje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí