Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
631
20.2.16 17:08

@Ezetka tak to už ti tam pěkně rostou folíci :-) držím palce a neboj se ohss i kdyby nedej bože tě potkalo tak už se dá i včas podchytit a oni si tě v car ohlídají to je jasné, hlavně hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
20.2.16 17:57

@pegisek moc gratuluji k holčičkám a děkujeme za povzbuzení, těm, které se tak dlouho snažíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4630
20.2.16 17:58

@pegisek Ahoj,

vůbec tě neznám, ale mám z toho velikou radost. Gratuluji ke dvoum cácorkám a přeji všem hlavně zdravíčko :*

Karin je prostě skvělá!

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
20.2.16 18:18

@Ezetka jo a když te tak bolí bříško hodně pij 2-3 litry a hlavně jez hodně bílkovin!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.2.16 18:38

@rommisek ajeje keby ta ms takto meškala ale z ineho dôvodu, viď ;) jj ja beriem teraz 4mg aby mi alfa zase nevyskočila..našťastie už viac nepriberám ale i ked som znížila dávku tak nateklá som furt..tiež v obličeji, to dám dole asi až ked uplne vysadím..no hlavne znížením dávky a vysadením Pentomeru mi zmizli tie psycho stavy..
@milas jee ty sa máš že ťa nič nebolí, ja sa cítim tak inak, dole ma ťahá, pichá akoby som tam mala málo miesta pre vaječniky :) jo a tie bielkoviny to som nevedela že je treba doplňať, načo to má vplyv? A vodu to je moj problem, vždy som málo pila aj na predoperačnom vyšetrení mi doktorka pri vyplazení jazyka povedala že malo pijem..no musim to napraviť :)
@verca37 ďakujem za povzbudenie, som zvedavá na kontrole že kolko ich tam bude, 24.2 idem na UZ..no a s tým ohss stále niekde niečo čitam ale zatial to kazdá zvladla ako píšeš..ufff holky nech už mám po punkci a idem na ET..
Inak tie intralipidy vôbec netuším kedy a prečo sa podávaju, tak si to idem naštudovať a budem ti držať palčeky nech pomôžu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3111
20.2.16 19:06

@Ezetka jj mám to stejné v obličeji jsem nateklá šíleně ;) a pít se má hodně právě proto, abys se vyhla ohss i ty bílkovi doplňovat právě kvůli ohss :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
20.2.16 19:29

@Ezetka no jen nekritičtější podoba ohss je že skončíš na JIP odejdou ti ledviny, játra a podobně.
Ama jsem měla náběh n to že přijdu o ledviny a podruhé o játra. Naštěstí sem to ustála…
Jo a jinak byla tam paní která otěhotněla a ležela 3 měsíce na kapačkách a denně ji odsávali z břicha 1,5 l vody.
No já kdybych neměla ZT dvojčátek a vyvíjeli by se tak bych to nejspíš měla prolém ustát živá…
No ale zpátky k pití s tím mám taky problém a proto mě museli zavodňovat ve špitálu ironie bohužel…
No a hafo bílkovin je proti OHSS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
20.2.16 19:55

@milas teda to je hrozný čím jsi si s tím ohss prošla, je vidět, že vůbec vlastně nevím co vše je s tímhle rizikem spojené :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.2.16 20:25

@milas ježiš tak toto som asi zrovna čítať nechcela :( to su informácie ktorè moc nepovzbudia skôr zvýšia strach…to je strašné..uf uf uf ja sa celkovo bojím celeho procesu až po OPU a toto k tomu…dúfam že zrovna mne sa to nestane.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
20.2.16 21:36

Holky, co je špatného na intralipidech? Přijde mi, že je neradi dávají, ale nic negativního jsem nenašla..? Nebo hledám blbě?

Jinak se mi - zřejmě po Prednisonu spustila asi kvasinková infekce :oops:
Měla jsem to tak 2× v životě, z bazénu a zabralo ihned Tea Tree, teď nic! Ještě mi taky zůstalo Polygynax, které jsem minule nepotřebovala brát, tak zkusím, k dr jdu až 6.3., no nikdy jsem netušila, co je tohle za nepříjemnost :poblion:

Hlavně, že je ve zprávě z imunologie napsáno přeléčit všechny infekce.. a ony přijdou až s nasazením léků, no jestli tohle budu mít celou dobu.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
20.2.16 22:03

@Efka2015 ty jo kvasinky jsou asi pořádně hnusné, po tom vážně netoužit…

Holky já nadptestí OHSS byla jen od 17.12 do 29.12. 2012 a pak od 10.5. Do 25.5.2014 ve špitále ale vážně není o co stát teď prý by mi mohlo jít o uivot proto nesmím mít čerstvé Mimi nee po stimulaci to u mě tehdy teprve taky propuknul ohss. Takže měsíc odstup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.2.16 11:04

@pegisek Moc gratuluji k holčičkám, musí to být obrovská radost. :potlesk: :srdce: Že jsou malé, to vůbec nevadí, však to všechno doženou, hlavně že Tvůj příběh má šťastný konec. :kytka:

Ráda bych se Tě zeptala, KM mi také na následující KET doporučila intralipidy, také chodím k apolináři do CARu. Mohla bys mi prosím napsat, jak to technicky probíhalo? Infuze sis vyzvedávala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
21.2.16 18:40
@Bea1979 píše:
@pegisek Moc gratuluji k holčičkám, musí to být obrovská radost. :potlesk: :srdce: Že jsou malé, to vůbec nevadí, však to všechno doženou, hlavně že Tvůj příběh má šťastný konec. :kytka:Ráda bych se Tě zeptala, KM mi také na následující KET doporučila intralipidy, také chodím k apolináři do CARu. Mohla bys mi prosím napsat, jak to technicky probíhalo? Infuze sis vyzvedávala?

ahoj, tak to moc držím palce…
probíhalo to následovně sestřička z CARu po domluvě s prim. Malíčkovou domluvila termín u APo na onkologii, že mi tam vykapají infůzi Já jsem si vyzvedla u prim. Lahev intralipidů většinou u ní v laboratoři jednou jsem si pro ní byla v lékarně u Fausta kde je míchali… pak jsem dorazila na odd. onkologie u APO kde mne umístili na pokoj (jen jsem tam seděla u stolku..) a tam mne napíchli kanylu a pustili intralipidy… pouští se to dost pomalu, aby se to vstřebalo už si nepamatuji jak dlouho, ale myslím že hodinu a možná půl k tomu jsem tam byla pak mne odpojili a já šla normálně dom… jen si pamatuji, že mi po infůzích byla hrozná zima (absolvovala jsem v červen/červencec ) povětšinou jsem byla oblečená na lehko - po první infůzy jsem si pak brala raději svetr do kabelky… a to je vše.. jiné vedlejší účinky jsem neměla…

tak držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.2.16 20:55

@Efka2015 nemyslím si, že je na nich něco špatnýho, ale je to drahá léčba a tak mají asi omezený počet pacientů komu je mohou dát a komu ne, u nás v car mi říkali, že je znají pouze od německých pacientek češky je ještě neměly, ale sám mi říkal, že když se na to podíval tak s touto léčbou mají němky skvělé výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
21.2.16 23:50

Děkuji za vysvětlení.. no za zeptání nic nedám, jak budu v Podolí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí