Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ezetka tak to už ti tam pěkně rostou folíci
držím palce a neboj se ohss i kdyby nedej bože tě potkalo tak už se dá i včas podchytit a oni si tě v car ohlídají to je jasné, hlavně hodně pít.
@pegisek moc gratuluji k holčičkám a děkujeme za povzbuzení, těm, které se tak dlouho snažíme ![]()
@pegisek Ahoj,
vůbec tě neznám, ale mám z toho velikou radost. Gratuluji ke dvoum cácorkám a přeji všem hlavně zdravíčko ![]()
Karin je prostě skvělá!
@Ezetka jo a když te tak bolí bříško hodně pij 2-3 litry a hlavně jez hodně bílkovin!!!
@rommisek ajeje keby ta ms takto meškala ale z ineho dôvodu, viď
jj ja beriem teraz 4mg aby mi alfa zase nevyskočila..našťastie už viac nepriberám ale i ked som znížila dávku tak nateklá som furt..tiež v obličeji, to dám dole asi až ked uplne vysadím..no hlavne znížením dávky a vysadením Pentomeru mi zmizli tie psycho stavy..
@milas jee ty sa máš že ťa nič nebolí, ja sa cítim tak inak, dole ma ťahá, pichá akoby som tam mala málo miesta pre vaječniky
jo a tie bielkoviny to som nevedela že je treba doplňať, načo to má vplyv? A vodu to je moj problem, vždy som málo pila aj na predoperačnom vyšetrení mi doktorka pri vyplazení jazyka povedala že malo pijem..no musim to napraviť ![]()
@verca37 ďakujem za povzbudenie, som zvedavá na kontrole že kolko ich tam bude, 24.2 idem na UZ..no a s tým ohss stále niekde niečo čitam ale zatial to kazdá zvladla ako píšeš..ufff holky nech už mám po punkci a idem na ET..
Inak tie intralipidy vôbec netuším kedy a prečo sa podávaju, tak si to idem naštudovať a budem ti držať palčeky nech pomôžu ![]()
@Ezetka jj mám to stejné v obličeji jsem nateklá šíleně
a pít se má hodně právě proto, abys se vyhla ohss i ty bílkovi doplňovat právě kvůli ohss ![]()
@Ezetka no jen nekritičtější podoba ohss je že skončíš na JIP odejdou ti ledviny, játra a podobně.
Ama jsem měla náběh n to že přijdu o ledviny a podruhé o játra. Naštěstí sem to ustála…
Jo a jinak byla tam paní která otěhotněla a ležela 3 měsíce na kapačkách a denně ji odsávali z břicha 1,5 l vody.
No já kdybych neměla ZT dvojčátek a vyvíjeli by se tak bych to nejspíš měla prolém ustát živá…
No ale zpátky k pití s tím mám taky problém a proto mě museli zavodňovat ve špitálu ironie bohužel…
No a hafo bílkovin je proti OHSS…
@milas teda to je hrozný čím jsi si s tím ohss prošla, je vidět, že vůbec vlastně nevím co vše je s tímhle rizikem spojené ![]()
@milas ježiš tak toto som asi zrovna čítať nechcela
to su informácie ktorè moc nepovzbudia skôr zvýšia strach…to je strašné..uf uf uf ja sa celkovo bojím celeho procesu až po OPU a toto k tomu…dúfam že zrovna mne sa to nestane.. ![]()
Holky, co je špatného na intralipidech? Přijde mi, že je neradi dávají, ale nic negativního jsem nenašla..? Nebo hledám blbě?
Jinak se mi - zřejmě po Prednisonu spustila asi kvasinková infekce ![]()
Měla jsem to tak 2× v životě, z bazénu a zabralo ihned Tea Tree, teď nic! Ještě mi taky zůstalo Polygynax, které jsem minule nepotřebovala brát, tak zkusím, k dr jdu až 6.3., no nikdy jsem netušila, co je tohle za nepříjemnost ![]()
Hlavně, že je ve zprávě z imunologie napsáno přeléčit všechny infekce.. a ony přijdou až s nasazením léků, no jestli tohle budu mít celou dobu.. ![]()
@Efka2015 ty jo kvasinky jsou asi pořádně hnusné, po tom vážně netoužit…
Holky já nadptestí OHSS byla jen od 17.12 do 29.12. 2012 a pak od 10.5. Do 25.5.2014 ve špitále ale vážně není o co stát teď prý by mi mohlo jít o uivot proto nesmím mít čerstvé Mimi nee po stimulaci to u mě tehdy teprve taky propuknul ohss. Takže měsíc odstup…
@pegisek Moc gratuluji k holčičkám, musí to být obrovská radost.
Že jsou malé, to vůbec nevadí, však to všechno doženou, hlavně že Tvůj příběh má šťastný konec. ![]()
Ráda bych se Tě zeptala, KM mi také na následující KET doporučila intralipidy, také chodím k apolináři do CARu. Mohla bys mi prosím napsat, jak to technicky probíhalo? Infuze sis vyzvedávala?
@Bea1979 píše:
@pegisek Moc gratuluji k holčičkám, musí to být obrovská radost.![]()
Že jsou malé, to vůbec nevadí, však to všechno doženou, hlavně že Tvůj příběh má šťastný konec.
Ráda bych se Tě zeptala, KM mi také na následující KET doporučila intralipidy, také chodím k apolináři do CARu. Mohla bys mi prosím napsat, jak to technicky probíhalo? Infuze sis vyzvedávala?
ahoj, tak to moc držím palce…
probíhalo to následovně sestřička z CARu po domluvě s prim. Malíčkovou domluvila termín u APo na onkologii, že mi tam vykapají infůzi Já jsem si vyzvedla u prim. Lahev intralipidů většinou u ní v laboratoři jednou jsem si pro ní byla v lékarně u Fausta kde je míchali… pak jsem dorazila na odd. onkologie u APO kde mne umístili na pokoj (jen jsem tam seděla u stolku..) a tam mne napíchli kanylu a pustili intralipidy… pouští se to dost pomalu, aby se to vstřebalo už si nepamatuji jak dlouho, ale myslím že hodinu a možná půl k tomu jsem tam byla pak mne odpojili a já šla normálně dom… jen si pamatuji, že mi po infůzích byla hrozná zima (absolvovala jsem v červen/červencec ) povětšinou jsem byla oblečená na lehko - po první infůzy jsem si pak brala raději svetr do kabelky… a to je vše.. jiné vedlejší účinky jsem neměla…
tak držím palce…
@Efka2015 nemyslím si, že je na nich něco špatnýho, ale je to drahá léčba a tak mají asi omezený počet pacientů komu je mohou dát a komu ne, u nás v car mi říkali, že je znají pouze od německých pacientek češky je ještě neměly, ale sám mi říkal, že když se na to podíval tak s touto léčbou mají němky skvělé výsledky.
Děkuji za vysvětlení.. no za zeptání nic nedám, jak budu v Podolí ![]()